Vikakoodinlukulaitetta hommaamassa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja HT, 5.1.2015.

  1. HT

    HT Gearhead

  2. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    On kyllä mielestäni aika ylihinnoiteltu perus obd lukijaksi, eli koska ei ole mitään merkkikohtaisia ohjelmistoja ni ei pääse kuin moottorin aivon oodeja luemaan. Monessa amerikalaisessa taitaa olla vaihteiston ohjain samassa purkissa joten silloin myös sein oodeja näkyy, muttei niihin löydy välttämättä teksislosteita jolloin joutuu googlettamaan númeron mukaan.

    http://www.elekma.com/maxicheck_mot_pro ... odinlukija

    Mulla on tuo Sillä pääsee aika kattavasti amerikkalaisiin japseihin ja euroihin käsiksi, muisti kortin joutui ostamaan mukana tuleevaa isomman että sai kaikien merkkien päivityset mahtumaan kerralla ettei tarte aina tietokoneella netistä latailla juuri siihen autoon sopivia softia mitä tutkii.

    itse laite lienee aivan sama ku mitä tuolla myynnissä olevat halvemmat versiot mitkä joutuu osatmaan erikseen eri merkkeihin. varmaan muistikorttikin mitoitettu siten, ja vain lisenssi on mikä maksaa lisää että saa latailtua kaikkien autojen ohjelmia.

    http://www.nettiliike.com/product/260/v ... -pro-md801

    Tässäkin vois olla hinta suhteessa ominaisuuksiin lähempänä oikeaa.
     
  3. Bighouse

    Bighouse 3rd gear

    Itse hankin pari vuotta sitten tuollaisen. V-Checker V402 VAG. Muistaakseni silloin n. 130€. Lukee aika hyvin vag-konsernin tuotteet. Jonkin verran muitakin. Suomenkielinen mikä näin jälkeenpäin ajatellen huonolla kielipäällä on ainut vaihtoehto. Ei tarvitse cd:tä mistä lukea vikakoodt. (vaikka mukana tulikin se cd).
    Paria muuta tuttujen halpistesterejä testannut. En suosittele, vähän kuin käyttäisi puusta tehtyä jakoavainta.... Melkein onnistuu paikallistamaan vian... etu- ja takapuskurin välissä tai voi se vika olla käyttäjässäkin...... :D
     
  4. mafo

    mafo 3rd gear

  5. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

  6. Teemu T.

    Teemu T. 3rd gear

  7. ari2004

    ari2004 Gearhead

  8. MikkoV

    MikkoV Gearhead

    Autocom on aikas hyvä, ja helppokäyttöinen. Ja suomenkielinen jos sitä arvostaa. Vähän arvokas Suomessa, mutta kannattaa katsoa ebaystä jos omatunto sen kärsii, China versiotkin on suomenkielisiä ollut...

    Kännykkä/ tabletti testeristä on kuukauden ajalta nyt kokemusta. iOS wifi mokkula, elm327 tais olla tyypiltään, hintaa runsas kymppi. Toimii, kertoo ja nollaa koodit, reaaliaikaista anturidataa on tästä oikein näppärä seurata ajossa. Ohjelmaan sijoitin toisen kympin, tai sen täysversioon, vois löytyä 100% ilmaistakin mutten jaksanut etsiä.
     
  9. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Sellanen oranssi parinkympin kapula löytyy omasta hyllystä, kyllä sillä koodit lukee ja nollaa, mutta vähän työlästä googlata selitykset koodinumeroille jos meinaa "päivittäin" käyttää.

    Jos aikoo vain omaa autoa tutkia, niin suosittelen merkkikohtaista laitetta ainakin Opelin ja VAG:n tapauksissa. Ite olen omaa kalustoa tutkaillut Opelien kohdalla Op-Com:illa (ebaysta ~20e), ja VAG:n vekottimia Vag-com:illa (ebaysta ~10e).
    Noilla merkkikohtaisilla kun pystyy tekemään muutakin kuin koodien luvun...
     

Kerro tästä muillekin!