Vesilätäkköistä Astron Service Engine valo syttyy

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja What´s Up, 14.7.2016.

  1. What´s Up

    What´s Up 3rd gear

    Moi mystinen häiriö on runsaat vesimäärät ja lätäköt teillä ja mulla Astrossa syttyy Service Engine
    valo ajossa hetkeksi.
    Kysymys:
    - minne vesi pääsee anturoissa että ne tunnistaa ?
    - onko mulla vuoto jossain ?

    Kiitos taas vinkeistä.
     
  2. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Vikakoodit...
    Astrossa anturit on kaikki piilossa vedeltä noin normi olosuhteissa, paitsi lambda. Vikakoodihan syttyy jos vaikka tulpan johdot lyö läpi, miten sulla auto käy?
     
  3. What´s Up

    What´s Up 3rd gear

    Moi käynti on vakaata ja normaalia mutta vesilätäköiden jälkeen, esim isoissa tien urissa missä vettä on runsaasti valo syttyy ja selvästi saa runsaasti bensaa ja tulee hetkittäin nykimistä joka katoaa kun on kuivaa ajoa.
     
  4. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    No antureita on lambda ja koneen päällä termarikopan vieressä lämpötila-anturi. Vasemmassa kannessa oleva on vain mittarin lämpötila ja ei vaikuta koneeseen. Toki sit map ym. mutta ne on kaikki koneen päällä, ja ei se vesi sinne pitäs päästä kastelemaan, olisko tulpanjohdot sitten? Sanoisin et, kato vikakoodit ja etene siitä. Jos ei koodeja niin moottorin koppa sisältä auki ja tarkistat johdot ja jakajan/kannen sekä muut sähköt. Millon siihen on tehty perushuollot muuten? Olisko viisainta muutenkin vaihdella johtoja ja tulppia?
     
  5. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Tosin esim. jakaja jos kastuu, niin se ei heti kuivu.... eli luulis olevan lähellä lämpöä ja viimaa mikä sit kuivuukaan....
     
  6. What´s Up

    What´s Up 3rd gear

    Moi taas ! Ilmeisesti tuo Lamda se saa roiske vettä jostain suoraan vaikka anturi putken sisällä. Sähköpuolelle, tulpanjohdot, jakajankansi on vaihdettu. MAP vaihdoin ihan mielenkiinnosta vanha oli kuitenkin puhdas ja ok. Kysymys, tiedätkö missä on ja voisi katsoa muuten Astron kartta alipaine putkistosta ? sen vois mielenkiinnosta käydä läpi.
     
  7. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

  8. What´s Up

    What´s Up 3rd gear

    Kiitos linkistä mun Astro on vm 90. Muistaakseni tämä vaihdettu on yksi piuhainen mitä varastoissa, alkuperäinen se taisi olla 2-piuhainen. Pitäisikö vaihdattaa juuri tuo alkuperäinen mallia vastaava??
     
  9. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Nyt en tiedä miten on saatu piuhat kohtaamaan jos on väärä lambda, mutta joo, pitäis se vaihtaa jos on väärä. Tosin eikös se ollut 3piuhainen se toinen? ja 90 pitäs olla 1 piuhanen.
     
  10. What´s Up

    What´s Up 3rd gear

    Täytyypä muistella, muistan vain huollosta tuon että mainitsivat että piuhoja on nyt vähemmän
    tarvike mallissa.
     
  11. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Missä sä käytit huollossa :D Toivottavasti ei hirveen montaa piuhaa ole vähemmän tossa 1 napasessa lambdassa?
     
  12. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Mites? Liittyykö noi vaihdetut osat jotenkin tohon pätkimiseen?
     
  13. What´s Up

    What´s Up 3rd gear

    Kylläpä taitaa liittyä lamdan vaihtoon jossa samassa uusittiin pakoputkistoa katti ja loppupää.
    Katsoin noi alipaine videot ja onko tohon muuten jollakin pätevä testi "teeseitse" yhdessä käytettiin jarrujen puhdistus aerosolia joka toimii vuotojen löytäjänä.
     
  14. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Käytännössä kaikki mikä palaa käy tai lisää happea muuttaen käyntiä käy vuodon etsimiseen. Startti pilotti vissiin se yleisin ton cleanerin kera....
     
  15. What´s Up

    What´s Up 3rd gear

    Okay palovaaraa painotettiinkin, eli aika paloarkaa aineita pitää olla ja moottori kylmänä.
     

Kerro tästä muillekin!