Volvo Penta (GM 305cid) kipinä hukassa!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja JL1968, 18.6.2009.

  1. JL1968

    JL1968 1st gear

    Kuten otsikkokin kertoo, kyse on GM:n 305 koneeseen perustuvasta venemottorista. Vuosimalli on 1990.
    Joku on joskus vaihtanut koneeseen Mallory magnetic breakerless ignition kärjettömän sytkän, alunperin nuo koneet ovat tulleet tehtaalta kärjellisillä.
    http://www.westcoastoffshore.ca/Assets/ ... 9801-1.jpg

    Kone kävi kauniisti muutama viikko sitten, mutta nyt ei suostu edes käynnistymään. Lupailee kyllä, mutta heti kun antaa vähän kaasua startatessa, kastelee tulpat ja pyörittäminen on turhaa.

    Voiko tuollainen magneetti-tsydeemi hajota "osittain", eli antaa ainoastaan heikkoa kipinää?
    Puolan vaihdoin jo ja tulpilla on ajettu pari tuntia, näyttävät siisteiltä. Kokeiltu on uudellakin tulpalla ja siihen ei näkyvää kipinää ilmestynyt... saattoi tosin olla hieman alhaiset kierrokset startatessa - nyt on akutkin vaihdettu.

    Ehdotuksia vian paikallistamiseen?


    JL
     
  2. Kylänvanhin

    Kylänvanhin 3rd gear

    Virtajohto kunnossa? Oletko katsonut maadoituksen kunnon poksista ja koneesta? Viime aikoina on ollut aika kosteaa...
     
  3. JL1968

    JL1968 1st gear

    Tilanne ohi, kasi käy komeasti 8)
    Todennäköisesti syy oli useammassa jutussa, noi maadoitukset katsoin kyllä heti alussa ja muutenkin johdotus on käyty läpi.
    Tänään "herkistin" hieman kaasarin vivustoja, nyt ei automaattiryyppy pamahda päälle (ja pysy päällä) niin herkästi - ei tarvitse kuin avainta vähän näyttää :D
    Osasyy voi siis olla kosteudessa yms., mutta pääasia on, että kone kehrää.



    JL
     
  4. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Niinpää, pääasia että nyt kehrää. Kyllä kelpaa lähteä vähän kauemmaksikin nyt. Soittaa sitten tiepalvelulle kun jää keskelle selkää. :rotfl:
     
  5. Tojander

    Tojander 1st gear

    samaan koneeseen HEI jakaja

    Minulla on sama kone ja ajattelin vaihtaa siihen käjettömän hei jakajan. Malli oli sellainen missä on kaksi liitintä. Myyjä uspartsissa ei tiennyt mitä niihin napoihin tulee. Onko tietoa sytytysvirta ja ???
     

Kerro tästä muillekin!