Voyagerin laatikko

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Jome, 2.1.2009.

  1. Jome

    Jome Gearhead

    Elikkäs kylmällä kelillä (-5 tai enemmän) laatikkoon ei mee pykälät päälle. Joutuu hetken odottoleen, että kone ja laatikko lämpiää, sen jälkeen ei ongelmia. Mistä moinen johtuu? Voaygeri on -00 ja ajettu 220tkm, laatikko alkuperäinen.
     
  2. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Onkos öljyt vaihdettu??
     
  3. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Liian vähän öljyä voi aiheuttaa tuommoista.
     
  4. virta

    virta Gearhead

    Ääni tälle:Liian vähän öljyä,tiivisteet voi laatikossa jo vuotaa ja öljyä täytyisi lisäillä silloin tällöin.

    On ihan vakiovika voyagerissa laatikon vuoto,turbiinikaulan tiivisteestä,lauhduttimen putkien liitoksista ja öljypohjan tiivisteestä.Jos ei öljyä lisäile laatikko hajoaa ennen aikojaan.
     
  5. Jome

    Jome Gearhead

    Kiitoksia, suht tuore tuttavuus tollanen voyager eikä aikasemmat autot oo vastaavaa tehny.

    Täytyykin vaihdella öljyt, öljyä on kyllä riittävästi (oon seuraillu) ja värikin on oikea.
     
  6. Jome

    Jome Gearhead

    No niin, nostin saman tien auton ylös ja kävin kurkistaan alle. Laatikon öljynpohjantiiviste sielle tiputtelee öljyä. Alkanu tässä lähi päivinä ilmeisesti, koska ei oo aikasemmin sitä tehny. Enkä oo kyllä edes huomannu että ois jättäny läikkiä.
     
  7. virta

    virta Gearhead

    No melko usein se ö-pohjan tiiviste tiputtelee,riippuu miten asennus on onnistunut.Kyllä tuon korkkitiivisteelläkin tiiviksi saa kun on huolellinen eikä kiristä liikaa.

    Katso käyttöohjekirjasta se öljyn tarkastus,jos se pinta kuitenkin on vajaa silloin se oireilee juuri noin.
     
  8. Jome

    Jome Gearhead

    Juu, vajetta about desi-puoltoista... Soittelin varaosaliikkeeseen, niin ei tohon tehrä ö-pohjan tiivistettä ollenkaan. Laitetaan kuulemma nykyään jollakin tiivisteliimalla/massalla kiinni. No tarttee käydä huomenna hakemassa osat niin pääsee vaihtamaan.
     
  9. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Hae se tiiviste muualta. Kyllä niitä tehdään ja käytetään.

    Jaa oletkin Nokialta, Motonetti myy tiivisteitä Pirkkalassa ja on lauantaisin auki. Jos haluat lootaan orggis tiivisteen niin Autokeskus ja olet 50€ köyhempi.
     
  10. virta

    virta Gearhead

    Motonetin korkkitiiviste on 5.90e!Sillä olen pärjäillyt vaikka vastaväitteitäkin varmaan tulee.
    Pultteihin silikonia ja varovainen kiristys,öljyt kun kaataa sisään korkki turpoo ja pian on tiivis vaikka alkuun voi vähän tihkua.

    Noita massalla tiivistettyjä olen nähnyt vuotavan todella paljon,kai se on sellanen että se pyrkii pursuamaan ulos kiristettäessä ja kuka jaksaa odotella jähmettymistä.
     
  11. Jome

    Jome Gearhead

    Ok! Kiitoksia, tarttee poiketa motonetin kautta. Autokeskuksen hintoja en maksa ihan periaatteesta.
     
  12. Jome

    Jome Gearhead

    No niin, ny on uudet öljyt ja filtteri. Tiputti lauhduttimen putken liitoksista. Ei ihme että vuosi lauhduttimen liitoksista ku alkuperäset klemmarit on ihan paskat. Eihän sen mallisia käytetä ku puutarhaletkussa. Venyy ja rupee vuotaan. Hain polarteknikistä hydrauliikka käyttöön tarkotetut klemmarit.
     
  13. rx_racing

    rx_racing Gearhead

    orkkis on tarkoitetuu käytettävän 3 kertaa.. montako kertaa voi käyttää on ihan oma rarkaisu..
    hiukka paha vertailla moni osaisaista korkkia metallivahvikkeiseen yksi osaiseen.
    Aikaisemmin myivät Suomessa tehtyjä yksi osaisia... joo jäi kovasti isoja tyhjiä paljoa, mutta fima kun teki lopeetti kun tekijä jäi eläkkeelle...
     
  14. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    En ole nähnyt kuin yksiosaisia korkkisia. Vaihdoin moottoriöljyt viime viikolla yhteen voikkariin ja samalla tsekkasin laatikon mahdollisia vuotoja. Koko loota oli ulkopinnoiltaan aivan kuiva, siihen on vaihdettu viime kesänä öljyt/suodatin ja korkkitiiviste. Kyllä ne pitää jos pohjaa ei kiristä hartiamomenttiin.
     
  15. Ck

    Ck Gearhead

    uudet vaihtotoosat tulee nykyään saksastakin jo ilman tiivistettä. Pelkällä liimalla kasattuna. Sellsen kumi/metallihässäkän vielä vissiin saa merkkiliikkeestä mutta maksaa hunajaa.
    Meillä automaattikorjaamolla laitettiin pelkästään liimalla niinkuin vaihtotoosan mukana kerrotaan, pitää aivan varmasti kunhan on kunnon liima ,puhdas pinta ja pultit vetää momenttiin, ei käsituntumalla.
     
  16. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Joo se orggis-tiiviste maksaa viitisen kybää.

    Varmaan pysyy liimalla mutta jos liemet vaihtaa vuosittain niin voi tulla turhan työlääksi kun korkkitiivistekin pitää.
     
  17. Jome

    Jome Gearhead

    Korkkista en löytänyt, joten hommasin kumi/metallitiivisteen...
     
  18. voijaggeri

    voijaggeri Gearhead

    Ainoo mikä alkuperäsessä tiivisteessä on hyvää on se, että se on
    ReUSAble ts. uudelleenkäytettävä.
    On kotimaisuusaste tollakin kohdallaan kun 20.28€ USAssa --> 50€ kotomaassa. :mad:
     
  19. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Joo jos sen muistaa voidella jollain, muuten saataa käydä niin että kumit jää laatikon tiivistepintaan tai öljypohjaan kun pohjan irrottaa. Näin kävi omaan piiliin kun tein ensimmäistä öljynvaihtoa.
     
  20. rx_racing

    rx_racing Gearhead

    En ole nähnyt kuin yksiosaisia korkkisia. Vaihdoin moottoriöljyt viime viikolla yhteen voikkariin ja samalla tsekkasin laatikon mahdollisia vuotoja. Koko loota oli ulkopinnoiltaan aivan kuiva, siihen on vaihdettu viime kesänä öljyt/suodatin ja korkkitiiviste. Kyllä ne pitää jos pohjaa ei kiristä hartiamomenttiin.[/quote]

    Tarkotin et ne on yleensä tehty monesta osasta liimaamalla. Esim. Mopar perfin tiivisteet ja muutkin tarviketiivisteet on sellaisia. En on näny muita jotka ois leikattu yhdestä osasta kun se suomalaisen firman tekijän.
     

Kerro tästä muillekin!