vinyyli = keinonahka = vinyyli

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja mejole, 29.8.2006.

  1. mejole

    mejole 3rd gear

    Eli kyseessä on auton ulkokaton uudelleen pinnoitus vinyylillä. Ongelmaksi muodostuu mitä siihen uskaltaa laittaa.. Jenkeissä puhutaan aina yleisesti vinyylistä oli sitten kyseessä keinonahka tai muovinen tarra. Olisko kellään mallipalaa alkuperäisestä vinyylistä jota käytetään autoissa, omastani edellinen (tai sitä edellinen) omistaj on repinyt vinyylin jo valmiiksi pois.. Itsellä on kyllä suhteet keinonahan myyjään, mutta kun hän ei ole autojen kanssa ollut tekemisissä, niin ei osaa sanoa millaista ainetta siihen pitää laittaa.. Tietysti jos ottaa riskin ja laittaa tavallista keinonahkaa, niin mahtaako kestää edes yhtä kesää..
     
  2. Elevator

    Elevator 1st gear

  3. Stone

    Stone 3rd gear

    Samaa alkuperää ne kyllä on, eli PVC-muovia, mutta jos jotain verhoilu-keinonahkaa katolle laittaa, niin tuskin kestää montakaan viikkoa, kun jo hilseilee sään ja auringon vaikutuksesta.
     
  4. mejole

    mejole 3rd gear

    Kaikki OD:n vinyyliin liittyvät aiheet on luettu läpi ja niistä ei varsinaista apua ole ollut. Soitin muovikumiin Turkuun ja siellä naisihminen ystävällisesti kertoi, että keinonahkaakin on kattoihin laitettu, eli heillä oli antaa tiedot, mitä joku on kuulemma kattoonsa laittanut:
    Taustakangas: trikoopolyamdi?
    pinta: PVC
    Paksuus: 1,2 mm
    Paino: 670 g/neliö
    pakkasen kesto: -20 astetta
    Valmistaja: Finlaysson
    UV-Säteilyä kestää ja vettä

    Mutta nyt tarvisisi saada tietoa, kuinka kauan tuollainen kestää. Jos siis joku on oikeasti tuollaisestä keinonahasta katon laittanut, niin voisi kertoa kokemuksistaan..
     
  5. Simo

    Simo 1st gear

    Oikeassa kattovinyylissä pohjana ei ole sellainen kangas kuten esim Etolan vinyyleissä, vaan aivan erilainen, 1-2 mm paksuinen, kuitukankaan tapainen.

    Minulla on ylimääräisenä muutaman metrin mittainen pala oikeaa kattovinyyliä. Väri on lähinnä kulta.
     
  6. mejole

    mejole 3rd gear

    Voisiko olla mahdollista saada pieni pala malliksi?
     

Kerro tästä muillekin!