Vetonivel vaihto naksuminen vag iv

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja MrTemz, 20.10.2016.

 1. MrTemz

  MrTemz 1st gear

  Eli tuli tämmönen ongelma.. vaihdoin sisemmän vetonivelen ja kyseessä on se isompi t10 pulteilla oleva vetari. Nyt ajaessa hiljaista nopeutta ainaskin kuuluu "naksuntaa" tai jotain sellaista. Onko normaalia vai missä vika? Vetari oli laittaessakin vielä niin jäykkä ettei saanut käsin taivutettua vaikka tuubin rasvaa sinne pistin. Notkeni jo selvästi pyörittelyn jälkeen. Mutta voisiko olla vaan ettei ole vielä voideltunut kunnolla? Ajettu noin 12km
   
 2. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  No ei normaalilta kuulosta mutta aja nyt vähän enemmän vielä varoiksi.
   
 3. MrTemz

  MrTemz 1st gear

  Ei varmaan sellasta säännöllistä ääntä väljä koiranluu pitäis kun sen vaihtoa kehotettii katsastuksessa
   
 4. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Pyörät linkussa asvaltilla pitääkö ääntä? Käännä molempiin suuntiin, aja ympyrää ja ykkösellä/kakkosella kaasua.
   
 5. MrTemz

  MrTemz 1st gear

  Testaan sitten parin vko päästä kun kortti tulee :D mitä meinais?
   
 6. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Vetarin uloimmat päät antaa sillon äänen jos siellä vikaa. Sisemmän vaihdoit mutta ne harvemmin pitää ääntä? Lähinnä ravistaa.
   
 7. MrTemz

  MrTemz 1st gear

  No voisiko ääni johtua myös siitä jos ei ole napamutteri tarpeeksi kireällä? En viittinyt vanhaa pulttia yli 180nm kiristää kun menen uuden pian hakemaan. Pitää kuitenkin tuota ääntä ihan suorallakin .
   
 8. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  En usko mutten vanno.
   
 9. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Mulla ois jotenkin ihmeellisesti muisti kuva, et tuttu joutu passattiin hakemaan takuuseen uuden sisemmän nivelen, kun piti ääntä ja rapsutti ajaessa ihan kuuluvasti, kuin ois pelli lipare jossain räpsyttämässä

  Mutta en kyllä mene sanomaa voisko olla, mutta ei välttämättä haittaa vaikka myyjäfirmasta kysyis onko ollut reklamaatioita
   
 10. MrTemz

  MrTemz 1st gear

  No toi oli hyvä kuvaus siitä äänestä, kun aloin jo miettimään että eikai siellä ota putkikiristimen pää kiinni johonkin, mutta en sitä usko kun se on siinä kumin pienemmässä päässä. Täytyy kysyä
   
 11. MrTemz

  MrTemz 1st gear

  Käytiin testaamassa. Ääni kuuluu aina jos jalkaa on kaasulla, moottorijarrutuksessa ei???
   
 12. MrTemz

  MrTemz 1st gear

  Tästä viä update! Lähti irti cetari kun tyhmänä en pistänyt momenttiin. No nyt uudella ääni kuuluu mielestäni vielä kovempaa ja tarkalleen: naksunta/muljahtelu 1 2 3 ja ehkä 4 vaihteella kun kierrokset on alle 2500. Enemmän kuuluu hiekkateillä kun asfaltilla. Koiranluun vaihdoin juuri äsken eikä vaikuttanut asiaan. Ääni kuuluu renkaan pyörimisen mukaan tahdissa. Voiko mennä tasauspyörästö kun lähti se vetari irti noin 60-70 vauhdissa?:( alkaa tää seatti aiheuttaan pikkuhiljaa harmaita hiuksia:oops: Ainiin lisäksi vielä, sen vaihdetun edellisen vetarin mukana tullut sama ääni lakkasi ~100km ajon jälkeen, kunnes irrotessaan kolisi ja alkoi tärräämään niin helkkaristi. Nyt ääni on kyllä kovempi mutta olisiko vain arabialaadun vika. (Oe-laatua ei motonetissä ole tuosta isommasta vetarista edes tilattavissa)
   
 13. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Oisit laittanut sen kierrelukitteen...


  En tiiä voiko tasauspyörästö mennä jos ei molemmat vetarit irtoa.
   
 14. MrTemz

  MrTemz 1st gear

  No turha enään kirota, laitoinkin kyllä. Nyt on kaikkein vahvin lukite ja 85nm momentti kun ohjeen mukaan 90 on katkeemispiste. Ääni ei muutes kuulu myöskään pakittaessa ollenkaan, vaikka kääntäisi kumpaankin suuntaan. Joskus ehkä eteenpäin mentäessä kääntäessä mutta yhtälailla suorallakin niin en kyllä varmaksi sitä sanois.:confused:
   
 15. MrTemz

  MrTemz 1st gear

  Ongelma ratkes, osittain.. puuttuu ne "banaanit" sieltä vetarista ja hipoo pultit laatikon niitä tukiripoja jollon ääni kuuluu. Todisteena siellä oli metallisilppua. Mistäs näitä isompien vetarien aluslevyjä löytäis vai vaan laakkoselta
   
 16. niclas

  niclas 3rd gear

  [​IMG]
  1K0407357C on osanumero, noita varmaan saa vaikka slamitilta???
   
 17. JAMANT

  JAMANT Double Gearhead

  Minkäs mittaiset noi olis?? Kun mulla olis hyllyssä yhtä kokoa, mutta ne ei oo VAG-osia... Eli reikäväli keskeltä keskelle???
   
 18. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Pulttien tuenko vuoksi tuo kaari? Jos lukite ja normi prikat niin mitenhän skulais?
   
 19. niclas

  niclas 3rd gear

  Ei noilla muuta tehtävää ole kuin tasoittaa kiristys vetonivelensuojakumin peltilaippaan mikä on hyvin ohutta. Pelkillä prikoilla yleensä menee lontolle ja räkii rasvat pihalle.
   
 20. MrTemz

  MrTemz 1st gear

  Laitoin tähän hätään kii jousiprikoilla, ja tuossa on siis se transportterin vetari eli mikä audi a4 on voin mitata sen kun kerkeen. Ääni kuuluu jostain syystä silti mutta todella harvoin. Katson koulussa joku päivä että tuleeko vielä ylitse sieltä takaa.
   

Kerro tästä muillekin!