Volvon perä

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja hot1930, 26.10.2009.

 1. VesQ

  VesQ 1st gear

  Re: volvo

  Lisänä 1031 muutaman millin isompi pinionin ?taaempi? laakeri, tasauspyörästö, vetarit ja muut laakerit ja romppeet samoja

  Toisinsanoen samat akselit, 1031 iloa jos haluaa noita 5.xx rallivälityksiä mahtumaan ja toi lautaspyörän koko mutta jos lukkoa ei ole niin tasauspyörästöstä lentelee osia paljon ennen kuin kumpikaan noista välityksistä korkkaa ja vaikka sinne niin paljon kääntöä saa että välitys korkkaa niin ne suht jykevät vetaritkin on ennemmin jo poikenneet

  alle 50e olen noita hakenut purkaamoilta useampia

  Jakohan muuttuu näppärästi kun vetää isolla virralla vanhat reijät umpeen laipasta, sorvissa tasot suoriksi ja poraa uudet reijät booripultteja varten tai jos tykkää niin tekee kierteet
   
 2. hervoletti

  hervoletti 3rd gear

  Kapee on ja 4,5x5 jako, ei ole 1031:sena ikään tehty.

  Jos 200srj aman rummut haluaa laittaa, niin ei käsittääkseni sovi heittämällä niin sitten yksikään osa.

  lukko ja vetopyörästöhän on sama kuin 240 ainoa ero on pikkurattaissa koska vetarin pooritus on eri, joten lukot on jopa vielä hieman kalliinpia ja harvinaisempia.

  Mutt vetopyörästöhän ei ole se heikoin lenkki, vaan nuo kiilauralla vetariin veneen potkuri tyyliin kiinnitetyt laippa/rumpu yhdistelmä ja aika ohkaaset vetarit.

  Onhan tuolla perällä itekkin joskus vuonna miekka ja kivi 13:tasia ajellut ja muut jopa kovempaakin, eli kait ne jotain kestää jos vielä jostaan hyvä kuntoosen sattuu löytää.
   
 3. hot1930

  hot1930 3rd gear

  ÖÖ, mä luulen että nyt palataan tähän asiaan OSTETAAN OSAT JA TARVIKKEET :eek:

  Ilmoituksella:
  "Ostetaan Fordin 8":n kapeahko taka-akseli rumpujarruilla, mielellään lukollinen ja tiheillä rattailla."
   
 4. Karvanoppa-Elvis

  Karvanoppa-Elvis 1st gear

  Mistähän sais luntattua 740 perävälityksen? Murikasta vai valmistenumerosta...?
   
 5. Cortina´71

  Cortina´71 Gearhead

  Niissä tais olla joissakin semmonen peltilätkä mutta ovat yleensä heikosti luettavissa.

  Noista volvon peristä ei oikein teidä varmuudella mitään jos ei ota takakantta auki.
   
 6. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Volvolla on ollut aivan erinomainen tyyli kylvää erikoisiakin osia ihan perus "pappa"-Volvoihin. Yksi erikoisimmista on täysalumiininen perä, joita saattaa joskus tavata 200-sarjan alta. Ovat yllättäen todella haluttuja... :odroll: Mutta vinkiksi; Ei kannata paalata sitä pihalla seisovaa Volvoa ihan tuosta vain. Jos siellä on oikean numeroinen kansi ja alumiiniperä, niin kummastakin voi saada useita satasia. :wink:
   
 7. Henko

  Henko 1st gear

  Maksoin 200e etupalkkivikaisesta 240:stä, ja siellä sattui olemaan kitkalukko, ihan perus pappavolvo. Talven se taka-akseli on jo ollut toisessa Volvossa käytössä, vaihdoin kitkalevyt kans. Tuolta löytyy hyvin invormaatioo:

  http://people.physics.anu.edu.au/~amh110/Diff_LSD/diff_lsd_volvo_dana.htm

  Muistelisin, että 1030- akseleissa vaan on kitkalukkoja, jostain syystä niitä ei noihin 1031:siin tehtaalla laitettu, vaikka tuntuu, että molempia akseleita löytyy ihan sattumanvaraisesti autoista. Lukko käy molempiin akselinkuoriin, välitys ei. Vetoakselit kuulemma hajoo ekana, ja pitäs olla samat molemmissa akseleissa.

  Edit: Toi linkki olikin eri, kun luulin, tuolla lähinnä lukoista juttua. Oli yks toinenkin, mutta en muista mistä löyty.
   

Kerro tästä muillekin!