1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästekäyttömme. Lue lisää.

Verotaakkaisen auton romutus?

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja juha., 23.11.2009.

 1. juha.

  juha. 1st gear

  Eli: hankinta-harkinta-hatussa auto, jossa verorästejä päällä. Tarkoitus olisi hyödyntää varaosina ja loppu laittaa paaliin, mutta autossa on veroja maksamati. Kyseleekös niitä kukaan perään paalatessa? Romutustodistuksen kun saapi niin silloinhan loppuu vastuu. Kellään omakohtaisia kokemuksia tästä?
   
 2. repecab

  repecab 1st gear

  Ei haittaa verorästit jos et halua liikenteeseen, kannattaa käydä konttorilla heti ostopäivänä, vaikka aluksi liikenteestä poistoon niin on sitten aikaa touhuta sen jälkeen mitä haluaa eikä ole vaaraa lisämaksuista.
   
 3. Tuukka

  Tuukka 1st gear

  Tähän vielä lisäks että kun haet sen nimilles ja poistat liikenteestä ja myöhemmin hävität romutustodistuksella niin ne verorästit ei kosketa sua mitenkään. Ne ulosmitataan siltä joka on ne jättäny maksamatta
   
 4. juha.

  juha. 1st gear

  Just soitin k1-asemalle ja sanoivat, että viimeiselle rekisteriin merkitylle omistajalle jäävät verot maksuu ja ettei saisi romutettuakaan ennenkuin on verot maksettu...????

  Pitää vissiin koettaa soittaa toisellekkin asemalle ja kysya toinenkin mielipide asiaan.
   
 5. virta

  virta 3rd gear

  Omituiselta tuntuu tuokin käytäntö.Niin voihan tuon osiksi ostaa mutta nimeään ei kannata mihinkään laittaa.Se jää kummittelemaan tuon verovelkaisen nimille sitten ikuisesti,se on se valtion kosto.
   
 6. Jza

  Jza Gearhead

  Toihan on mainio konsti museoida joku auto, kun sitä oikein lain voimalla suojellaan romuttamiselta :rotfl:
   
 7. Putte

  Putte 1st gear

  Verot vanhenee viidessä vuodessa eli sen aikaa kun pitää "jemmassa", niin on taas veroista puhdas auto.
   
 8. human62

  human62 1st gear

  Suomen laissa on tämä vanhentumispykälä koskien VEROJAkin, olen aikoinaan ostanut sikahalvalla dieselin jossa veroja oli paljon rästissä. Ne olivat kuitenkin vanhentuneet joten sain sen rekisteriin ja se siitä
  Vanhentumisaika on myös rikoksilla mutta ei murhalla...

  Veroa ei koskaan peritä kun se 5 vuoden kuluttua on vanhentunut. VElkana sen sijaan se voi UUSIUTUA jos todistettavasti velalliselta on saatu esim:veronpalautuksista perittyä vaikkapa vain 1 euro.Tällöin itse velka on taas "uusi".
  Autokohtaisena mielenkiintoinen tilanne koska 5 vuotta on kuoleentumisaika monelle asialle.
  Lisäksi valtiolle tulee usein enemmän kuluja perinnästä kuin saatavia..
   
 9. HV

  HV 3rd gear

  Mulle ainakin tulee liikenteestä poistetusta ajoneuvosta 14 € maksu pohjolasta. Ostin auton ja pistin pois heti liikenteestä ja kerran vuodessa tulee tämä maksu. Onko muut huomanneet samaa? Kuinkahan monelle tulee liikenteestä poistetuista ajoneuvoista maksuja, jotka on viety kierätykseen joku vuosi sitten kun romuraudan hinta oli kohdallaan ja niistä ei tullut romutustodistuksia?
   
 10. terence hill

  terence hill 3rd gear

  Tuosta 14e maksusta oli Turun Sanomissa juttua et jos palauttaa liikenteestäpoiston yhteydessä myös kilvet ni ei pitäis tulla maksuja.
   
 11. Aako

  Aako 1st gear

  mää oon ruukannu tehä purkuun menevän auton kans nii että amman myyjälle kilvet ja paperit, ja myyjä käy poistaan käytöstä, en rekkaa omiin nimiin ollenkaan, ainoa pikkuseikka on että romutustodistusta ei anneta kuin rekisteriin merkitylle omistajalle, eli myyjän pitäs sitten olla luovuttamassa paaliin, on nuo kyllä aina saatu hoidettua sitten jotenkin pois päiväjärjestyksestä...
   
 12. Ämbee

  Ämbee 1st gear

  Samaa mulle sanottiin konttorilla, kun kyselin tuosta maksusta.

  Jos on ostamassa varaosa-autoa, jossa paljon verorästejä, niin miksi edes ottaa sitä omiin nimiin? Osta auto ilman kilpiä ja papereita, ota tarvitsemasi osat ja vie loput romuttamolle. Jotkut jopa hakee näitä romuja ilmaiseksi pois. Rästit ja muut ongelmat jäävät edellisen omistajan murheeksi...

  Mitä hyötyä sellaisesta romutustodistuksesta edes on?
   
 13. ohc205

  ohc205 1st gear

  Romutustodistuksen hyöty on siinä, että verojen juokseminen loppuu.
  Saman asian ajaa se että vie kilvet konttorille.

  Voit myös pyytää edelliseltä omistajalta valtakirjan antaa auto romutettavaksi. Silloin ei tarvitse laittaa välissä omiin nimiin ja säästyy tuo 10,20+14e

  Ja se romutustodistus tulee verovelkaisestakin autosta.

  Joskus on romumies ruennut inisemään, ettei tämmöisestä puretusta autosta josta puuttuu mm. tekniikka voi antaa romutustodistusta, niin olen vaan sanonut, että soitan sitten toisen romumiehen paikalle, niin heti on muuttunut ääni kellossa.
   
 14. Cheyenne

  Cheyenne 1st gear

  Tapiolasta tota maksua ei tuu kuin yhden kerran (siis ei tule joka vuosi...)!
  :pinup: :in käytöstä poistetusta mikrastakin tommonen tuli (myös ollut vakuutettuna pohjolassa), mutta minä kuvittelin sen olevan kasko-vakuutuksen maksu...???
   

Kerro tästä muillekin!