Vesivehmaalla 27.8.2022 kisat?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja dean66, 26.8.2022.

 1. dean66

  dean66 Gearhead

  Hoi!

  onko siellä jottain vai mitä häh? Henkilökohtaisesti olen kytkeytyneenä ihan vääriin virtuaalisiin informaatiopisteisiin ja en ikinä tiedä missä tapahtuu ja mitä!

  t. nimim. epätietoinen savosta kaipaa vanhaa kunnon tapahtumakalenteria
   
 2. jknR

  jknR Gearhead

 3. dean66

  dean66 Gearhead

  jknR tykkää tästä.
 4. jknR

  jknR Gearhead

  Olipas väkeä kuin salppurin kisoissa vanhaan aikaan! Hieno päivä! Kiitokset järjestelyväelle ja artisteille!

  Edit. Oliko Pikkiksen 5.384 päivän nopein 1/8 veto? Pikkasen jäi noi ajat hämärän peittoon kun ei ollut näyttötaulua.
   
  Muokattu: 27.8.2022
  Vermilion tykkää tästä.
 5. Vermilion

  Vermilion 3rd gear

  Kuulutuksestakaan ei saanu aina selvää ja osalla ajanottokaan toiminnu yksi auto taisi saada huippunopeukseksi yli 1000km/h ja moottoripyörä sai 600km/h....

  Oli niin paljon halukkaita ajajia, että osan piti jonottaa 5h että sai kaksi vetoa ajetuksi. Tunnin oli ajojen alku myöhässä ja jotain muutakin epämääristä säätöä kisapaikalla. Jono eteni melko hitaasti useammassa vaiheessa. Virtala taisi ajaa ekalla vedolla GTR:llä 6.22, Se vihreä volvo vissiin ajoi 5.77 tms. Moottoripyörillä useampia 9s aikoja 1/4 maililla. Siellä oli vihreä 1400hp Supra, jolla meni joku luistonesto päälle ja ei saanu mitään järkeviä lähtöjä. Taisi lähteä jo klo 14.30 pois kun kiroilu että saa kuumassa jonossa ottaa sen 2-3h ja lopussa blackslist yms. ajaa tiheämmin kun on kumia ja paremmat pidot, joten häippäsi paikalta pois ennen aikoja. Kuitusellakin oli jo testi päällä ei ollu kuulemma autossa kuin 3-bar mappi joten tehoja ei oikein saanu? kait ulos. Brandenin eka vetokin oli joku 6.xx jos väärin kuullu selostuksesta.


  Pari muutakin autoa vietiin trailerilla jo 14.00 kohdilla pois. Jotenkin itsellä latisti koko hiton 1/8 mailin matka hommaa. Se on vaan liian lyhyt 1000ft olisi ollut parempi ratkaisu.... Saas nähdä miten kiinnostaa tulla paikan päälle seuraamaan enään. Varikko kuulumisia vaan ei saa selville menemättä paikalle. Se alkoholitarjoilu alue oli nyt oikein hyvässä kohtaa ja muutenkin kaikki faciliteetit oli melko fiksusti tällä kertaa siellä. Sain oman auton harrasparkkiin tällä kertaa eikä sinne toiseen parkkiin ihan toiseen päähän lentokenttää josta käveli sen 15min varikko alueelle. Viimeeksi ei saanut millään harrasteparkkiin omaa autoa..... varmaan joku mulkero ohjaaja vaan kyseessä.
   
  Muokattu: 27.8.2022
 6. laakkius

  laakkius Gearhead

  ilman näyttötauluja tollanen tapahtuma ei katsojalle tarjoa yhtään mitään varsinkaan kun kuulutukset oli ihan mitä sattuu, epäselvää muminaa ja osa ajoista jäi kertomatta kokonaan. 2h tuota jakso seurata ja siitäkin tunti varikolla jutellen, jatkossa jää fyyran järjestämät tapahtumat väliin ainakin näin katsojan roolissa...
   
 7. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Keli oli hyvä. 15e ei paha pääsymaksu, varsikin kun alle 18v ilmaseksi. Black Bar oli ihan hyvässä paikassa. Autoja hyvin ajamassa. Alueelle oli helppo tulla, kun sisäänkäynti on siellä takana. Varikkosuora on aina hyvä, kun kaikki on siinä lineupin vieressä. 1/8 ja 1/4 maalit helppo erottaa lippujen ansiosta.
  Sit negatiiviset. Harrasteparkki vois olla isompi, ihan koko paluusuoran mittainen. Harrasteparkista ei myöskään lipunmyyjät yms sanonut mitään, vaikka tilaa näytti olevan. Näyttötaulu puuttu, mutta välillä ajat kuuli kuulutuksesta.
  Mutta se ajattamisen tahti, ei jumalauta. Akka ja kersa kyllästy jo ekan 30min aikana, että tätä tahtiako niitä autoja ajaa. Itellä mene hermo 2tunnin jälkeen ja alettiin siirtymään pikku hiljaa kohti parkkipaikkaa.
  Yleistä
  Yleisöä tuntu, ettei ollut kuten ennen koronaa, hyvin mahtu katselee melkein joka paikasta. Kun ennenmuinoin oli syytä olla ajoissa, että sai hyvän paikan mistä näki.
  Ja huomasi parkkipaikalla, että bensa maksaa. Yleisö tullut enimmäkseen "ykkösautoilla" paikalle, eikä harrasteita ollut parkissa niin paljon kuin ennen.
   
  Vermilion ja jknR tykkäävät tästä.
 8. XJR

  XJR 3rd gear

  TUKES:

  • Pinnoitetun jarrutusalueen pituus on oltava riittävä (ks. Liite 1). Jarrutusalueen on oltava vähintään liitteessä esitetyn taulukon mukaisen normaalin jarrutusmatkan pituinen, ottaen huomioon mm. käytetyt ajoneuvot, ajoneuvojen nopeudet, radan olosuhteet ja muut turvallisuuden kannalta olennaiset seikat.
  • Jarrutusalueen tulee olla niin pitkä, että osallistuja saa toteutettua suorituksensa hallitusti loppuun myös mahdollisissa poikkeustilanteissa, esim. ajoneuvon teknisen vian aikana. Jos jarrutusalueen pituusvaatimus ei täyty, on ajettavaa matkaa lyhennettävä turvallisen jarrutusalueen pidentämiseksi. Toisena vaihtoehtona tapahtuman järjestäjän on turvallisuuden varmistamiseksi määritettävä omaan riskinarvioonsa perustuen rajoitukset ja vaatimukset ajoneuvoille (esim. korkein nopeus, alusta, jarrut, ja renkaat).

   https://tukes.fi/kiihdytys-ja-nopeusajotapahtumien-turvallisuus
   
 9. VintageSpeed

  VintageSpeed 3rd gear

  Eikä kö toi jordaani oli paskana jo toista vuotta niin piti tulla käyttiksel.

  Minun mielestä katsojalle ihan hyvä tapahtuma, ihme ulinaa kun 30min välissä jotain 5 min taukoja. 5 minuutissa edes ehdi käydä kusella. Olkaa hiljaa siellä katsomossa kun ei kuule kuuluttajaa muutenkaan, ei mua kiinnosta kuulla teidän spekulointia siitä montako tuhatta heppaa siinä mossessa oli. Mä meen kysyyn jos kiinnostaa.

  Ajajalle ei niinkään hyvä tapahtuma siitä jonosta päätelleen. Eipä tartte tulla ajeleen itse vaikka välillä on ollu harkinnassa.

  TUKESin, Trafipaskacomin, ym valtion ukot ja akat pitäisi viedä Afrikkaan asumaan.
   
  LehtinenA, Vermilion, Fuselage ja 1 muu tykkäävät tästä.
 10. 440Mag

  440Mag Gearhead

  3 tuntia lineuppia ja yks veto.
   
  LehtinenA, Vermilion, jknR ja 1 muu tykkäävät tästä.
 11. Kuutti-Eki

  Kuutti-Eki 1st gear

  Oliko jotain ongelmia, vai miksi ajattaminen oli hidasta? Vaiko vain paljon kuskeja paikalla? Näyttötaulujen puute on kyllä katsojalle todella iso miinus, se on selvä. Selostuksella sitä pitäisi ainakin yrittää paikata...
  Mut noin muuten, jos line-upissa kököttäminen hermostuttaa niinä kaikkina - ei todellakaan liian monina - päivinä, kun luoja suo näitä tapahtumia täällä etelässä ylipäänsä järjestettävän, niin suosittelen lähtemään esim. Kalajoen testipäiville, jossa hommat on toimineet todella hienosti ja line-upissakin tarvii olla yleensä kaikki max. 10 minuuttia. Rata vieläpä liimataan ja kumitetaan useimmiten.
   
  Vermilion tykkää tästä.
 12. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  En tiedä, mutta olihan toi hidasta. Autopari burnis boksiin, odotetaan....... burnis.... odotetaan ja sit valoihin ja ulos. Ja sit vasta odotettiin.. paria ole näkynyt minuuttiin kiitotiellä, niin seuraava pari pääsee burnikseen....
   
 13. Kauhavalla oli alkukesästä katukisa, jonne olisi saanut tulla ajamaan edullisella maksulla, mutta taisi olla vain kourallinen autoja. Tiedän, se on etelästä katsottuna kaukana, lähes jäämerellä. No, eipä siellä ollut pohjanmaa, etelä-pohjanmaa, keski-pohjanmaa katuautomiehiäkään. Sääli ja iso harmi kun jopa oman alueen porukka boikotoi tapahtumaa. Olin monta vuotta kirjoittanut ja puhunut siitä että FHRA pitää järjestää edullinen, ei SM kisan yhteydessä PE oleva treenivkl/katukisa. FHRA teki homman ja kiitos FHRA:lle päin oli aika huono. Minä kiitän FHRA:ta että edes yrittivät järjestää ko jutun.

  Jos nyt verrataan Vesivehmaa <-> Kauhava. Kumpi on tärkeämpää;
  - jonottaa 3h jokaisella aika-ajorundilla 1/8mailin kisaradan lineupissa vai
  - maksaa vähän bensaa/dieseliä enemmän ja ajaa Kauhavalla +10 vetoa täysmatkalla.

  Toki jonottamisessa kerkiää jutella enemmän katsojien ja muiden kisaajien kanssa.
  Taas jos tykkää ajaa ja hakea säätöjä uutta PB aikaa tms. ......

  Auliz
   
 14. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Olis kiva nähdä jossain tilastoa ajettujen lähtöjen määrästä ja verrata sitä muihin tapahtumiin. Se on oikeestaan ainoo tapa saada käsitystä siitä ajattamisvauhdista.

  Ite en ollut tuolla paikalla, mutta yhteydessä useempaankin paikalla olleeseen katsojaan ja viesti ollut sama; ei toimi. Ei toimi kuulutukset, kuuluttajalla peruna suussa, ei ole näyttötauluja, ajattaminen tuskaisen hidasta sekä katsojalle että testaajalle.

  Näyttötauluista tiedän sen verran, et fyyralla kaiketi sopimus jonkun kanssa niiden toimittamisesta. Tais olla torstaina kun satuin olla paikalla ja kuulin niitä kysyttävän kilpailevasta firmasta. En tie, ei anna kovin vakuuttavaa kuvaa järjestelyistä. Miks niitä ei saada sieltä mistä pitäis saada ja miks korvaavien hankintaa tehdään niin myöhään?

  Mistä sitte johtuu? Toimitsijoiden/henkilökunnan vähyydestä? Leipääntymisestä? Sisäisistä ristiriidoista? Väsymisestä?

  Aletaan olla kiusallisen lähellä tilannetta missä tapahtumien järjestäminen tekee vain hallaa lajille. Kerran koettu pettymys aiheuttaa yleensä sen että putiikki mis asioidaan vaihtuu.
   
  LehtinenA ja three hundred tykkäävät tästä.
 15. Arsi

  Arsi 1st gear

  Ei toiminut..ei.....ekojen joukossa line uppiin ja toiseks viimeisenä vetona pois.
  4 vetoa reilun 7 tunnin jonottelulla..
   
 16. ElCamino78

  ElCamino78 3rd gear

  Alkuun odoteltiin, kun oli jotain häikkää taas ajanoton kanssa. Me jäätiin joka vedon jälkeen jonon päähän odottamaan seuraavaa vuoroa. Tuloksena koko päivän jonottamiselle 3 vetoa. 1/8 mailin ajajat meni omiin pilttuisiin odottamaan että niiden vuoro tulee. Me 1/4 mailin ajajat ei ajettu edes koko rundia, kun 1/8, BL, NPC+ mottoripyörät otettiin jo väliin. Lisäksi mystillisiä taukoja vähän väliin, kun mitään ei tapahtunut. Extrana lisäksi muutamia kalustorikkoja.
   
 17. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  ....väkisnkin verrattava American Beauty Drag Raceen reilu kuukaus takaperin. Kalustoa sinnepäin saman verran, ajanut pari palaa stripin reunaa, jolloin ei luonnollisesti ajeta, ja varttimailia. Neljä lajittelukierrosta + 16 ja 8 kaavion pudotuskisat. Viisi tuntia ja kaikki vedetty.
   
  ElCamino78 tykkää tästä.
 18. ElCamino78

  ElCamino78 3rd gear

  Joo, siihen samaan tapahtumaan, mekin siinä joutessamme verrattiin. Totesimme että ei se suomalainen laatu, sit kovin kummosta ole.
   
 19. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  Siihe vois laittaa vähän lisää väliä lähtöviivan ja burnispaikan väliin, jotta burnispaikalle voi tulla jo kun edelliset steitsaa. Sitten burnislupa pitäis tulla kun edellinen pari on lähtenyt viivalta, eikä odottaa että ne on kääntyneet pois stripiltä. Miksi siinä pitää odotella niin helvetisti, miksi? Silloin kun edellinen pari kääntyy pois stripiltä, pitää seuraavien jo startata.

  Ja 1/8 mailin jampoille pitäis olla oma risteys poistumista varten siitä suoralta, niin ei tartte jurnuttaa niin pitkälle kuin ne 1/4mailia ajavat. Joka välistä kun saadaan turhaa venttaamista pois, niin show paranee.

  Ajamiseen pitää saada lisää ripeyttä jotta homman maksava yleisö ja kuskit saavat rahoilleen vastinetta. Turha odottelu ja muuten vaan hitaasti toimiminen vaan on aivan tarpeetonta.. Moni tutuista pääs ajamaan vaan kolme 1/4mailin lähtöä koko päivän aikana. No ehtipähän spekuloimaan siinä lineupissa.

  Lisäksi vois miettiä sitä ambulanssin ja mikä lie radanputsaus transportterin sijaintia. Ihan turhaan blokkas näkyvyyttä lähtöviivalle radan vasemmalla puolella. Samaan riviin vaan oikealle puolelle missä kaikki muukin järkkärien kalusto oli, niin vasemmalla puolella kymmenet ellei sadat katsojat näkis paremmin. Ilmainen homma parantaa yleisön näkökulmasta asiaa.
   
  Muokattu: 28.8.2022
  Landseer, LehtinenA, MaxDura ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 20. väsynyt

  väsynyt Gearhead

  Asia kommentti!
   
  three hundred tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!