Via Baltica???

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja B 49, 9.7.2005.

  1. B 49

    B 49 Gearhead

    Onkos kenelläkään kokenuksia Via Baltican kautta ajamisesta?Suunnitelmissa olisi ajella Berliinin etelä puolelle.Tien kunto,bensa/hinta,yöpyminen jne.Eikös ne ole kaikki EU maita nykyään.Tuhraantuuko aikaa rajoilla?
     
  2. Swinger

    Swinger Gearhead

    me ajettiin tossa 2-3vuotta sitten baltianmaiden läpi itävaltaan ja unkariin ja meillä ei oikeestaan ollut mitään ongelmii rajoilla. ainoastaan paluu matkalla jouduttiin oottelee jotain 2tuntii slovakkian ja puolan rajoilla. noista maista missä ajettiin niin suurin ongelma ehkä oli hullut autokuskit, joilla ei ole minkäänlaista itsesuojeluvaistoa taikka kiinnostusta muiden elämästä.. ihan mielettömii ohituksii alitehoisilla pikkukärryillä.

    Bensa on halpaa viro, latvia, liettua ainakin.. muistaakseni virossa olis ollut kaikkein halvinta sillä reissulla. reissuun kannattaa ehdottomasti varata visa kortti, vaikka se ei läheskään kaikkialla käykkään, mutta rahaa saa sentaan nostettua jostain helpommin. Bensan hinnat muistaakseni löytyy jostain autoliiton sivuilta.

    Tien kunto oli paikoitellen hieman huonoo, mutta silloin oli jo menossa helvetisti tie työmaita joita EU rahoitti vaikka maat eivät edes olleet EU:n jäsenii. Ei teissä mun mielestä ollut isommin valittamista.. lähinnä puolassa oli huonot tiet ja muutenkin vittumainen maa ajaa läpi.. suhteellisen pitkä ja sellaisii pikku kylii muutaman kilometrin välein jossa nopeus tipahtaa 50km/h ja stetsoneita aika tiheessä valvomassa nopeuksii.

    Yöpymisestä ei ole sillein kokemusta ku nukuttiin autossa, ku oltiin dodgen vanilla liikkeellä. Näin jälkeen päin ajatellen oli aika vitun tyhmää jossain teiden levikkeillä nukkua.. ihme ku ei tullut koskaan mitään ongelmii.. ja huoltoasemien pihassa nukkuttiin myös.

    Ja reissuautoksi mun mielestä soveltuu ainoastaan auto jossa on ilmastointi ja cruise.. oli nimittäin liettuassakin sellaisii lähes satakilometrii pitkii suorii niin kiva loikotella menemään cruise päällä. Ja ilman ilmastointiihan sinne kuolee kuumuuteen :D

    Kunnon kartat on kaiken A JA O ilman niitä pian eksyy.. ei nimittäin ole noi kyltit ja tien viitat lähellekkään niin hyvin merkitty kuin täällä suomessa
     
  3. Remmiveto

    Remmiveto Gearhead

    Me ollaan ajettu se pari kertaa mennessä Saksaan, eikä meillä ole ollut mitään ongelmia. :D

    Latvia vaati erillistä autovakuutusta jonka pysty ostaa silloin rajalta. Me ajoimme yhtä kyytiä neljällä kuskilla joten ei pysty sanoo yöpymisestä.
    Aamulla kun lähtee Tallinnasta niin puolentoista vrk:den päästä alkaa olla Saksan maaperällä..

    Hulluja kuskeja riittää ja millään isolla (fullsize,suburban tai paripyörä pickup) ei varmasti ole mukava ajella, etenkää Puolassa missä mahduttavat kaksi autoa yhdelle kaistalle rinnakkain :eek:

    Ja älä pelästy pahvipoliiseja :rotfl: :rotfl:

    Saksassa ei visa elecron pelaa kunnolla eikä ainakaan matkashekit joten parasta varata visa tai tukku euroja..
     
  4. DeS

    DeS Gearhead

    Berliinin eteläpuolella on vanha sotilaslentokenttä jossa Hot heads east-porukka pitää sudittelutapahtuman, menossa?
     
  5. Bandicoot

    Bandicoot Gearhead

    Mikäli milicia pysäyttää ylinopeuden vuoksi joka on mitä todennäköisintä,ei ole syytä maksaa käteisellä vaikka houkutus olisi suuri,eikä luovuttaa ajokorttia tai passia heille,näytää tyhjää lömpakkoa ja sanoo olevan vain visan mukana niin pääsee helpoiten ko tilanteesta.
    Rajan ylityksen estoon ei sakko vaikuta mikäli EU maitten sisällä liikkuu,rajalla ei yleensäkään katsota lukijalla passin tietoja kuten EU,n ulkorajoilla.
    Entisten itäplokin maitten poliisi voimat ovat varsin hanakoita sakko asioissa mitä ihmeellisemmillä verukkeilla.
     
  6. B 49

    B 49 Gearhead

    Semmoista tässä on vähän suunnitteilla.Hyvin epävarmaa vielä.
     
  7. jukka63

    jukka63 1st gear

    kunnon kartta kannattaa ostaa, vaikka kävis vaan näissä balttian maissa.siellä ei tosiaan oo opasteita suomen malliin.oltiin viime kesänä riikassa ja kun sieltä lähettiin ajamaan takas pärnuun,tehtiin pieni suunnistus virhe ja venäjän rajalla pysäytettiin.eipä toi ois haitannut mitään kun oltiin lomareissulla :D viisumit vaan puuttu.(huomattiin kyllä jo 50 kilsan jälkeen,että maisemat on uusia,mutta päätetiin, katotaan minne päädytään)mentiin sitten tarttoon yöksi,kun oli siinä ihan vieressä.kamikaze kuskeja sieltä kyllä löytyy liiankin paljon,pitää kattoa liikennettä vähän eri tavalla kuin suomessa.bensa on halpaa ja alkoholi liiankin halpaa :D
     
  8. z 28 jari

    z 28 jari Gearhead

    Sama juttu kuin edellisellä kirjoittajalla,tekivät tietöitä via balticalla Riianpäässä,ja eipä ollut via baltica kylttiä Riiasta Pärnuunpäin ajettaessa.Tuli ajettua parinsadankilsan huti.Näkipähän Latvian maaseutua.
     

Kerro tästä muillekin!