viper (muuttoauto) päästövero ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja freeride, 23.4.2011.

 1. freeride

  freeride Gearhead

  mikäs tää tämmönen päästövero muuttoautoille on? eno toi muuttoautona Kanadasta vm. 2006 avoviperin ja valtio karhus jotain +30000€ päästöverot siitä? :eek: onks tää joku uus juttu vai onko aina ollut näin?sanovat,että kun on niin iso kone ja korkeat päästöarvot,niin joutuu maksaan päästöverot. :wc:
   
 2. Tomaso

  Tomaso 3rd gear

  Autovero on ollut päästöihin pohjautuva jo muutaman vuoden. Pohjautuu tehtaan ilmoittamiin hiilidioksidipäästöihin tai jos arvoja ei ole ilmoitettu, ajoneuvon kokonaismassaan. Muuttoauton verosta vähennys on rajattu, eli "ylimenevästä" osasta joutuu maksamaan.
   
 3. freeride

  freeride Gearhead

  eli kuvetta joutuu sitten kaiveleen..on tää suolistoliitto hieno maa asua.hyvinvointi ja oikeusvaltio.(leikisti viä itsenäinenkin)komeeta.. :odroll:
   
 4. Tomaso

  Tomaso 3rd gear

  Kannattaa selvittää miten verotusarvo on määräytynyt käytetyn vähittäismyyntiarvon vai uuden vastaavan arvon mukaan. Maahantuojan (Aro yhtymä) kautta Vipereita on tullut, mutta olivatko 2008 vuosimalleja?

  Niin, urheiluautoille tulee lisäksi "kateusvero" eli "Jos auton tehon (kilowatteina) ja kokonaismassan (kilogrammoina) osamäärä on 0,15 tai tätä suurempi, laskennallista hiilidioksidipäästöä korotetaan kertomalla se luvulla 1,5." (Lainaus Finlex, Autoverolaki 29.12.1994/1482, 6. pykälä, toinen momentti)

  Kaiken päälle alv 23%.

  Muuttoauton verovähennys on 13450 euroa.

  Autoverolaki muuttui päästöihin pohjautuvaksi 1.1.2008. Laki on muuttunut viimeksi myös muuttoautojen osalta 15.3.2011.
   
 5. superbird

  superbird Gearhead

  Mita kivaa ovat keksineet muuttoautoille? Mista laki on loydettavissa?
   
 6. CantBeDone

  CantBeDone 1st gear

  2006... Eli nyt maksetaan takautuvasti. Minne asti maksut menevät, koskeeko 80 luvulla tuotuja??
   
 7. C5_Z06

  C5_Z06 Double Gearhead

  Laki sekä myös tulkinnat ovat hieman muuttuneet:

  http://www.tulli.fi/fi/tiedotteet/asiak ... index.html

  Enää ei voi seisottaa muuttoautoaan vuosikausia tallissa jos haluaa verovähennyksen:

  "Lisäksi ajoneuvo tulee ilmoittaa verotettavaksi 18 kuukauden kuluessa muutosta. Myös asteittaisen muuton aikarajoja muutetaan siten, että ajoneuvo tulee kaikissa tapauksissa ilmoittaa verotettavaksi 18 kuukauden kuluessa väliaikaisen oleskelun alkamisesta."
   
 8. C5_Z06

  C5_Z06 Double Gearhead

  Takautuvasti? 2006 siis kyseisen Viperin vuosimalli.

  Yli 25 vai oliko se yli 30-vuotta wanhoille muuttoautoille arvo lasketaan hieman eri tavalla kuin uudemmille. En tiedä tarkemmin. Mutta tuskin kukaan tuo noin wanhaa muuttoautona.
   
 9. Tomaso

  Tomaso 3rd gear

   
 10. freeride

  freeride Gearhead

  tulliarpajaiset tais mennä ihan nettiautopyyntien mukaan.tais olla yli satatonnia arvoks määritelty..
   
 11. Mopuristi

  Mopuristi Gearhead

  Mutta kun verot on maksettu, kannattaa jättää verovalitus. EU:n mukaan veroa ei tarvitse maksaa enempää kuin vastaavassa suomi-autossa jäljellä. Ja jos tuon ikäistä on tuotu, ei siinä ole ollut vielä päästöihin perustuvaa veroprosenttia. Ja kannattaa tosiaan yrittää etsiä joitain suomessa myynnissä olleiden käytettyjen vipereiden hinta tietoja, sitten kun se valitus tulee bumerangina takaisin niin on jotain kättäpidempää kun valittaa hallinto-oikeuteen.
   
 12. C5_Z06

  C5_Z06 Double Gearhead

  Ikävä kyllä ei (mun mielestä) mene enää noin. EU ei ole kieltänyt verotuksen muutosta joka tehtiin silloin oliko se ny 2008. Eli tuon lain voimaantulon jälkeen ei voi enää vedota siihen, että maahan on tuotu pienemmälläkin veroprosentilla. Muutenhan verot ei olisi muuttuneet miksikään joissain tavanomaisemmissa autoissa joita on tuotu koko vuosikymmen.
   
 13. Tomaso

  Tomaso 3rd gear


  Autoveron määrä on hiilidioksidipäästöjen mukaisesti määräytyvän veroprosentin verran auton vähittäismyynti- eli verotusarvosta. Koskee kaikkia Suomessa ensi kertaa verotettavia henkilö- ja pakettiautoja riippumatta siitä, milloin ajoneuvo on otettu ensimmäistä kertaa käyttöön.

  Jos autolla ei ole EY-tyyppihyväksynnän mukaista hiilidioksidipäästöä tiedossa, määritetään autolle laskennallinen päästötaso kokonaismassan ja käyttövoiman perusteella. Veroprosentit määräytyvät verotaulukon mukaisesti.

  Jos auton tehon (kW) ja kokonaismassan (kg) osamäärä on 0,15 tai tätä suurempi, laskennallista hiilidioksidipäästöä korotetaan kertomalla se luvulla 1,5.

  Esimerkiksi otetaan auto jonka verotusarvo on 100000 euroa.

  Autolla ei ole EY-tyyppihyväksynnän mukaista hiilidioksidipäästöä tiedossa.
  Auto on bensiinikäyttöinen ja kokonaismassa 2000 kg.
  Taulukon (pdf, Finlex) mukaan laskennallinen CO2 arvo olisi 217 g/km ja veroprosentti olisi 31,4%.
  Auton moottorin teho on 300 kW ja kokonaismassa siis 2000kg joten 300 kW/2000 kg = 0,15, eli laskennallista CO2 arvoa korotetaan 1,5:llä. Tällöin 217 g/km x1,5 = 325,5 eli pyöristettynä 326 g/km. Taulukosta kyseiselle päästölle saadaan veroprosentiksi 44,7%.
  Näin ollen kyseisen auton autoveron määrä on 44,7% X 100000€ = 44700€

  Jos auto tuodaan muuttoautona, tehdään autoverosta 13450 euron verovähennys: 44700€ - 13450€ = 31250€ on silloin maksettavan autoveron määrä.
   
 14. C5_Z06

  C5_Z06 Double Gearhead

  Joo ja se on sitten poijjaat kokonaismassa. Eli Viperikin lienee siellä 1778 kilon paikkeilla kun kattelee noita ovitarroja Ebayssa olevista autoista...
   
 15. Tomaso

  Tomaso 3rd gear

  Kiitos. Korjasin esimerkkiin, tekstissähän se oli oikein alunperinkin. Kiva "kateuskorotus" 31400:sta 44700:aan eli 13300 euroa :odroll: . Mitäs se vakio Z06 vei maantieajossa? Vähän alle 7 litraa?
   
 16. C5_Z06

  C5_Z06 Double Gearhead

  Ei ny sentään. 8 litran kieppeillä jos ajaa iisisti. Ruuhka-ajossa sitten enemmän. Maalla ei onneksi ole kaupunkiajoa ollenkaan..toki ei ruuhka-ajoakaan.
   
 17. Fireball

  Fireball Gearhead

  Koskeeko tämä upea uudistus nyt vain 2006 ja uudemmat EU tyyppihyväksymättömät kategoriaa vai kuinka vanhoihin mennään vuosimalleissa tän laskentatavan kans? Tuo muuttoautostatus ei liene mitenkään tässä se määräävä tekijä.
   
 18. C5_Z06

  C5_Z06 Double Gearhead

  Esimerkiksi -94 Veten kohdalla Tullin markkina-arvotyöryhmä määrittää Suomessa vastaavan auton myyntihinnan tai arvon. Tästä sitten kokonaispainon mukaisen prosentin avulla määrittyy verot.

  Entä jos ei löydy vastaavaa autoa? No sit ne keksii jonkun arvon.

  Yli 25 (vai olikose yli 30 v) autojen suhteen käytetään sitten ikävähennystä. esimerkiksi -74 Veten suhteen otettaisiin todennäköisesti uuden Veten hinta ja siitä vähennetään auton iän mukaan. Todennäköisesti sama käppyrä käytössä kaikille eli tietty prosentti per kuukausi/vuosi auton iän mukaan.
   
 19. Fireball

  Fireball Gearhead

  Juu eiku mää tarkotin just tätä topicin päästöverotus puolta, eli ettei kai esim. '95 Viperistä vero määräydy tohon samaan 45 kEur kuin tolle tässä käsitellylle muuttoautolle? Nythän niiden verot on ollu tullin tilastoissa 15-20 kEur mutta jos jatkossa verotetaanki päästöjen mukaan niin please make it double. Tuohan on siis ollu autoveroa täkäläisiin pyynteihin perustuen jota muuttoautoista ei ole maksettu.
   
 20. C5_Z06

  C5_Z06 Double Gearhead

  Valitan. Niin se vaan menee kuten Tomaso tuossa aiemmin jo esitti. Viperissä tulee se 50% kateuskorotus ja verrokkihinta katsotaan Suomen vastaavista autoista. Eksaktit summat on helppo laskea kaavan mukaan (paitsi Suomen vastaavien autojen vertailuhinnat), mutta joo, verot nousee selvästi verrattuna edelliseen autoverolakiin Viperin tapauksessa. Ja monen muunkin tehokkaan auton, valitettavasti.
   

Kerro tästä muillekin!