Vinyylikaton korjausoperaatio

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja Mizuz, 31.10.2007.

  1. Mizuz

    Mizuz Gearhead

    Elikäs tuota..Millä ootte vinyylikatosta paikkaillu reikiä? Koko katto on siinä kunnossa,ettei sitä ihan vielä tarvitsisi vaihtaa.. ja reiät löytyy takaikkunan/kontin väliseltä alueelta.

    Vinyyliä löysin jo verhoomoliikkeestä, MUTTA

    -Voiko kattoa korjata jollain tietyllä kitilla? (kuulin villiä huhua että voisi.. :eek:) Mistä kyseistä kittiä saa, ja minkä nimistä se on?

    -Entäs jos korjaakin vinyylipaikoilla, miten se tapahtuu?
    Millä vinyyli kiinnitetään? Myös kuumennusta?

    Vinkkejä kiitos! ..ja ois vähän jopa kiiruski vissii.. :eek:
     
  2. rt68

    rt68 1st gear

    En tiedä olisiko tarkoittanut jotain sellaista kittiä jota on mainostettu kojelaudan päällisen korjaukseen mutta jos vinyyliä laitat niin se tulee kontaktiliimalla kiinni ja pieni lämpö auttaa jos tarvitsee taivutella ja pienellä lämmöllä tarkoitan sellaista että hiustenkuivaimella lämmitetään jolloin vinyyli on hieman taipuisampaa. Kuumailmapuhallinta ei kannata käyttää, sillä tahtoo helposti kuumeta liikaa jolloin huviointi voi kärsiä. Eli liimaa molempiin pintoihin ja kuivuttuaan painelet kiinni ja leikkaat ylimääräiset pois. Liimoista 2-komponenttiliima esim. Tiptop 2000 olisi parempi vaihtoehto kuin normaali Bostik. Tiptoppia saa ainakin rengasliikkeistä.
     
  3. Simo

    Simo 1st gear

    On olemassa tai ainakin on ollut olemassa vinyylin korjaus-sarja. Itsellni on ikivanha (ehkä 20v) sarja, jossa on pienissä muovikupeissa perusvärien tahnaa. Näistä sekoitellaan oikean väristä ja levitettään korjattavaan kohtaan. Sarjaan kuuluu myös n. 5x5 cm kokoisia lappuja, joissa erilaisia vinyylin pintakuvioita. Tällainen lappu laitetaan massan päälle ja mukana olevalla puuvartisella metalli lätkällä, joka kuumennettu esim. kynttilän päällä, hierotaan ja massa kuivuu ja pintaan jää tuo kuvio.
    Pienissä paikkauksissa toimiva systeemi. En vain ole niitä aikoihin missään myytävänä nähnyt.
     
  4. rt68

    rt68 1st gear

    Muistaakseni ostostv:ssä oli joskus vastaavanlainen sarja myynnissä.
     
  5. jylhä

    jylhä 1st gear

    entäs toi lattia(muovi)mattojen saumaus aine? sehän vulkanoi sauman vesitiiviiksi.
     
  6. Tekniikan Maailmassa moinen aikoinaan esiteltiin ja kehuivat sen maasta taivaaseen. Taitaa nykyään moisia saada vain ammattitarvikkeina?
     
  7. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Permatex:llä on valikoimassaan tuo vinyylin korjaussarja. Jenkeissä on ainakin myynnissä jokaisessa varaosaliikkeessä. Korjasin itse yhden mustan vinyylisen istuimen ja hyvin onnistui.

    klik!

    Onnistuisikohan tilata Suomesta samoista liikkeistä, jotka myy Permatex:in tiivisteliimoja yms? Tuskin...
     

Kerro tästä muillekin!