Voyager -03 laatikko- tai sähkövikaa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja arzi, 27.1.2014.

  1. arzi

    arzi Gearhead

    Vaihdoin 2.4L bensavoijakerin väsyneen akun uuteen ja nyt auto ei starttaa. Jännitteet ok, pyörittää kyllä mutta ei vaan käynnisty. :mad: :mad: Mittaristossa palaa automaatin kaikkien vaihteiden kohdalla valo joten mietin että oisko tuossa joku vikakoodi päällä tms? Tunteekos kukaan tuon lootan tai auton sielunelämää?

    Laatikothan noista kuulemma hajoilee ja mietin että oisko nyt sit osunut oman auton kohdalle...
     
  2. motometer

    motometer 1st gear

    maajohto koneen ja rungon välistä huono tai poikki?
     
  3. arzi

    arzi Gearhead

    Tarkistelin pariinkin kertaan johtoja ja maadoituksia mutta kaikki oli niiden osalta kunnossa. Ja autohan oli tietenkin siis ulkona 15 asteen pakkasessa. Mukavaa. :) Sitten alkoi tapahtumaan. Ensin vaihteenvalitsimen valot palas henkiin, ja varttia myöhemmin auto alkoi yskimään eli käymään ensin yhdellä/kahdella pytyllä ja kohta kaikilla.

    Tarkistutin korjaamolla vikakoodit ja niitähän oli varmaan toistakymmentä riviä; akun jännite, erityyppisiä painevirheitä jne. Itselle oli yllätys että 2003 mallisestakin saa jo niin kattavat tiedot. Akun irrotus oli sitten kai vaan suututtanut ja sekoittanut moottorin tietokoneen. Korjaamosetä sanoikin että akkua irrotettaessa olisi hyvä laittaa johtoihin laturi jolloin tietokone ei menisi ollenkaan virrattomaksi. Vanha akku pois, uusi tilalle, johdot kiinni ja vasta sitten laturi irti.
     

Kerro tästä muillekin!