Vinkkejä... miten rummut pois??

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja Janappa, 13.7.2009.

 1. Janappa

  Janappa 1st gear

  Taka jarrut ei pitäny katsastukses tarpeeks... piti säätää (uudet kengät vaihdettu viime syksynä)
  Rumpuun oli kulunu urat... "potkasin" sen paikalleen säädön jälkeen... nyt se jumittaa, enkä saa rumpua enää pois... ilmaus ruuviki katkes, eikä säätö säädy vaiks kuinka yrittäis...
  Hyviä neuvoja otetaan vastaa...!?
   
 2. Tertsi

  Tertsi 3rd gear

  Riippuen ajoneuvosta, yleensä joko rummussa tai takapuolella kilvessä on reikä josta voi ruuvarilla sörkkiä sitä automaattisäätöä kiinnipäin jollonka kengät menevät kauemmas rummusta ja rumpu mahtuu tulemaan pois paikaltaan.
   
 3. Janappa

  Janappa 1st gear

  Auto on toi Chrysler New Yorker... ja se säätö ei liikahdakkaan... hampaat vaan pyäristyy...
   
 4. Tertsi

  Tertsi 3rd gear

  Ootko kokeillu siten että käytät kahta ruuvaria? Eli toisella työnnät sitä automaattisäätöä pyörättävää vartta irti säätörattaasta ja toisella ruuvarilla käännät sitä ratasta?

  Jos ei tämäkään auta niin sitten lie säätö sen verran jumissa että ainoo vaihtoehto on vanha tuttu väkivalta?
   
 5. Janappa

  Janappa 1st gear

  Ei oo semmosta vartta... ja ne reijätki, mistä pääsee siihen käsiks, on jousipakan kohdalla... paskamainen paikka... pääsee ainoostaan väännetyllä meisselillä käsiks... :cry:
   
 6. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Väkivallalla rumpu veke, sitten vaihdetaan rikkoontuneet osat ja ennen rummun takaisinlaittoa poistetaan se pykälä rummun reunasta. Ja seuraavissa remonteissa sitten heti alkuun pykälä veke kun on rumpu saatu irti. :rotfl:

  Mut kyl se rumpu saatta lähteä veke ilman minkään hajoamista, voihan se vähän olla nahkea tulemaan, mutta isoilla meisseleillä kampeaa jarrukilpeä vasten ja vähän moskalla kolistelee sitä runpua, niin eiköhön se lähe ja vähän raapii jarrkukenkiin jälkeä. Jos ei meinaa silti lähtee, niin ne naulan näköiset tapit jotka pitää kenkiä jarrukilpeä vasten niiden pienten jousien kera, niin nehän vois katkoo takapuolelta ja tulis varmaan pelivaraa siihen rumpujen liikkeeseen ku kengät pääsis liikkuu ulospäin?
   
 7. Janappa

  Janappa 1st gear

  Kiitos vinkeistä...
  Katkasin kiinnikkeet ja annoin raakaa voimaa... nyt on rumpu irti... :D
   

Kerro tästä muillekin!