vilkut/parkit.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja kotr, 23.1.2015.

  1. Hoovee

    Hoovee Double Gearhead

    tuleeko katsastuksessa sanomista, jos muuttaa etusivuvalon parkki/vilkuksi?

    siis etuvilkun lisäki. sivuvilkkuahan näissä ei vaadita, mutta saako sivuvalon muuttaa sellaiseksi? olisi vaan usein vähän selvempää tuo kaistanvaihtaminen.
     
  2. Substitute

    Substitute Gearhead

    Olen moneen autoon palauttanut noi sivuvilkut/äärivalot toiminaan alkuperäisellä tavalla, eli niin että vilkkuu vuorotellen etuvilkun/parkin kanssa ja ei ole tullut mitään sanomista.

    Nykyään sensijaan vaaditaan aika tiukasti ainakin tiettyjen vuosimallien jälkeen valmistettujen autojen etuvilkkujen kelta/oranssia väriä. Sekin on helppo toteuttaa kun asentaa parkkiumpioon erillisen kirkkaan 5W parkkipolttimon ja nappaa alkuperäiseltä parkki/vilkkupolttimolta sen parkkipiuhan ja haaroittaa maadoituksen sille. Sitten laitta oranssin 5W/21W polttimon siihen. Noita 5W polttimokantoja saa tarvikeosina.
     
  3. hzemax

    hzemax Double Gearhead

  4. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Itseäni on vähän mietityttänyt sama aihe, auto on -74 Fury ja vilkut ja parkit on samassa lampussa puskurin alaosassa, parkit päällä palaa sellanen kellertävä valo ja vilkuilla vilkuttaa sitten sitä kellertävää vähän vahvemmin. Vissiin vähän joka vuosi leimalla lyöty lappuun korjauskehotusta etuparkkien väristä... :-?
    Jos ongelmia tulee nyt täällä uudella paikkakunnalla niin eikö paras tapa ole porata keskimmäisiin umpioihin taustaan reikä t10-kannalle ja vetää alaparkkien sähköt siihen? Keskimmäisissä umpioissahan ei pala muuten mitään valoa paitsi "pitkät" jotka ovat kyllä yhtä tyhjän kanssa.

    [​IMG]
     
  5. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    74 Fury on tyyppikatsastettu valkosilla parkki/etuvilkuilla. Ei ole inssillä mitään inisemis/huomautettavaa asiasta! PERKELE.

    Itte painin saman asian kanssa, että.
     
  6. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Joku roti sentään viranomaisillakin on kun noita tyyppikatsastuksia kuuntelivat net.

    Vissiin outoja ilmestyksiä olivat ne.
     
  7. esmi

    esmi Gearhead

    Mulla oli -77 ns.kummeli Aspen siinä puskurissa alkuperäinen vaalea linnssi missä parkki/vilkku eikä 10v siitä kukaan sanonut leimalla mitään,eli parkkivalo villkku kun pisti vilkun päälle!muita vilkkuja ei edessä ollut!
     
  8. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    No en minäkään sitä sitten ala muuttamaan. Kiitos tiedosta!!!
     
  9. t8

    t8 Gearhead

  10. Substitute

    Substitute Gearhead

  11. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Jussi289 tykkää tästä.
  12. kotr

    kotr 3rd gear

    Oliko T8 tosissaan :D :D ei helevettiläääinen!!!!


    kaveriki kerran kyseli,ku oli tekemesä kauppoja jostaki -60 luvun vortista,että siinä on joku uudemman auton kone,ku oli ollu cid merkintä perässä :D :D
     
  13. Hoovee

    Hoovee Double Gearhead


    eikun paras tapa on laittaa tonne puskuriin kirkas polttimo keltaisen tilalle. se on laillinen tuon ikäisessä autossa, valkoinen vilkku siis. keltaista parkkia ei saa olla.
     
  14. Wings

    Wings 1st gear

    Itse olen kaikkiin omiin autoihin halunnut tehdasasetusten mukaiset valot. Oli ne sitten lailliset tai laittomat niin ei niistä ole koskaan sanomista tullut ja hyvin ne on aina toimineet. Mutta jos haluaa Suomen lakien ja asetusten mukaiset valot niin noudattaisin Hooveen ohjetta.

    Kirkkailla etu parkki/vilkku polttimoilla minulle on kaikki autot aina tulleet. Vaihtelevasti on sidemarkerit kytketty pois päältä tai vaihdettu keltaista kupua tilalle taakse. Myöhemmin on niitä sitten muuteltu takaisin alkuperäisasuun.

    Aspenissa:

    Takana punaiset parkit/vilkut

    Takana sivuilla punaiset sidemarkerit

    Edessä sivuilla keltaiset sidemarkerit jotka syttyvät/sammuvat eri tahtiin vilkkujen kanssa (eli yksilankainen polttimo)*

    Edessä keltaiset parkit/vilkut

    Kun autossa on oikeanväriset valot ja sidemarkerit niin pimeässä pystyy hahmottamaan missä asennossa auto on:

    Kaksi keltaista valoa: keula kohti katsojaa
    Kaksi punaista valoa: perä kohti katsojaa
    Keltainen ja punainen: keula vasemmalle ja perä oikealle
    Punainen ja keltainen: perä vasemmalle ja keula oikealle

    Tämä koskee nyt siis Aspenia. Kaikissa autoissahan ei ole sidemarkereita ja joissain voi olla valkoiset parkit vakiona jo tehtaalta lähtiessä. Muistaakseni joissain malleissa parkit taas sammuvat ajovalojen syttyessä?

    *Jos laittaa valot autosta pois päältä niin kaikki vilkut (edessä, sivuilla ja takana) vilkkuvat samaan tahtiin. Kun taas kytkee parkit tai parkit ja ajovalot päälle niin sidemarkerit vuorottelevat seuraavanlaisesti:
    parkki/vilkku himmeä -> sidemarker syttyy
    parkki/vilkku kirkastuu -> sidemarker sammuu

    Asiaa on hieman hankala selittää. Video voisi havainnollistaa paljon.
     
  15. oceanic7

    oceanic7 Double Gearhead

    Vilkkujen mukaan vuorottelevat sivumarkkerit olisivat meikäläisenkin mieleen. Omasta vaihdoin kaikki sidemarkkerit keltaiseksi kun tossa sopii etu-ja takamarkkeri ristiin niin laitoin joka nurkkaan etumarkkerit ja vanhat punaiset (tai siis korinväriset kilikalimaalatut) talteen. Ihan siisti noin ja menee leimasta.
     
  16. kiljunen

    kiljunen 2nd gear

    Vähä yrittäny ettiä että tarviiko 71 auto jotain merkintöjä vilkkuihin? Voiko vilkun lasin tehdä itse esim pleksistä tai tulostamalla...
     
  17. jorkkeri72

    jorkkeri72 Gearhead

    ei voi tehä,pitää lukea joko dot tai sae
     
  18. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Vähän tuurista kii, kattooko sitä kukaan ikuna, jos se toimii. Varuilta kannattaa kuitenkin leikellä se jostain muusta vilkunlasista, niin saa merkinnänkin ku ottaa oikean kohdan... Pleksi näyttää pleksiltä, ja tulostukseen tuskin kannattaa ruveta.
     
  19. xarper

    xarper Gearhead

    Tämä kyllä aiheuttaa suunnatonta vitutusta välillä noitteb uusien autojen kaankun ei sitä oikeesti erota siitä ajovalon vierestä kun vasta läheltä...
     
    Nikuzai ja Jussi289 tykkäävät tästä.
  20. xarper

    xarper Gearhead

    Mutta entäs jos ei oo laseja ollenkaan? Ei oo moneen vuoteen ollu kun hirvee vaiva (olevinaan) ehtiö toinen vilkunlasi tohon Satelliten puskuriin.
     

Kerro tästä muillekin!