Vision ja abs...

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja dd64, 31.1.2017.

 1. dd64

  dd64 3rd gear

  -94 chrysler vision. jäi seisomaan ajosta viime keväänä kun leima vanheni. Oli kämpän myynti ja muutto uuteen ni ei kerenny... otin sit työn alle ennen joulua, hitsasin toisen helman, takaluukun reunan ja jotain muuta. vaihdoin BCM;n kun alko ajonestot temppuilla ja myllytin maalipinnan et kehtais leimalle viedä... Kaikki valmista ja auto tallista ja V###U! Abs valo (ja trac control) jää palamaan. No kävin luetuttamassa koodit mut ei pääse abs;ään sisälle. Veikkas boksia. Valot sammuu hetkittäin ja sillon absit ja trac controllit pelaa, ja seuraavaks ne taas syttyy...
  onko diagnoosi abs boksista todennäkönen vai olisko ehdotuksia? Tahtois leiman ja ajoon tän vehkeen!
   
 2. JAMANT

  JAMANT Gearhead

  Jos ei testeri keskustele boxin kanssa, niin katsoisin ensin saako se sähköä... Tai toisella testerillä (joskus sekin auttanut)!
   
 3. dd64

  dd64 3rd gear

  kiitos vastauksesta. tosta ne mainitsi pajallakin. onkse (abs) rele kun syöttää virran boxille? se vissiin tarkistaa ensin et toimii, pistoke boxilta irti ja mittaa tuleeko jollekin nastalle virtaa?
   
 4. Substitute

  Substitute Gearhead

  Olikos se testeri sopiva tuohon 94 malliin? Muistelen omasta '94 New Yorkerista että siinä on oma systeemi jota 95 ja uudempien ObdII systeemien testerit ei ymmärrä.

  Oletko varma että joku pyörimisnopeusanturi ei aiheuta vikaa?
   
 5. autoilija

  autoilija Gearhead

  Kulunut virtalukon pohja sytyttää kaikenlaisia valoja mittaristoon Visionissa, on jopa tyyppivika. Auttaako avaimen renksuttelu eestaas asiaan mitenkään? Mulla on 1kpl. uusi virtalukon pohja jos tarvitsee.
  Jos ei se niin veikkaan myös jonkun pyörän nopeusanturia.
   
 6. dd64

  dd64 3rd gear

  Eikös tämä ole vielä obd1? testerin sopivuudesta en tiedä, kyllä se muut tiedot näytti, mut ei abs:ään päässy sisälle ollenkaan. pistoke oli muistaakseni 6 nastanen. ovat kyllä jenkkimiehiä muuten. oli ollu aiemmin 300m vastaavalla vialla ja boxi oli syynä.
  luulin jo löytäneeni syyn, kävin sulakkeita taas läpi mittarilla ja abs mainfuse ei pelannu, vissiin. spesiaali sulake, ni tein hienon adapterin et sain normi lattasulakkeen tilalle. valo sammu niinku pitää, mut syttyhän se taas. ja sammuu taas hetken päästä.
  täytyy renkkailla virtalukkoo jos tekis jotain, vois olla tietysti nopeusanturikin, mut kuhan lukija lukis...
  mistä muuten löytäis kytkentäkaavion?
   
 7. autoilija

  autoilija Gearhead

  Hakisin ennemmin ongelmaa ihan siitä että se on seissyt ja sitä kautta. Harvemmin näissä on itse elektroniikassa mitään vikaa koskaan..omien sulakkeiden virittely ei edesauta.
  Laitteen pitää resetoida ABS muutaman sekunnin kuluessa, auto liikkui tai ei. Menisin niihin nopeusantureihin niissä pyörissä ja tarkistaisin ettei niissä ole mtään ylimääräistä ruohoa tms. kasvanut väliin jne.
   
 8. dd64

  dd64 3rd gear

  Ne nopeusanturit pyörissä kävin ensimmäisenä läpi silmämääräsesti, ja puhalsin paineilmalla paskat pois. Sulakkeet kävin läpi myös. kun ei auttanu vein vikakoodinlukuun, ja siellä eivät päässeet abs:n ollenkaan käsiks. heidän mukaansa joko boxi kaputt tai ei saa virtaa tms. tutkiessani huomasin et abs rele pitää vaihtelevasti `räpinää`, ni vaihdoin sen. Ei auttanu. kävin sulakkeet uusiks läpi mittarilla ja ABS mainfuse ei pelannu. mut koska se on erikoinen, sovitin pienen lattasulakkeen tilalle, ja valo sammu. mut sytty taas ja sammu ja sytty...en ole varma tosta virityksestä ni jatkoin liittimistä normi abikoilla pikku pätkät et sain normi lattasulakkeen tilalle luotettavasti. sen jälkeen valo sammu, mut pitää käydä koeajolla et auttoko oikeesti. oikeet sulakkeet laitoin tilaukseen...
   
 9. Substitute

  Substitute Gearhead

  Mulla oli New Yorkerissa (sama 3.5l tekniikka) johtosarjoissa sisäisiä katkoksia, ei kylläkään jarrujen osalta. Oli niin paksut ja piilossa olevat johtosarjat että tein muutaman ohituksen niiden viankorjaukseen.
  Tuo mahdollisuus kannattanee myös huomioida.
   
 10. Substitute

  Substitute Gearhead

 11. JAMANT

  JAMANT Gearhead

  Jännät noi sulakkeet, kun tehtaan varaosakuvissa ei ole sulakkeille varaosanumeroita ollenkaan, tai sitten en vaan taas keksi, missä ryhmässä ne olis, kun ei ne sähköosissa ole, eikä jarruosissa... Mystistä, ehkä niitä ei varaosina myydä...

  Minkäs näköinen sulake se sitten on se ABS mainfuse??
   
 12. dd64

  dd64 3rd gear

 13. JAMANT

  JAMANT Gearhead

  Minkäs kokoinen sulake siinä on? Mulla on noita 50A:na hyllyssä...

  Mutta Chryslerin varaosakuvasta en moisia löydä, mystistä...

  EDIT: aijuu, 30A tai 40A... Eikä noi mun oo ihan samannäköisiä, mutta vastaavia kyllä, niitä mitä uudemmissa Jeepeissä on...
   
 14. dd64

  dd64 3rd gear

  No nii. ei auttanu sulakeviritykset. Absi valo syttyilee ja sammuilee miten huvittaa. No soitin liikkeeseen missä koodit luettiin, ni sano et on mahdollista että lukija ei passaa. No, kotkasta löytyis lähin joilla oikea lukija. Soitin sinne ja kehotti käymään pyöräanturien liitokset läpi. teen sen viikonloppuna, ja jos ei auta ni sit viedään luettavaks sinne. Siihen sit tarvii vaan siirtokilvet...
   
 15. Mopuristi

  Mopuristi Gearhead

  Samanlainen kulkine ja sama vika. Korjaantui kun vaihtoi abs boksin.
   
 16. dd64

  dd64 3rd gear

  ei ollu kyllä anturien liitoksissa mitään vikaa... pistin boxin tiluuseen. Ei halvaks tulis siirtokilvet, luenta ja vielä tunteja duunista siihenkään. Visioni pihalle boxia oottaa ja seuraava rojekti sisään...
   
 17. autoilija

  autoilija Gearhead

  Mulla on -93 Concorde 3.5+autom. josta liikenee osia, autohan on käytännössä sama kuin Vision pienin kosmeettisin eroin.
   
 18. dd64

  dd64 3rd gear

  pidetään mielessä toi concorde...
  abs boxi saapu ennenaikojaan, eilen vaihdoin ja tänään koeajo. ja tilanne sama, V###U! Valot palaa ku joulukuusessa. Ens viikko talvilomaa ni kai täytyy käydä luetuttamassa.
   
 19. dd64

  dd64 3rd gear

  Kävin sit luetuttamassa koodeja, sama tulos, no response. tarkistivat et lukija on yhteensopiva. kai sit piuhotuksien kimppuun, jossain vaiheessa ku kerkee...
   

Kerro tästä muillekin!