Voyageriin tulee vettä sisään

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja Jarde1, 6.12.2006.

  1. Jarde1

    Jarde1 Gearhead

    Niin ongelma on se että vesi tulee sisään vänkärin puoleiselle lattialle. Sen verran olen saanut selville, että se ei ole ainakaan jäähdytinnestettä, vaan ihan sadevettä. Olen putsannut sen kaukalon mikä on siinä tuulilasin edessä, mutta sielläkään ei ollut kovin paljon moskaa, eikä siitäkään ollut apua. Otin puhaltimen alaosan pois (hanskalokeron takana) ja sinne se vesi on kertynyt. Mutta mistä ihmeestä se sinne pääsee? Onko Voyagerissa jotain "tyyppivikaa" mistä tuo voisi johtua? Ja auto on 1996 Grand Voyager.
     
  2. rokkaaja

    rokkaaja 1st gear

    Onko ilmastointia...? jos on ni saattaa olla kondenssivettä ja se ei poistu kotelosta kun joku poistorööri on tukossa...
     
  3. Jarde1

    Jarde1 Gearhead

    Kun tuuletin on päällä niin siellä kojetaulun alla kääntyy läppä ja se päästää raitista ilmaa sieltä ritilän kautta sisään. Otin äsken sen ritilän pois tuulilasin alta ja siellä kaukalon yläreunassa on kuusi kappaletta n. 3*10 cm:n reikää (siis tehtaantekoista) mistä raitisilma tulee sisään ja tässä tapauksessa myös sadevesi. Mutta se kaukalo on ihan puhdas ja ne poistoreiätkin on putsattu, joten miten ihmeessä se vesi pääsee sieltä kaukalon yläreunasta valumaan sisälle?
    Ilmastointi on, mutta mihin sen kondenssiovesi menee? Tosin sitä vettä tulee kyllä niin paljon (varmaan n. pari litraa sateen aikana) jalkatilassa, että se ei voi kyllä olla pelkästään kondenssiovettä.
     
  4. Jarde1

    Jarde1 Gearhead

    Ja homma etenee, sitä vettä löytyi lisää niiden kuuden reiän takaa, sieltä kojelaudan alta missä on puhaltimen moottori (tosivaikeaa yrittää sanoin kuvata). Sielläkin on jonkinlainen kaukalo mihin vesi oli kertynyt, kai sielläkin on jonkinlainen poistoreikä? Pitäis saada auto kyllä nosturin päälle, että pääsin kunnolla kurkkimaan.
     
  5. voya

    voya 1st gear

    itsellä sama ongelma -98 voyagerissa. tosin vett tulee vain sen verran että matto kastuu.
    pitäis varmaan irroittaa se ritilä ja putsata ne reijät jos vaikka helpottais.Mielenkiinnolla odottelen josko löydät ratkaisun ennen kin ilmat lämpenee. ennen kuin on plussan puolella en ala laittaa :lol: .
     
  6. Jarde1

    Jarde1 Gearhead

    Sieltä viimeisestä kaukalosta ei löytynyt ainakaan käsikopelolla mitään poistoreikää, joten kuivasin sen räteillä. Onneksi nyt on tullut talvi ja nuo vesisateet on loppunut, joten sitä vettä ei ole enää kertynyt. Auton pesun jälkeen olen tarkistanut sen kaukalon ja sitä vettä ei ole ainakaan silloin ollut.
    En tiedä vieläkään miksi se vesi oli siellä, oliskohan sitten noitten sateiden aikana auton nokka ollut sopivasti ylempänä ja kaatosateen aikana poistoreikien kautta ei ole päässyt niin paljon vettä pois kuin taivaalta on tullut. Ei tiedä...
     
  7. Make.S

    Make.S Gearhead

    Asken ostettiin rouvalle sysleri ja kaytin sitten oikein pesussa sita, niin eikos sekin tuupannut vetta pelkaan puolen lattialle... :odroll:
    Ilmat kun lampenee niin joutuu ilmeisesti tutkimaan tuota vuotoa...jos hotsittaa.
     

Kerro tästä muillekin!