Vesivehmaalla 27.8.2022 kisat?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja dean66, 26.8.2022.

 1. Arsi

  Arsi 1st gear

  Multa lähti tontilta uuden karhea 20L bensakannu parempiin käsiin...ja vielä tyhjä.
   
 2. Sutkale

  Sutkale 1st gear

  TUKES:in toimivalta näiden tapahtumien valvonnan osalta tulee kuluttajaturvallisuuslaista, sen 13 §:stä. Kyse on lain silmissä kuluttajapalvelusta, näistä peritään rahaa ja rahaa vastaan saa sitten ajaa. Jäsentilaisuuksien poissulkeminen kuluttajaturvallisuuslain ulkopuolelle on kirjoitettu lain perusteluihin, eli hallituksen esitykseen. Tietysti, jos vain on tarkoitus pitää jäsentilaisuuksia kiertotienä ja kerätä näin vastaavasti rahaa, niin se on taas toinen juttu ja laki voi soveltuakin.

  Nyt kun tuota suositusta katsoo, niin tuskin Virtasalmella tai Kauhavalla tuo jarrutusaluevaatimus myöskään täyttyy. Vai täyttyykö? Toki tuossa suosituksessa on jätetty myös harkintavalta, mikäli turvallisuus voidaan muuten täyttää jarrutuksen osalta, niin ko. taulukosta voidaan poiketa.
   
 3. jknR

  jknR Gearhead

  Kauhavalla taitaa jarrualueen pituus olla liki kaksi kilometriä.
   
  Araldite73 tykkää tästä.
 4. blackCrown

  blackCrown 2nd gear


  juu, ja tuossa kesäkuussa annetun Tukes lausunnon alkusanoissa jo sanotaan:"ja ohjetta voidaan soveltaa, jos järjestäjä voi oma valvonnalla ja muilla turvallisuutta parantavilla todentamaan että kuljettajat voi ajaa turvallisesti. ". ei toki näillä sanoilla, mut riskitekijät ja muut huomion ottaen voi soveltaa noita ohjeita.
   
 5. blackCrown

  blackCrown 2nd gear

  tämä:

  "Ohje kuvastaa Tukesin näkemystä siitä, miten nopeusajotapahtuman järjestäjä voi täyttää kuluttajaturvallisuuslain vaatimukset. Ohjeessa esitetyt näkemykset tarjoavat tapahtuman järjestäjälle esimerkkejä ja vaihtoehtoja toimia turvallisesti. Tapahtuman järjestäjän on mahdollista täyttää lainsäädännön vaatimukset myös muilla tavoin. Tukes ja muut viranomaiset voivat käyttää ohjetta apuna tapahtumien valvonnassa. "
   
 6. blackCrown

  blackCrown 2nd gear

  tämä on se häiritsevä mikä itsellä sorahtaa,.

  "Pinnoitetun jarrutusalueen pituus on oltava riittävä (ks. Liite 1)."

  , nopeus ja kiihdytys käytössä täytyy jarrutus aluen olla pinnoitettu, koko matkan (250km/h vs.600m) . mutta formulalla saa ajaa 300km/h mutkaan, vaikka pinnoite loppuu heti . ja sitte ollaan hiekalla
   
 7. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Älä huoli, kunhan Tukes tämän tajuaa, niin ei kilpailuihin pitää varmaan asennella nopeusrajoituskylttejä normipulliaisille. Oishan se kiva kiertää Motoparkinkin rataa, kun takasuoralla ois 120kmh rajoitus, takakurveissa 60kmh koska huono näkyväisyys korkeuserojen takia yms...
   
  jknR tykkää tästä.
 8. litres

  litres 3rd gear

  Tukesia välttäen, ei muuta kuin ilta/yö aikaan katukisat pystyyn jollain sopivalla
  tien pätkällä!
   
  three hundred tykkää tästä.
 9. 440Mag

  440Mag Gearhead

  Kyseletkö ajanottolaitteet+tiimin tonne riverside cruisersseilta vai fhra:lta?
   
 10. three hundred

  three hundred 3rd gear

  Kyllähän niitä tänäkin kesänä on useammat ajettu…..
   
 11. three hundred

  three hundred 3rd gear

  Sienestäjät ei aikakorttia tarvi….
   
  Aulis Hämeenkorpi tykkää tästä.
 12. Ennen muinoin +30v sitten aina oli baareissa niitä Uho -nimisiä ukkoja joilla oli nopeampi katuauto. Pidin aina lompakossa aikakorttia mukana ja sanoin että mitä me nyt turhaan väitellään kellä on eniten painetta ahtimessa, renkaissa tai lompakossa. Pistä oma tuohon viereen niin verrataan ja häviäjä maksaa oluet.

  Ei ollut pojilla koskaan aikakorttia. Ne oli tatinpoimijoita tai muita hirvikärpäsen metästäjiä.

  Aulis

  Edelleen kovimmat miehet on niitä joilla on vain joku neuvola- tai rokotekortti taskussa. Mutta kaiken tietävät kisaamisesta, autoista, moottoreista. Valmista vaan ei tahdo tulla kun samat romut levällään vuodesta toiseen... Niin ja kovasti heitä naurattaa jos jollakin epäonnistuu vaikka yksi lähtö tai joku on hakemassa säätöjä kohdalleen. Heillähän on se "kova tieto"
   
  JR35 tykkää tästä.
 13. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Aikoinaan tuli tota katuleikkii harrastettuu, ja se tuntu silloin hienolta, coolilta ja jännittävältä. Enää se tuntuu vain säälittävältä ja typerältä. Vaikkei se ketään moista harrastavaa kiinnosta, niin arvostus sitä kohtaan on nykyään mulla aika liki nollaa. Tää etenkin niitä kohtaan joilla ei oo meisselii tulla radalle kellojen ja yleisön eteen, mut pitkälti myös kaikkia jotka sitä tekee ylipäänsä. Sit tilanne on toinen, jos ei ole mahdollisuuksia turvallisisssa olosuhteissa ajaa, mut vielä näinä päivinä se mahdollisuus on. Tolla tekee suuren yleisön, joka asioista päättää, silmissä hommille vain hallaa.
   
  kuula, -71 MoPar, dart -66 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 14. Fuselage

  Fuselage Gearhead

  Eli nuoresta kapinallisesta on tullut vanha ja konservatiivi. Kyllähän me 1/4 tuijottavat vanhat pierut ollaan katoamassa yhtä varmasti kuin dinosaurukset.
  Ei nykynuoria kiinnosta aika vartilla, niitä kiinnostaa että ne on kylän/kaupungin nopein. Tai jos aika kiinnostaa, niin suurimmassa osassa sit on kännykkä appi yms, millä voi mitata. Ja se riittää niille.
  Enemmän minusta on meisseliä ajella kadulla, kun riskit on paljon isommat. Onko se sit järkevää, se onkin ihan toinen kysymys. Poliiseja on muutekin niin vähän, että ihan sama katukisaajille mitä Tukes, Poliisi yms vinkuu lehdissä ja uutisissa.
  Tämä on vaan on sitä nykyaikaa mitä nuoriso tekee.
  https://www.tiktok.com/@villepaland...1&sender_device=pc&web_id=7116007037255681541
   
 15. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  En ny sanois noinkaan. Kuten sanoini, on noit ajettu, eikä se kyl vaadi yhtään mitään meisselii. Jännää pikkupoikien salahommii. Se on vähän sama homma ku et jos tarvii fyrkkaa ni nostaaks sen tilitä vai ryöstääks pankin koska siin on isommat riskit ja se on jännempää. Noi jutut tulee varmsti jossain vaihees framille, ja siit sit voi aiheutuu taas erilaisii toimii joist ei kaikki ehkä oo mielissään. Ittee ei kiinnosta syntipukkina ottaa niit kantaakseen.
   
 16. three hundred

  three hundred 3rd gear

  Kyllä siällä vilahtelee nopeitakin autoja millä ajettu ihan nopeita aikoja niin 1/4 ku 1/8 kisoissakin ja yleisö tapahtumissa…
   
 17. KohtalainenPaja

  KohtalainenPaja 2nd gear

  Sienimetsäilykin näpertelyä ollut jos Stockholm Openeihin vertaa siellä sentään yleisöä ja markkinameininkiä.
   
  Vermilion ja Kuutti-Eki tykkäävät tästä.
 18. litres

  litres 3rd gear

  No niin, ei tästä nyt palkoja nenään kannata vetää...löysätkää lätsän hikinauhaa hieman:D:D
   

Kerro tästä muillekin!