volvon mittarit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja tha022, 26.11.2004.

  1. tha022

    tha022 Gearhead

    Väärä auto, tiedän!
    Auttakaa ny joku. Emännän 440 volvosta nopeusmittari lakkas toimimasta. sulakkkeet ok. mutta kysymys: voiko sen anturin mitata että toimiiko se? Toimiiko se anturi volteilla vai amppeereilla, kumpaako sieltä pitäis mitata.
    Tiedän että sähkö on sinistä ja sattuu pirusti mutta siinä tais olla mun tiedot sähköstä.
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    En tiedä volvon mittareista mitään, mutta jos se kerran on sähköinen mittari, niin anturi voipi olla vaikka induktiivinen (anturiin menee vain kaksi johtoa). Tällöin yleismittarilla mitattaessa vastusalueella löytyy vastusta muutamasta kymmenestä muutamaan sataan ohmiin.

    Toimintaa voi koittaa kytkemällä mittari AC-jännite alueelle ja pyörittämällä renkaita. Jännitettä piräisi löytyä muutamia kymmeniä millivoltteja.

    Jos anturi on useampi johtoinen, vaatinee se syöttöjännitteen.

    t pasik
     

Kerro tästä muillekin!