VW Passat 96 TDI ohjaustehostin hajalla, letkut vuotaa.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Ohjauslaitteet', aloittaja Motor & Parts, 28.1.2011.

  1. Motor & Parts

    Motor & Parts Gearhead

    Elikkäs kyseessä on Volkswagen Passat 1996 TDI Farmari. Autosta hajosi tosiaan ohjaustehostimen pumppu, pumpulle menevät letkut ovat totaalisen syöpyneet. Laski / laskee kaikki ohjaustehostimen nesteet pihalle. Pumppu on syöpynyt puhki, samoin ohjaustehostimen letkut.

    Kaveri oli kyselly uutta pumppua niin kuulema korjaamolla vie puolet päivästä ja osa on kallis > 400-500 euroa osa + työt.

    Voiko tuolla ajaa ilman tehostinta turvallisesti ja vaaditaanko katsastuksessa että ohjaustehostehostin toimii?

    Autolla on ajettu 430.000km ja toimii muuten erittäin hyvin, mutta kun auto maksoi 700 euroa niin kuulostaa aika isolta summalta jos pajalla laittaisi. Auto on katsastettu kuukausi sitten niin olisi ajoaikaa vuosi jäljellä. Tämän takia tekisi mieli korjata kyseinen auto kuntoon.

    Onko tuollainen hankala korjata itse jos löytäisi purkaamolta toimivan pumpun tai jostain edullisesti? Jos ajan kanssa yrittäis itse vaihtaa kyseisen pumpun + letkut (harrastuksena)

    Kiitos
     
  2. Motor & Parts

    Motor & Parts Gearhead

    Katselin tuossa että uusi pumppu maksaisi 150-170 euroa(kahta eri mallia) Ei tuo nyt paha sijoitus olisi kuitenkaan. Täytyy katsella kun tulee lomat jos vaihtaisi tuon pumpun, letkut ja nesteet ajan kanssa.
     
  3. dartvader

    dartvader 1st gear

    Minkälaiset nesteet siellä oli? Heräs heti epäilys et sinne on joskus joku kaikkien alojen erikoisasiantuntija lorottanu atf:ää.
     
  4. virta

    virta Gearhead

    Vanhaan autoon helpompi löytää varaosaa kohtuuhintaan,tosin onhan tuonikäset dieselit vielä kovassa ajossa koska on aika taloudellinen vehje.

    Mikähän on syönyt tuon,voiko normi ATF syödä letkut poikki?Ite aina pitänyt markkinamiesten juttuina...
     
  5. Motor & Parts

    Motor & Parts Gearhead

    Ei ole kyllä mitään tietoa millaiset nesteet tehostimessa on ollut. Täytyy laittaa oikeat ohjaustehostimen nesteet korjauksen jälkeen. Kunhan saa tuon auton työn alle.
     
  6. bandit_1

    bandit_1 Gearhead

    ja sitten sitä oikeeta nestettä, ei atf:ää. ovat aikas ronkeleita sen suhteen
     
  7. dartvader

    dartvader 1st gear

    Tuskin se letkuja rikkoo, mut pumppuja olen kuullu rikkoontuneen väärien nesteiden takia. Mulla on umpikeulasta menossa kolmas pumppu 5 vuoden sisään, kun ed. omistaja ei oo huomannu/viittiny korjata vian aiheuttajaa. (kampuran siivapyörä kiero).
     
  8. Motor & Parts

    Motor & Parts Gearhead

    Kyseisestä autosta on otettu ohjaustehostimen pumppu irti, letkut ja putket. Auton katsastus lähenee niin voiko kyseisen auton katsastaa ilman ohjaustehostimen pumppua vai pitääkö ohjaustehostin remontoida katsastukseen että saa leiman. Autoon on tulossa uusi ohjaustehostimenpumppu ja ohjaustehostin korjataan kyllä toimivaksi, aikataulu on vielä avoin.
     
  9. bandit_1

    bandit_1 Gearhead

    jos inssi huomaa, niin ei taida leimaa tulla. noissa on kuitenkin erillainen toi hammastanko tehostetussa ja ei tehostetussa mallissa. olikohan se vielä jossain katsastuspykälässä, että pitäis toimia.
     
  10. mke77

    mke77 Gearhead

    80luvu etiä päi kuuluu vag konserni tuotteisii kuuluu simmost kirkast-litkuu(lähes polttoöljyn ohutta) psf:ää...

    ...hae purkaamost pumppu jos et raaski uutta hakia...salos o ainaki autolehtisel 100:ja irtopumppuja....audin pumpun juur laitoin renuun, kun ei sopivaa löytyny...toi audin oli juur sopivan liki et sai modattuu....

    ..nyt o meinaa simmone talvi ollu et ps-pumppui ja h-tankoje myynti ollu kohillaa :D 5 vai 6 pumppuu laitoin täs 2kk sisäl , kuki miten poikinu...pari ainaki akselistaan poikki, ku sisuskalut laikannu kine.... kaks tullu "kampi-akselienee ulos kotelost.. :eek:
     

Kerro tästä muillekin!