voihan sähkö ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Mr. Horsepower, 21.8.2002.

 1. Mr. Horsepower

  Mr. Horsepower 1st gear

  niin missä olis kytkentä kaaviota KAIKILLE auton sähkö laiteille :grin:

  niin ja releet miten niitä luetaan noita "palikoita" jossa on jotain numero sarjoja mutta en ymmärä niistä höykäsen pölläystä ja tekis mieli vetää uudeleen noi sähköt kun mikään ei toimi kunnolla

  niin ja tarviiko toi mootorin flektit relettä vaiko voidaanko noita ohjata suoraan katkasialla ´niin ja entäs bensa pummpu pitääkö olla sille rele vai miten on kun on vain yksi pumppu joka laitetaan kiihytäissä päälle mutta miten auto voi saada bensaa jos bensa pumppu on katkasian takana en ymmärä
   
 2. Mr. Horsepower

  Mr. Horsepower 1st gear

  niin ja auto on amatzon roverin motilla
  ja jollain hoelyn kaasarilla ja yhdellä sähköisellä benssa pumpulla
   
 3. Hanxi

  Hanxi Gearhead

  Vastaus kaikkiin kysymyksiisi löytynee Jorkin rodiboxista. Yhteystiedot rodikerhon palvelusivuilta: http://personal.inet.fi/surf/hatama/. Amazon ei varmaankaan ole sähköjen osalta rodia monimutkaisempi?!
   
 4. Mr. Horsepower

  Mr. Horsepower 1st gear

  rodibox ???

  mikä toi on

  mutta tahtoo kytee tavan kompomentein ton amatzonin
   
 5. J-peg

  J-peg Gearhead

  Ainakin flektin voi laittaa katkaisijan kautta ilman relettä. Mutta suosittelen releen käyttämistä, eipä tarvitse seurailla lämpöjä.
   
 6. fisu

  fisu Gearhead

  tarkoittanet anturia joka ohjaa maadoitusta <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
   
 7. J-peg

  J-peg Gearhead

  :oops: joo, just, hyvä kun oikaisit. Menee jo pikkuhiljaa sanat sekaisin.
   
 8. autoilija

  autoilija Gearhead

  Katkaisija ja rele parempi.+ tietty se anturi vielä,mutteihan sitä vaadita..Saat nimittäin vedellä aika tukevat piuhat siihen katkaisijaan joka luultavasti ennemmin tai myöhemmin sulaa jos käytät edes viuhutinta joka syö about 100w.Eli akusta syöttö,kunnon maadoitus,heräte katkaisijan kautta releelle hyvät litokset ja homma pelaa.Jos nyt muistais ne releen numeroinnit....31/50? syöttö...ei oo paperit nokanalla...voin katsoa huomiseksi jos on kiirus?
   
 9. autoilija

  autoilija Gearhead

  Virransanti pumpullekkin hoituu jouhevammin releen kautta,herätevirta otetaan jostain missä virta päällä on jännite,akulta syöttö jne..Kunnon johdotukset ja liitokset,mieluimmin tinattuna ja ei tarvitse joka liikennevalossa kaivaa teippirullaa esille.Eli,pumpulta miinus maahan,kunnolliseen paikkaan ja plus ne piuhat,syöttöpiuha viedään releen vierustalle valmiiksi,paksua monisäikeistä,akulta syöttö releelle,kunnon piuhaa,maadoitus releelle,myöskin jöötipiuhaa,ja heräte jostain kaivetaan siihen vielä vierelle,ei tarvitse olla piuhan parasta laatua.Numerojärjestys....olisko näin 87 lähtö laitteelle 86 maa,ei jaksa muistaa...
   
 10. ana57

  ana57 1st gear

  Din normin mukaiset liitinnumerot releelle on
  85 ja 86 = ohjaus, 87 = sisään, 87a = ohjauksella kytkevä ulostulo, 88 = katkaiseva ulostulo (5 napainen rele)
   
 11. Mr. Horsepower

  Mr. Horsepower 1st gear

  niin onko mahdollista että auto on varustettu vain yhdellä sähkö pummpulla
  ja jos on niin miten on voiko pumppu toimia releen kautta kaksi toimisesti eli kun kytkin eli ole päälällä niin pumppu saa vain vähän virtaa ja kun kääntää katkasian päälle niin pummpu saa täyden virran ja pumpaa täysillä kun pumppu oli releen takana mutta minä otin johtoja pois kun oli vähän häskää sähkössä mutta en tullut merkittyä miten oli kytketty mutta luulisin että noin se oli kytketty kun nyt on semmoinen tilanne että kone ei pyöri alle tuhannen kieroksen ollekaan ja kun kiihytää niin vaipuu mutta kun laitaa pumppun päälee niin toimii vähän paremmin mutta normaali ajossa kaasari tulvii jos pitää pummpua päällä
   
 12. lake ender

  lake ender Gearhead

  Onkos sulla paineensäädin siinä, vai pumppaako sähköpumppu suoraan kaasarille?
  Ei ihme jos tulvii ilman säädintä.
   
 13. autoilija

  autoilija Gearhead

  Ennemmin kysyisin onko kaasarissa jotain häikkää?Onhan siinä pensiinin paluukierto?Vai,onko siellä joku ruiskun pumppu mikä kehittää putkistoon muutaman kilon paineen?Normaali kaasarikäyttöön tarkoitettu pensapumppu ei tulvita sitä,jollei siinä kaasarissa tosiaan sitten ole jotain häiriötä.Ja kyllä se pumppu saa pyöriä aina kun virta on autossa päällä,se kaasari kyllä osaa itse päätellä milloin tarvii pensiiniä enemmin ja vähemmin,tai ainakin sen pitäisi.
   
 14. mjo33400

  mjo33400 Gearhead

  Autoilija on ihan oikeassa.
   
 15. ana57

  ana57 1st gear

  Vastaus siihen alkuperäiseen kysymykseen:Autoteknillinen taskukirja, Bosch. Käsittelee kyllä enimmäkseen saksalaisten autojen sähköjä, mutta vastapainoksi kertoo niistä kaiken oleellisen.
   

Kerro tästä muillekin!