Volvo Duettista...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja freetime-cruiser, 11.8.2006.

  1. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Onkos kukaan duettista rakennellu mitään rodin tapaista?

    Silmään osu jossain vanhassa v8:ssa ollu yläasteen kurssista kertova juttu, jossa alkovat duettista tehä rodia...


    Alkoi tuossa ajatus kyteä pääkopassa, jos vaikka jonkinlaista mäkiautoa alkais kyhäämään, mutta noi metsälöydöt alkaa olla vähissä ainakin meilläpäin, kuusakoski ym romufirmat tainnu viime vuosina viedä viimesetkin...

    Ja ku ei pelkästä runkoaihiosta viittis **** euroja maksaa, niin noita duettejahan saattas löytyä suht huokeella hinnalla.

    Rungon lyhennykseenhän siinä joutuu, ja jonkun "ihan muun" kopan ettimään päälle, mutta näinköhän tuollanen idea on jo syntyessään tuhoon tuomittu?
    Tarkotus ei olis kilpiin laittaa, vaan puuhakilvillä sillon tällön ajella, joten sen puoleenhan olis aika vapaat kädet rakentelussa :odroll:

    Vinkkejä, ideoita?
     
  2. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    :D Se on ainakin nätti pickis joka esiteltiin taannoin spinnerissäkin. Pyöri täällä kajanissakin kuukaus pari sitten.
     
  3. bdr529

    bdr529 1st gear

  4. JPM

    JPM Gearhead

    Muistaako joku paremmin sen yhden Duettista tehdyn rodin, joka oli tehty ensimmäiseen asuunsa jo vissiin kahdeksankymmentä luvulla. Siihen oli vaihdettu etupään pellit jostain 30 luvun jenkistä ja on esitelty muistaakseni Street&Race lehdessä joskus 90 luvulla. Silloin se oli pick-up mallinen ilman kattoa. Oliko tekijä mahdollisesti joku Löffgren tai sinnepäin ja auton nimenä Friguna Skiguna. Täytyy kaivella kotona lehtiarkistoja ja palailla asiaan, kun tiedän enemmän. Se oli ihan hauskan näköinen kapistus.
     
  5. Eyetech

    Eyetech Gearhead

    Eikös se ollu alunperin koppivehje?
    Etupään pellit oli '30 luvun Dodgesta ja esittely muistaakseni V8:ssa

    Mattamusta ja liekit, se oli aikanaan räyhäkkään näköinen peli. Missähän luuraa nykyään??
     
  6. d-lowrider

    d-lowrider Gearhead

    Suomessa oli kultaisella 80-luvulla ainakin kaksi tuollaista hienoa laitetta. Toinen oli musta ja alumiinista tehty 28 a-mallia muistuttamaan. Missähän se on nykyään? Siinä oli työn jälki kohdallaan. Sitten Siltamäessä oli jonkinlainen duett-anglia risteytys joka ilmeisesti jäi keksken. Onkohan tuo Ankka olemassa vielä?
     
  7. JPM

    JPM Gearhead

    Oli koppiauto alunperin ja etupään pellit tais tosiaan olla Dodgesta. Viimeisin versio oli sininen. Yritän muistaa viikonlopun aikana kaivella lehtikasoja.
     
  8. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Kiitokset bdr529:lle linkeistä, kuvista päätellen ei tuo mikään mahoton idea sitten ole :)

    Pitänee alkaa kattelemaan josko tuollasia duetteja olis sopivasti tarjolla jossain, tosin, meikäläiselle nyt oli ihan sama mistä sitä lähtee liikkeelle, kunhan vaan löytys tollanen "kevyehkö" rungollinen auto mistä lähteä liikkeelle...

    Muitakin ehdotuksia lähtökohdiksi voi esittää, vielä ei ole muuta kun hurjat suunnitelmat, lähtökohtaakaan ei ole valittu...
    Ja meikäläinen jatkaa nyt lähistön vanhojen pappojen ahdistelua kyselemällä josko joku tietäs jostain metsäraadosta :rotfl:
     
  9. JPM

    JPM Gearhead

    Löysin sen Street & Race lehden, jossa tuo Friguna Skiguna Duetti on esitelty. Tekijä oli Kari Löfberg Vantaan harrasteautoista. Jutussa oli kuvat myös aiemmista variaatioista.

    Noita vanhoja kaseja kun vaikka selailee, niin ei voi olla ihmettelemättä monen hienon auton kohdalla, että missä mahtaa olla nykyään...
     
  10. 660

    660 1st gear

    itellä on liikkunu päässä duetista yks visio jo pitkään, chopattu carsontopilla ja jostain 30-40 taitteen autosta mallais lokarit ja tiputtais koko komeuden tonttiin 8)
     
  11. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Tässä olisi muutama kuva siitä Kurun 9-luokkalaisten rakentamasta DuettiRodista.

    Lähtökohtana oli maasta kaivettu runko. Se oli kotoisin 80-luvun alussa kesken jääneestä Kustomista. Vieressä 144, josta tekniikka. Taustalla edellinen projekti Fiat 128...

    http://i6.photobucket.com/albums/y228/JuhaP/rod1.jpg

    Osien sovittelua vielä vakioon runkoon.

    http://i6.photobucket.com/albums/y228/JuhaP/rod11.jpg

    Rankkojen oppituntien jälkeen näytti tältä.

    http://i6.photobucket.com/albums/y228/JuhaP/rod28.jpg

    http://i6.photobucket.com/albums/y228/JuhaP/rod29.jpg

    Runkoa on lyhennetty molemmista päistä. Moottori on siirretty taaksepäin n 40 cm. Etuakseli on 28-mallin Chevystä ja siinä on Volvon levyt. Ohjauslaite ja ratti on 47-mallin Chevystä, vivustot on tehty Kadetin osista. Kone ja taka-akseli on 71 Volvosta.

    Ja kori tehdään puusta, tietysti, kun koulussa ollaan...

    http://i6.photobucket.com/albums/y228/JuhaP/rod44.jpg

    Rakentelukuvia on lisääkin...
    Kuvien päivämäärät ei pidä paikkaansa...
     
  12. boomboom

    boomboom Gearhead

    Se alumiinikorinen aakkosta muistuttava Duetti paloi poroksi joskus 90 luvun loppupuoliskolla, oli silloin Pirkkalassa.
     
  13. Sittana

    Sittana 1st gear

    Ei meidän aikana vaan tuollasia rakenneltu Kurussa. :( Noissa samoissa tiloissa tullu joskus raiskattua jotain vanhaa takatuuppari skodaa yläaste aikoina. :rotfl: Niin ne vaan asiat kehittyy.. Meillä makais kans siellä maalla yks duett metsässä... :odroll:
     
  14. anglia67

    anglia67 3rd gear

    SIIS MITÄ :eek: Onkos se alumiini-a-ford-volvo tuhoutunut ? HARMI :(
     
  15. d-lowrider

    d-lowrider Gearhead

    Suomessa on aikoinaan ollut 1-2 a-mallin tai -32 roadster lasikuitukorista duettia. Missähän ne ovat nyt? Muistaakseni toinen oli punainen.
     
  16. Anti-Midas

    Anti-Midas Gearhead

    Duett

    Mitä te nyt taas sekoilette, vanhat volvot ovat hienoja Volvoina ja rodi onnistuu paljon paremmin vanhasta fordista tai tarvikeosista. A-Fordin runko on aikalailla suoraa profiilia.
     
  17. PauliP

    PauliP 1st gear

    Täällä Jyväskylän seudulla on käyttöautona se Spinnerissä esitelty Rodi Duett. Auto sai uuden maalin pintaan tänä keväänä, on nyt kiiltävä musta/punainen (scallopit). On ihan hemmetin hieno, eikä mikään kittikasa. Volvo-Hytönen sen Tiituspohjan tallilla pellistä vaimolleen ja Minttu-tyttärelleen rakensi. Etulokasuojat on muistaakseni tehty 13-palasta, mm. Thames kuorma-autosta, katon takakulmat jostain sota-ajan Fordin pikkukuorma-auton hylkykopin nurkista, katon takakeskiosa Amazonin takaluukusta, konepellin "kansiosa" Mossen pellistä, takalokasuojat kuplan vastaavista (siis muokattu niistä) jne jne...

    Sama kaveri "harjoitteli" tekemällä shopatun ja levennetyn tosihienon Amazonin, joka sittemmin taisi päätyä tärviölle (toivottavasti ei kuitenkaan). Perheen toisena käyttöautona on myös shopattu Amazoni.

    Kyllä muuten vasara naputteli aika ahkeraan. Ja naputtelee taas, mutta tällä kertaa amerikkalaisen peltejä.

    Ai niin, latoin tuonne myydään osia -foorumille ilmoituksen Volvo Duett:in uusista takajarrukengistä, tuo Volvo-Hytönen oli laittanut omaansa levyjarrut taakse.
     
  18. PauliP

    PauliP 1st gear

    Sorry, eytech -valvoja, tässä oli vähän niinkuin myynti-ilmoitus, ota pois. Luin sittent tuon huomautuksen näistä.
     
  19. Kustom STW

    Kustom STW Gearhead

    Toi on uskomattoman hieno vehje.
    Kirjotteleeko rakentaja OD:lle? Vai käyttääkö tämänkin luppoajan OIKEAAN rakenteluun virtuaali-choppauksien sijasta?

    :p
     
  20. PauliP

    PauliP 1st gear

    Ei taida ehtiä seurailla näitä, edes sopivasti.
     

Kerro tästä muillekin!