Virta katoaa puolalta kun päästää avaimen

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja palotila, 22.7.2009.

  1. palotila

    palotila Gearhead

    Oliskohan kellään ajatusta missä vika kun moottori käynnistyy mutta sammuu heti kun päästää avaimen starttiasennosta? Kone pysyy käynnissä jos laittaa hyppyjohdon akun +:sta puolan +:aan. Samoin moottori pysyy käynnissä niin kauan kuin sahaa startilla mukana. Etuvastukset ja puola on OK. Moottori on Moppe 440 e-bodyssä.
     
  2. turakki

    turakki 1st gear

    esivastus paskana tai virtalukonpohja.
     
  3. Tuukka

    Tuukka 1st gear

    Aspenissa oli samanlainen vika. Vissiin siinä esivastuksessa kun vaihdettiin niin ei kai oo ollu enää semmosta vikaa. Vika ilmeni yleensä sillon kun satoi paljon vettä
     
  4. stw307

    stw307 1st gear

    Samanlaisen vian korjasin virtalukon pohjan vaihtamalla... Tosin sitä kannattaa ensin hieman mittarilla tutkia, ihan vaikka mittais plussat akulta, puolalta ja virtalukolta auto sammuksissa. Pääsee halvemmalla jos tuossa löytääkin kontaktihäiriön...
     
  5. palotila

    palotila Gearhead

    Oli sitten kosketushäiriö rattiputken alla olevassa liitoksessa.
     
  6. kotr

    kotr 3rd gear

    mulla oli huono liitos etuvastuksella...oireili nuin
     
  7. corvette74

    corvette74 Gearhead

    Startatessa jännite tipuu ja tällöin puolan virta ohjataan etuvasuksen ohi. Puolan virta tulee tuolloin useimmiten suoraan esim startilta.
    Normaali "käynnin aikana" puola saa virtansa etuvastuksen kautta. Eli eri piuhaa pitkin.
    Uusi johto virtalukolta etuvastukselle pitäs auttaa.
     

Kerro tästä muillekin!