Verotusarvoja!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja SinglehandedSailor, 8.10.2003.

  1. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Ollut jo muutamaan otteeseen esillä täällä =)
     
  2. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Kannattaa vaan huomioida, että jos jossain joku on joutunut maksamaan vero x euroa, niin toisessa paikassa voi joutua maksamaan samanlaisesta autosta veroa 1,5* x euroa.
    Tullilla ei ole mitään yhteistä tietokantaa verotuspäätöksistä. Eli jos autoon ei löydy hintatietoa autodatasta niin vero voi olla miltei mitä vaan (vaikka samanlaisesta olisikin aikaisempia verotuspäätöksiä).

    Sen takia tällaisten listojen julkaiseminen on tyhjänpäiväistä, sen auton hintatiedon kun joutuu joka tapauksessa kysymään autodatasta, jos haluaa varmistua edes jossain määrin sen veron määrän.
     
  3. Chrome

    Chrome 1st gear

    Huomaa että tulli osaa hommansa, kaksi Cadillac STS autoa joilla ikäeroa 4 vuotta... hintaeroa 700 euroa.

    Ja sitten tuo Mercuryn markiisi, kukahan senkin arvon on nykässy... voisi ihan käsipäivää antaa ja kysyä mistä se sen summan taikoi.
     
  4. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Ja auton kunto vaikuttaa veron määrään, jos saa menemään tuontiauton läpi huonokuntoisena niin vero putoaa mukavasti.
     
  5. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Ei se paljoa vaikuta (3-20 %) veron määrästä eli 1000 euron verosta voi saada maksimissaan 200 euroa alennusta. Lisäksi auton täytyy olla liikennöitävässä kunnossa.

    Ja käytännössä kaikki naarmut, pienet lommot yms. lasketaan normaalikuntoiseen käytettyyn autoon kuuluvaksi.
     
  6. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Mikä on pientä ja mikä ei. Kyllä siitä ihan kivat alennukset saa, ainakin yhdessä tapauksessa vaikutti enemmän mitä asiakas uskalsi toivoakaan.
     
  7. Sumu

    Sumu Gearhead

    Paljonko mahtaa olla 1995(+ - pari vuotta) avomustangilla verotusarvo? Ei löydy listoista mutta lienee tuotu muutamia.
     
  8. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Oliko autoveropäätöksessä mainittu paljon veroa oli vähennetty vikojen/puutteiden takia ? Jos auton vero olisi 10 000 euroa priima kuntoisesta, niin täysin rusinasta saa alennusta maksimissaan sen 2000 euroa, summalla ei korjata vikoja.
     

Kerro tästä muillekin!