Voyager, mitkä öljyt laatikkoon?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja eemeli, 31.10.2004.

  1. eemeli

    eemeli 1st gear

    Eli auto on 92-mallia, 4-lovinen tomaatti 3.3 koneella. Olis hyvä pistää uudet liemet talveksi, mutta mikä on laatikkoon sopiva öljy ja mistä saa
    (Tampere)
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Moparin omaa ATF dextron 3+ oljyä, on sitä joillakin muillakin merkeillä. Pitäisi löytyä ainakin merkkiliikkeestä.
     
  3. RockHQ

    RockHQ 3rd gear

    Dexron on laatuluokitus/öljytyyppi joten on turha puhua mistään "moparin" omasta litkusta, tai sen puoleen geeämmän tai minkään muun valmistajan omasta öljystä. Jos tietty ATF-öljy täyttää vaihteiston valmistajan asettaman dexron-luokituksen (tai muun) kriteerit sitä voi käyttää, oli purkissa minkä firman tarra tahansa.

    Tietenkin kannattaa tukea merkkiliikkettä ostamalla sitä "Moparin" omaa dexronia sopivalla (500% ?) katteella.
     
  4. rt68

    rt68 1st gear

    Niinhän se onkin mutta tuohon lootaan ei saa laittaa mitään "tavallista" dextronia vaan juuri tuota ATF3+ (tai dextron 3+) öljyä ja sitä ei kaikilla öljymerkeillä ole ja monet öljyhuollot myyvät helposti tavallista dextronia tyylillä "Moparin laatikkoon käy Dextron 2 öljyt" ja sen takia ainakin Moparin oma öljy on turvallinen vaihtoehto mutta niinkuin sanottu, on tätä luokitusta joillain muillakin merkeillä, mutta joskus kun kyselin ei paikkakunnalta ainakaan löytynyt sitä ja ei tuo Moparin oma öljy paljoakaan kalliimpaa kuin ollut kuin Dextron 3 öljy.
     
  5. hansa

    hansa 1st gear

    ATF+3 on se oikea öljy ton ikäseen etuveto chrysleriin. Ko. öljy on lisäaineistettu erilailla kuin dexron. Purkissa lukee kyllä isolla ATF+3 todennäköisesti.
     

Kerro tästä muillekin!