verottamattomat tuontiautot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Eero, 15.4.2008.

  1. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Sorry, oli toinen auto mitä muistelin, ei tarvi kun muuttaa oranssit parkit kirkkaiksi
     
  2. GS RIVIERA 68

    GS RIVIERA 68 3rd gear

    N,400 € vero yli tai jopa ali mitä nyt tulli arpoo.Parkit kannattaa laittaa umpioihin jos löytää semmoset tai niinkun minä tein poraa reijät ja laittaa pikkukantaiset polttimot niihin. sivuvilkkuna käy orkkis kulmassa oleva vilkku.Takapuskurissa oleva punainen alue sivussa on peitettävä ja polttimo pois.Täämöiset muutökset kelpas Ylövetellä :wink: Cäkkylään. Niin ja runkonumero eteen repsikanpuolelle runkoon.
     
  3. virta

    virta Gearhead

    Re: Caddyn maahantuonti katsastus

    Mitä vanhempi,sen helpompaa.Tuskin joutuu mitään valohommia joutuu tuossa tekemään,ehkä keltaisen parkin poisto jos sellainen on.
     
  4. vanahanaama

    vanahanaama 2nd gear

    paperi asiaa

    sellanen tuli tossa vielä mieleen että tehdäänkö autosta mitään luovaria? vai saanko vaan itselle titlen, tullaustodistuksen ja kaaran?
     
  5. Anti-Midas

    Anti-Midas Gearhead

    tuontiauto

    Luovari tarvitaan, muuten et voi mitenkään todistaa saaneesi autoa ja papereita laillisesti. Kannattaa tulostaa vaikka Trafin sivulta luovaripohja, mutta mikä hyvänsä paperi käy jossa on myyjän ja ostajan nimet sekä ajoneuvon valmistenumero.
     
  6. vanahanaama

    vanahanaama 2nd gear

    caddy kotiutettu

    Tuli haettua verottamaton cäddy kotiin ja nyt pitäs rueta suunnittelee leima hommia... vääntäkäähän vielä rautalangasta että mikä on käytäntö nykyään että mennäänkö ensin konttorille vai tulliin kysymään sitä verotus päätöstä? onko tuossa joku aika minkä sisään pitää papereita näyttää jossain? ( vastaava kun suomenrekkarissa olevan 7vrk) Miten se ajoaika homma että saako tohon niitä punakilpiä kun hakee tullilta päätöksen tai käy konttorilla näyttämässä, kun pitäs siirrellä vähän ympäri kyliä siirrellä kun laittelee leima kuntoon... leimalle tossa on ainakin että jarrut puoltaa, ja valoja ei pala takana minkäänlaisia. :eek: kiitoksia jo etukäteen. :)
     
  7. pekkakarvoen

    pekkakarvoen 1st gear

    sen verran täytyy saivarrella että titlestä selviää vain omistuoikeus, ja se riittää, usassa on title monessa asiassa, auton usa- rekisteröinti paperit on erikseen ja niitä ei ennen ainaskaan tarvittu..
     
  8. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    Re: caddy kotiutettu

    No vähän rautalankaa... Ei haittaa vaikka rakentelisit kärryäsi vuosia ja sitten vasta menisit papereiden kanssa aloittamaan katsastuksen ja hakemaan veropäätöstä. Yhden päivän siirtoon paikkakunnan sisällä tai kauemmas saat milloin tahansa katsastuskonttorilta siirtotarrat. Ei tarvi siis aloittaa verotusta tai katsastusta sen takia.

    Tullin 3 kk siirtotarrat haetaan siinä vaiheessa, kun haluat auton jokapäiväiseen käyttöön ja sitten aikanaan suomikilpiin. Kannattaa siis fiilata nuo valot ja jarrut kuntoon ennen sitä. Eli järjestys on tämä: ajolupa 3 kk tullilta, 5 arkipäivää aikaa aloittaa verotus (tullille myöskin, voi tehdä samalla reissulla jos auton painotiedot on hallussa) ja 10 vrk aikaa aloittaa maahantuontikatsastus. Tää järjestys on siinä vähän hassu, että monien autojen painotiedot ei selviä muuten kuin konttorilla punnitsemalla, joten katsastus pitää kuitenkin aloittaa tuon noin 5 vrk sisällä että saa tullille verohakemuksen lähtemään aikanaan...

    Saiko tästä vääntelystä selvää vai menikö lisää solmuun? :rotfl:
     
  9. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Selkeintä on jos tulli on lähellä niin haet sieltä 3kk kilvet, ajat kats.konttorille ja rekisteröintitodistuksen kanssa tulliin jättämään autoverot. Toi pitää siis tehdä 5 päivän sisällä.
     
  10. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    No niin, siinä tuli tuo rautalankempi versio. Tätähän minäkin yritin sanoa... :wink:
     
  11. vanahanaama

    vanahanaama 2nd gear

    katsastus...

    kun sitten kuitenkaan ei eka kerralla läpäise katsastusta niin onko se näytettävä sit kuukauden sisään uudestaan korjattuna? saako ajaa nuilla 3kk kilvillä vaikka löytys katsastuksessa enemmänkin vikaa?
     
  12. impala1968

    impala1968 Gearhead

    normaali näyttöaika 1kk, miksi se pitäis sinne viedä jos tietää ettei mene läheskään läpi?
     
  13. vanahanaama

    vanahanaama 2nd gear

    katsastus...

    En oo viemässäkään ennen kun on kunnossa. mutta voihan ne jotain löytää niinkun niillä monesti on tapana :) edit: niin saiko niillä 3kk kilvillä sit ajaa ollenkaan jos hylsyä tulee katsastuksesta??
     
  14. Vuokralainen

    Vuokralainen Gearhead

    Kyllä minä ainakin sain ajella vaik ei leimaa heti tullutkaan. Muistaakseni siinä kävi niin et inssi kirjotti koneelle että katsastus keskeytetty. Tää oli 2006, en tiiä onko muuttunu nykyään.
    Sitte ehkä eri asia jos on niin pahasti kosla homeessa et tulis muutenki ajokieltoo.
     
  15. vanahanaama

    vanahanaama 2nd gear

    katsastus...

    joo tarkoitin just että jos ei mitään ihan katastrofi vikaa ei löydy...ei tuossa mitään isoja pitäs olla kunhan valot ja jarrut fiksaa...
     
  16. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    Re: katsastus...

    Riippumatta siitä meneekö uusintakatsastuskaan läpi, saat päästellä niin kauan kunnes veropäätös tulee, eli veronmaksun eräpäivänä vasta katkeaa ajolupa.
     
  17. Riuska-Petteri

    Riuska-Petteri 3rd gear

    Onko muuten niin, että kun hakee tullista 3kk:n tarrat (eli tekee käyttöönottoilmoituksen) niin täytyy kuitenkin hommata vielä siirtolupa?

    Tullin lomakkeessa (nro 83) lukee, että ajoneuvon käyttö edellyttää voimassaolevaa rekisteröintiä tai siirtolupaa.
     
  18. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    Enpä jaksa muistella noiden lomakkeiden numeroita sen kummemmin kuin virallisia nimiäkään, mutta silloin kun haet tullista ne 3 kk tarrat, niin joudut täyttämään tasan 2 lomaketta että saat tarpeelliset ajoluvat kuntoon. 2 lisää niin saa myös verotuksen käyntiin. Kyllä ne siellä neuvookin asiassa, siitä ei tarvi huolehtia. Missään muualla ei tarvi käydä lupia yms. anomassa.

    Mutta autolle pitää ottaa vakuutus etukäteen omasta vakuutusyhtiöstä, tulli ei ole näitä myöntänyt enää pariin vuoteen...
     
  19. signet

    signet Gearhead

    Eikös noiden tarrojen virallinen nimi ole siirtolupa? :wink:
     
  20. Riuska-Petteri

    Riuska-Petteri 3rd gear

    Eipä pidä enää paikkaansa tämä tieto, kävin tänään tullissa tekemässä käyttöönottoilmoituksen. Tarrakilvet oli sitten haettava katsastuskonttorilta 17 euron hintaan.
     

Kerro tästä muillekin!