"Vuorotellen vilkuttavat vilkut" yms.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja jksa, 22.10.2014.

  1. jksa

    jksa 3rd gear

    Auto on oldsin deltta vuodelta79.
    Toisen puolen vilkut vilkuttaa vuorotellen( eli takana kaksi valoa vuoroin ja edessä sivuvilkku ja parkki)
    Toisella puolella vilkuttaa yhtä aikaa.
    miten homma toimii?
    Ja mittaritaulussa palaa toinen vilkun valo himmeänä koko ajan, paitsi silloin kun vilkuttaa (on kai joku maavika?)
     
  2. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Palaako parkit sun muut normaalisti?
     
  3. jksa

    jksa 3rd gear

    Vuorotellen vilkuttavan puolen etuparkit ei pala, muuten kun vilkuttaessa
     
  4. poitsu3

    poitsu3 Gearhead

    Putsaile lampun kannat, vanissa oli mulla samaa vikaa.
     
  5. Rantala

    Rantala 3rd gear

    Juu, todennäköisesti maadoitusvika. Kuten poitsu jo kertoikin, tarkista lamppujen kannat, jos ei ala toimia tarkista myös maadoitukset edessä ja takana.
     
  6. wiwwe

    wiwwe 3rd gear

    Kuis toi kytkentä on tehty että vilkkuu vuorotellen? Täytys vaniin viritellä lokasuojien oranssit valot vilkkumaan... Palaa vaan mutta eivät vilku...
     
  7. Substitute

    Substitute Gearhead

    Kaivelet esiin ne etuparkilta ja sivuparkilta katkotut johdot ja yhdistät värit toisiinsa.
     
  8. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Jos on tarpeeksi suuri volttinen etuvilkku niin sen virrasta varastaa maan pieni wattiselle sivuvalolle niin se sammuu kun vilkku syttyy kun on virta molemmilla navoilla kuten suoraohjatussa lataus valossa
     
  9. Bronto

    Bronto 3rd gear

    21 Wattinen vilkkupolttimo saa syötön vilkkureleeltä. Vilkun ja vilkkureleen välinen johto poikki ja siihen T-haara. T-haaran vapaa pää kytketään parkilta (5 Wattinen polttimo) tulevaan johtoon ja parkin toiseen päähän parkin syöttöjohto valokatkaisijan parkkivaloasennosta. Miten toimii? Nyt 5 Watin parkki palaa, kun vilkku ei ole kytkettynä. Kun vilkku kytketään päälle, vilkkurele syöttää suoraan vilkkuun (21 Wattinen polttimo) jännitteen ja vilkku syttyy. Parkkipolttimo vuorostaan sammuu, kun kummastakin suunnasta syötetään sama jännite. Lamppuhan palaa potentiaalieron vaikutuksesta. Edellisessä puheenvuorossa Nikuzai jo kertoi, miten parkkipolttimon maadoitus tapahtuu isompiWattisen vilkkupolttimon läpi ja vilkkupolttimo ei silloin pala parkin palaessa.
     

Kerro tästä muillekin!