Veropäätös tulla putkahti

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja KALE, 14.7.2006.

  1. jukka.2

    jukka.2 Gearhead

    Päätökset perustuvat nykyisin verotusarvoon !! Taulukot löytytvät netistä .
     
  2. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Silloin kun suomesta ei löydy markkinoilta samanlaista autoa, josta verotusarvo saataisiin laskettua, käytetään vertailuautoa, jolle tehdään ikävähennykset. Siinä ei käytetä mitään muiden maiden verotusarvoa eikä tax-free auton ostohintaa. Verotusarvotaulukoitakaan ei löydy kuin uusille autoille, käytettyjä veropäätöksiä löytyy kyllä, mutta se takaa, että samanlaisesta autosta menisi samat verot.
     
  3. Piru

    Piru 1st gear

    Kohtalainen ero veroissa vaikka camaro vuoden vanhempi ja käytänössä samanlaiset autot kyseessä???kauhistelin tuolla jo aijemmin tuota camarosta perittyä veroa...
     
  4. Wäiski

    Wäiski Gearhead

    Katselin lokakuun sovellettuja verotusarvoja tullin sivuilta. Sitten piti soittaa Lappeenrannan ja Maarianhaminan tulleihin ja kyselä että WTF!?! :mad: Kyhäsin oikaisupyynnön ja nyt sitten odotellaan suurella mielenkiinnolla vastausta. Arvaa vaan kumpiko näistä on mulla:

    4/97 Tahoe, ajettu 237tkm, verotusarvo 18 000€, veroja 6368€.
    5/98 Tahoe, ajettu 218tkm, verotusarvo 14 300€, veroja 4705€.
     
  5. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    :D tullin lottokone toimii. Joo, harmi vaan, että oikaisujen valitusten käsittelyaika on aikas pitkä, ainakin Lappeenrannassa. Itsellä vastaava juttu, neljäs vuosi menossa. Saa nähdä tuleeko rahoja tällä vuosikymmenellä :mad:
     
  6. tiili

    tiili Gearhead

    olikohan tossa hevisevin Z28 camarossa tulli ja autovero laskettu yhteen loppusummaan?=verot yht.1079€
     
  7. hevisevi

    hevisevi Gearhead

    Kyllä vaan , -77 Z-28 camaron autovero + ALV oli yhteensä tuon 1079 E .
    Auton käyttöönottopäivämäärää ei ollut missään papereissa , joten tulli laittoi ensimmäiseksi käyttöönottopäivämääräksi 31.12.-77 ja siitähän vero lasketaan kuukausittain.

    Milloinkohan tuo Trans-am on otettu käyttöön ?
    Silti tuo ero tuntuu suurehkolta , tulli on jostain syystä arvioinut Z-28 kalliimmaksi kuin Trans-amin.Vai onko tiili saanut alennusta kunnon perusteella ?

    Tullipapruissa ei mainita mitään vertailuautoa , ainoastaan verotusarvo.
     
  8. Minusta tuntuu että kaikki jotka kynnelle kykenee niin ei muuta kuin valitusta sisään, vaikkei ois mitään ajoneuvoa tuonutkaan :D. Nykyisessä systeemissä ei ole mitään oikeudenmukaisuutta.
     
  9. tiili

    tiili Gearhead

    trans am:n käyttöönottopäiväksi oli myös laitettu vuoden viimeinenpäivä.
    auto oli tullattu ns.maahantuojan toimesta toissa vuonna(tuotu usa:sta) ja nyt ajoneuvoverotettu,niin kaikki maksut yht. n.920€ Kysyin tullita kunto-alennusta,niin näissä laitteissa sitä ei huomioida,se oli ainakin LPR:n tullin vastaus.
     
  10. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Kun käyttöönottopäivää ei ole papereissa se laitetaan vuoden viimeiseksi päiväksi. Hommatkaa carfax report jos haluatte sen oikein.

    LPR:n tullin kanssa mä en ainakaan asioi missään autoveroasioissa.
     
  11. karra

    karra Double Gearhead

    Kuulin Lappeenrannan tullilta että käsittelyyn otetut valitukset päätöksistä jotka on MARVO tehnyt ja olivat käsittelyssä v. 2007 (eli päätös luvattu 30.6.2007) menevät kesäkuun 2009 loppuun. Syksyllä 2006 jättämäni paperit olivat vielä Lappeenrannassa jossa ne tänään kaivettiin esiin. Kun alkuperäinen veropäätös oli tehty niin voiman ulosottovaatimus (siis se että sitä ei tarvita) oli kuulemma tiedossa mutta auto oli verotettu henkilöauton mukaan koska muuta ei oltu pyydetty.

    Miten se on mahdollista koska verotus ja rekisteröintihän ovat erillisiä tapahtumia? Autonhan voi verottaa vaikka sitä ei edes aikoisi rekisteröidä. Eikös ne kuorma-autoina maahan tulevat Suburbanit ym. saa sen nollapäätöksen suoraan riippumatta siitä mihin ajoneuvoluokkaan ne rekisteröidään.

    Niin vaan kävi että rekisteriotteessa on M1 ( ei M1 G) eikä siinä ole mitään mainintaa alemmasta verosta. Taitaa olla niin että ei voi enää takautuvasti muuttaa eli pari tonnia jää saamatta palautusta :mad: .
     

Kerro tästä muillekin!