Vinkki talvisäilytykseen

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja WBBC, 2.9.2003.

 1. WBBC

  WBBC Gearhead

  Mikäli jätät kesäautosi kylmään talliin niin tällainen kosteutta imevä kuivatusrasia kannattaa laittaa auton sisälle. Näitä käytetään paljon veneissä ja ainakin Helsingin Maritim myy näitä. Maksaa noin 13 euroa ja mukana tulee täyttöpusseja yhden talven tarpeiksi.

  alla linkki tuotteesta

  http://www.saljtema.se/saljtema2eng/tor ... frame.html
   
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Joo, toi toimii hyvin. Uudelleentäyttöä ajatellen noissa on kosteutta imevänä aineena sama maantiesuola jota TVH kylvää riemuksemme talvella. Sitä suolaa saa tiemmä ostaa rautakaupastakin ja hinta on arvatenkin murto-osia noista veneliikkeiden vastaavista.

  Kerrankin siitä suolasta on jotain hyötyä...

  Juha
   
 3. Selli

  Selli Gearhead

  Eli varmaan toimii samalla tapaa jos laittaa sukkahousuun lahkeet täyteen suolaa tai ainakin reippaasti.Sellanen "talvineito" takapenkille :grin:
   
 4. Samiralfey

  Samiralfey 1st gear

  Kuinkas pitkään noissa riittää se kosteudenimemisteho eli jos nakkaa auton sisälle ja käy vuoden päästä kahtomassa niin vieläkö löytyy ytyä vai pitääkö olla viikon välein vaihtamassa suolat?


  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Samiralfey 2003-09-02 17:42 ]</font>
   
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  kerro miten se suolakosteusimuri toimii. Pitääkö olla auton lattialla , nahkapenkillä vai peruutuspeilissä roikkumassa? pannanko kilo vai kymmenen kiloa?
   
 6. ManRay

  ManRay 1st gear

  Laitoin suola(?)pussit, joiden kyljessä luki "silca-gel" viime talven säilytyksen ajaksi isoille lautasille, ja ne lautaset edelleen jalkatiloihin ja tavaratilaan. Pussit olivat á ½- kiloa, ja niitä oli yhteensä 8 kpl.

  Lautasille siksi, ettei pusseihin kertyvä kosteus valuisi pusseista huippusuolaisen nesteen muodossa lattiamatoille, ja edelleen lattiapelteihin tehokkaasti muhimaan -ja tekemään juuri sitä mitä ne alunperin laitettiin estämään.

  ========================================
  http://jorma-lindqvist.net/
   
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  on tästä jo kirjoitettu vaan en löydä. elikkä se talvisäilytys: Itse vaihdan aina öljyt ennen talvisäilytystä ja ajan uusilla öljyillä muutaman kilometrin, renkaisiin reilun 15% ylipaineen ja työnnän autoa neljännes renkaankierron verran parin viikon välein ja samalla laitan virrat ja valot päälle mutten käynnistä autoa ja sitten lataan akun akkulaturilla. Auton olen tietysti pessyt ja vahannut turtlevaxilla.Nahkasisustuksen olen pessyt tavallisella saippualla ja huuhdellut vedellä. Se kosteuden poisto maantiesuolalla on minulle uutta ja olisi mukava jos joku joka tietää kertoisi miten se toimii ja kellä on tietoa nahkasisustuksen rasvaamisesta?
   
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Olen elvyttänyt motskarisatulan 60 vuotta vanhoja kovettuneita nahkoja hevoskaupasta ostetulla satularasvalla. Tosi satulan päällä ei voi istua kuukausiin, mutta projektin aikana nahka on imennyt aineen ja noussut kuolleista. 40 vuotta vanhoja penkkejä olen käsitellyt autoglymin nahanhoitoaineella. Käyttöauton 10 vuotta vanhoja ohutnahkaisia penkkejä käsittelen yksinkertaisesti Pledillä, ja ne ovat pysyneet notkeina.
  Yhteen aikaan oli kosteudenimijöinä mainostetuja kuivapalloja. Ne toimi hyvin. Joku suolantapainen kemikali siinä oli. Talven aikana pallon kotelon alaosan kuppiin ilmestyi pari desiä nestettä, joka muuten olisi kasvattanut sienisatoa sisustuksessa.
  Galaxie 64
   
 9. WBBC

  WBBC Gearhead

  Tuo suolan käyttöikä riippuu ilmankosteudesta. puolen kilon pussi muuttuu nesteeksi 1-3 kuukaudessa. Purkin tai vaikka kaksi voi myös laittaa autotallin hyllylle jolloin se pitää koko tallin ilman riittävän kuivana, alle 60%, joka riittää estämään auton ja työkalujen ruostumisen


  "kellä on tietoa nahkasisustuksen rasvaamisesta?"

  Hyvä aine on suutarinliikkeissä myytävä Mehiläisvahapohjainen nahanhoitoaine. Sitä hierotaan kankaalla penkkeihin ja annetaan imeytyä. Penkit tuntuvat hieman öljyisiltä pari päivää mutta se on normaalia. On vielä hyväntuoksuistakin. Samaa kamaa voi käyttää nahkakengissä. Hylkii erinomaisesti vettä

  Esim. Auto Glym:illä on olemassa myös autojen nahkaistuimiin tarkoitettua hoitoainetta, se on juoksevammassa muodossa kuin mehiläisvaha mutta en tiedä onko yhtä hyvää tavaraa.
   

Kerro tästä muillekin!