voyager -99 lämppärin liittimistä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja jtapio, 29.2.2016.

  1. jtapio

    jtapio Gearhead

    Ajonestoa tyrkkäs päälle ja vika paikallistui tuollaiseen liittimeen lämmönsäädinpaneelissa. Millä tuon ajoneston voisi tuosta ohittaa koska ilman että tuo liitin on paikallaan auto pelaa ihan ok. Tuossa vaan ei toimi lämmönsäätö eikä puhallussuunnan muutokset ilman :)


    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. 2dht

    2dht 3rd gear

    Mitä pirua. Voiko tuokin aihettaa eston käynnistymiselle?? Mulla kun seisoo -96 voyageri pihalla ja ei käynnisty.....

    Siis lähteekö käymään ja käynnistyksen esto sammuttaa auton heti sekunnin päästä, vai eikö lähde käyntiin ollenkaan?
     
    Muokattu: 29.2.2016
  3. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Joo, nyt alkoi muakin kiinnostamaan. Mulla seisoo -02 samanlainen ja ei kyllä edes starttaa, kun on vika päällä.... Chryslerin käynnistyksen esto (tai siis käytönesto) ei kyllä estä starttaamista, sen pitäis käynnistyä ja sammuttaa kolmen sekunninkuluttua, siis käytönesto)
     
  4. 2dht

    2dht 3rd gear

    Joo mulla kyllä starttia pyörittää mutta kipinää ei anna. Nämä jutut ei kyllä keskustelun aloittajan ongelmiin auta, mutta kai ongelmista on hyvä puhua ettei tuu pahempia traumoa... :p
     
  5. Hävittäjä

    Hävittäjä 2nd gear

    Toimiiko mittaristossa kaikki? Tommonen vonkeri ei käynnisty jos siitä irroittaa mittariston, tai siis mittariston liitin jos ei yhdistä, tai huonoja juotoksia mittariston puolella liittimessä niin ei käynnisty. Oli kerran tommonen lainassa ja meinas vähän ruveta jo vituttamaan ku ei käynnisty, kaikkien mahdollisten liitosten ronaamisen jälkeen sopiva lyönti mittaristoon korjasi vian ainakin paluumatkan ajaksi..
     
  6. 2dht

    2dht 3rd gear

    Mulla kyllä mittaristo toimii ihan normaalisti. Mut voishan noita liitoksia koittaa ropata ku ilmat tässä vähän lämpee.
     
  7. jtapio

    jtapio Gearhead

    Kyllä, se voi näemmä sinne liittimeen härmistyä :) enpä ole aikaisemmin voikkua omistanu ja netistä parkkipaikalla tuli tämäkin tieto etsittyä 2h taikinoimisen ohessa kun esto oli päällä. Mutta kuulemma pitäs maakarva tehdä erillinen mutta onko tuo musta/kelt maa johto vai kuitenkin joku muu?

    Mittaristo pelaa muuten ok, mutta taustavalot hukassa?
     
  8. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Starttaako, siis pyöriikö startti, kun on tuo paneli irti?? Lisää vinkkejä!! Pelkkä että ei käynnisty ei kerro vielä mitään... Kun käytönesto ei estä startin pyörimistä, pitäis lähteä käyntiin ja sammua kolmessa sekunnissa, siitä tietää onko vika käytön estossa vai ei...
     
  9. 2dht

    2dht 3rd gear

    Minuakin kiinnostais mikä oli lähtötilanne sen lämppärin liittimen kanssa. Starttasko auto, muttei käynnistyny vai starttas ja käynnisty ja ajonesto sammutti auton heti vai eikö edes startannu???
     
  10. autoilija

    autoilija Gearhead

    Se ei lähde jos tuossa ns."scart" -liittimessa on kosketushäiriöitä,eli siitä palanut ne kontaktit.Lähtee kun se liitin on irti.Ei myöskään lähde jos mittariston liittimen nastoissa kosketushäiriöitä eli kylmäjuotoksia.Vika liittyy suuriin lämpötilojen vaihteluihin kuten täällä Suomessa,jossain Texasin aavikolla tuota vikaa ei ole.Korjaantuu juottamalla ne mittariston liittimen nastat uudelleen.Vika tässä tapauksessa voi olla kummassa tahansa,tai kummassakin.Ajonesto menee näiden kautta,eli pyörittää muttei käy,tai käy vain jonkun sekunnin.Jos vika mittaristossa ja lähtee nyrkillä mittariston päälle KOVAA lyömällä vika siellä.
     
    Muokattu: 9.4.2016
  11. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Entäs jos ei edes pyöritä?? Semmoiseen auttoi ECM:n vaihto (-99) ja nyt pihalla samanlainen -02...
     
  12. autoilija

    autoilija Gearhead

    Jaa,en tunne -02 mallia,lienee kuitenkin ihan samanlainen logiikaltaan kuin -99.Mun mielestä tuon ECM.n vaihto kaikkineen hilppeineen ei olisi se ensimmäinen josta lähtisin liikkeelle.Mitä se tekee kun avaimesta kääntää?Onko koodeja?Ajonesto jos syyllinen se kyllä sitä valoa vilkuttaa.Ainahan voi tietenkin kokeilla irroittaa mittariston/lämppärin liittimet auttaako mihinkään,ei kuitenkaan paha homma kokeilla.
    Varmaankin helpoin tie on lähteä perusasioista liikkeelle miksi ei pyöritä ja eliminoida sitä kautta mahdollisia vikoja.
    Startin solenoiden kontaktipinnat näissä on myös heikko lenkki et voihan se olla ihan niinkin yksinkertainen vika.
     

Kerro tästä muillekin!