verottamattomat tuontiautot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Eero, 15.4.2008.

  1. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    Onko muuttunut näin? Minkä paikkakunnan tullissa kävit, kotikaupunginko? Vaikka eihän sillä väliä, aina PITÄISI olla sama menettely joka paikassa. Noh, se tietää yhtä ylimääräistä mutkaa sitten, eipä siinä muuta. Itsekään en ole vielä tälle vuodelle hakenut yhtään 3 kk ajolupaa, joten pitääpäs varmistaa tuleeko Hämiksessäkin tuo konttorimutka ennen kuin menen hakemaan yhtä moparia ens viikolla, tarkoitus olisi ottaa se suoraan ajoon.
    8)
     
  2. Riuska-Petteri

    Riuska-Petteri 3rd gear

    Helsingissä kävin, joku lappu oli seinällä, että 15.1.2010 alkaen tulli ei enää myönnä siirtolupia tms.
     
  3. houru

    houru Gearhead

    koskien tuota rekisteröintikatsastustodistusta...pitäiskö se saada konttorilta kun käy rekkauskatsastuksessa? mä en mitään saanu,ja nyt tuli tullista kirje että se pitää faksata sinne 19.7 mennessä.

    vai unohtiko se katsuri sen...kun en ite tienny että sellanenkin olis pitäny olla.hirveetä paperinpyörittelyä

    :odroll:
     
  4. vanahanaama

    vanahanaama 2nd gear

    siirto kilvet


    No ompa outoo... tänään kävin Kajjjaanin tullista hakee laput käkkylään hintaan 17e :) Vissiin eri paikkakunnilla eri käytännöt...
     
  5. Mokaman

    Mokaman Double Gearhead

    Saithan sä varmaan sieltä rekisteriotteen mukaasi? Se on se mikä pitää faksata tullille.

    Jos katsuri unohti antaa sen, niin kiireen vilkkaa hakemaan...
     
  6. human62

    human62 1st gear

    vaatii hyväksytyn rekisteröintikatsastuksen
     
  7. houru

    houru Gearhead

    en saanu mitään muuta rekisteriotetta kuin alkuperäisen jenkkiversion.ja tullin kirjeessä pyydettiin suomalaista todistusta.

    ei voi olla niin että hyväksytty katsastus...miten ne voi vaatia sitä todistusta ennenkuin kuukausi uusintanäytöön on edes kulunnu umpeen?

    täytyy vissiin soitella perään....
     
  8. human62

    human62 1st gear

    ajelet ihan normaalisti leimaat 1kk sisään, lähetät sit paperit kun auto leimattu
     
  9. houru

    houru Gearhead

    no kun siinä paprun lähettämisessä oli määräaika19.7 mennessä,ja aikaa leimaamiseen on 5.8..... :eek:
     
  10. human62

    human62 1st gear

    ilmoita et tuot sen 5.8 mennes
     
  11. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    Ei vaadi enään, nykyään pitäis saada rekisteröintitodistus mistä ilmenee auton tiedot myös hylätystä rek katsastuksesta. Auton tekniset tiedot siis on rekisterissä, mutta sitä ei oo vielä hyväksytty. Soitappa sinne tulliin ja kysy saisko ne atj.tä kaivettuu sun auton tiedot valmistenumerolla.
     
  12. houru

    houru Gearhead

    mä soitin sinne konttorille ja ne faksaa sen sinne tulliin...se katsuri tais vaan unohtaa antaa sen mulle.sitä kiinnosti enemmän joku dokumentti millä todistaa että kone on 389 cid.onneks oli mukana joku kuitti missä oli mainittu koneen koko :) ja se riitti sitte todistusaineistoks.
     
  13. human62

    human62 1st gear

    Näyttää taas käytäntö vaihtelevan tai sit vaan muutettu taas..
     
  14. Galaxie500

    Galaxie500 Gearhead

    Käytäntöjä on varmaan yhtäpaljon ku tekijöitä, mut kyl nykyään ku rek kats alotetaan pitäis syöttää olemassa olevat tiedot koneelle ja tulostaa rekisteröintitodistus hylätyssäkin rek katsastuksessa... Painojahan ne tullissa haluu siit paperista kattella.
     
  15. 57Sierra

    57Sierra 2nd gear

    Kannattaa tuottaa arvokkaammat autot Hollannin kautta jossa 7% flat rate, ei muita veroja. Koska kyseessä EU-maa, ei tarvitse EU:n sisällä toiste maksaa veroja.

    Tuli käytyä kaikki tullin veroasiantuntijat täällä Saksassa lävitse 3 vuotta sitten kun tuli tuo nimimerkin mukainen ajopeli tänne. Ylin tullivirkamies sanoi että turhaan yritän saada 6% flat rate veroa Saksasta jossa sen saaminen on lähes mahdotonta (pitää olla todella teknisesti historiallinen auto, tai vaikkapa Mussolinin vanha Grosser-Mersu, noin niin kuin kuvaannollisesti). Sanoi sitten suoraan että siirrätät auton rekalla Hollantiin ja sieltä paperit, sitten takaisin ja niillä papereilla suoraan kilpiin. Näinhän siinä sitten kävi, säästöä jotain 8000,- Eur...:D

    [VÄLI HUOMAUTUS]
    Muistaakseni myös Suomessa on poikkeuspykälä erityisesti merkityksellisille autoille. Taisipa joskus tulla se aito Hemi-Challenger niillä ehdoilla Suomeen.
    [END]

    Riippuu mikä Shipper on kyseessä, mutta varmasti onnistuu että auto verotetaan Hollannissa (eli sinne "välilasku") ja sitten eteenpäin Suomeen.

    On tämä Hollanti juttu nyt tehty monta kertaa ja verot on ihan mitättömät... Pitää olla vain riittävästi ikää autolla, olikos jotain 25-30 vuotta (omat kun on kaikki yli 50 vuotiaita niin en muista).

    ...En tosin tunne tämän hetken Suomen autoverokäytäntöä, voihan olla ettei nykyään tarvitse maksaa juuri mitään veroja :wc:

    Ps. Kannattaa aina tutkia myös mahdollisuuksia ostella jenkkipelejä euroopankin sisältä. Ei tule veroja ja valikoimaa on täälläkin...
     
  16. human62

    human62 1st gear

    ^ kyllä täällä vedätetään monessa välissä ja melkein joka paikassa:D
     

Kerro tästä muillekin!