Wallius BlueWeld 270, kokemuksia?

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Anssi, 28.10.2005.

 1. Anssi

  Anssi Gearhead

  Hitsauskoneista onkin keskusteltu jo aika kattavasti, mutta jatketaan silti.. Olisko jollakulla omakohtaisia kokemuksia otsikon laitteesta?

  Tarkoitus olisi liimailla pääasiassa mustaa tavaraa, mutta myös enemmän tai vähemmän satunnaisesti alumiinia ja joskus jotain rosteristakin. Ihan ilmainenhan tuo laitos ei ole, mutta jos saisi tapettua pari kärpästä kerralla, eikä tarvitsisi erikseen ostaa tig-konetta...
   
 2. T.S

  T.S 1st gear

  Itse olen miettinyt hieman halvempaa (n.1000e) blueweld 222 mallia..
  Olisi kiva kuulla kokemuksia.
  Tulisi lähinnä autopeltitöihin.
   
 3. Anonymous

  Anonymous Guest

 4. Hervast

  Hervast 1st gear

  Itte vaihdoin jo vuosia sitten erään totaalisen turhautumisen jälkeen telwinin 250A romun Walliuksen mastermig 301:een, enkä ole katunut. Kaikki komponentit eivät ole järeydeltään Kempin tasoa, mutta säädettävyys on koneessa hyvä ja teho on riittänyt ittelle mainiosti. Tuo säädettävyys on minulle aika tärkeää, kun välillä koneessa on 1.2 täytelankaa eikä viitsi jokaisen pikkuhomman takia alkaa sitä vaihtamaan milliseen tai 0.8 lankaan. Enkä toisaalta kaipaa hitsikoneeseeni tuuletuspuhallintakaan kun se enimmäkseen vain keräisi pölyä koneen sisään.

  Tuo Vikatronikki ei ole kyllä kallis, tosin paljon työkoneita hitsannut ystäväni ei noihin enää suostu koskemaan. Autopeltihommiin varmasti oiva peli tuokin jos vielä on kahvassa virransäätö.
   
 5. amis

  amis 1st gear

  Oon pikkuhommia joskus hitsaillut uudenkarheella blueweld 222:lla. Erittäin asiallinen kone, virta riittää autopellihommiin ja oikeen raudankin liimaamiseenkin pikkasen. Konetta helppo säätää ja virran (jännitteen) säätö on tarpeeksi moniportainen :wink:
   
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Migatronicit kelpaa ainakin Ferrarin ja Audien tehtaille,mutta ei suomalaiselle korpi hitsarille.... :rotfl:
   
 7. Hervast

  Hervast 1st gear

  No korpihitsaajat kykenevät helposti muuhunkin kuin huutelemaan typeryyksiä nimettömyyden suojassa. Itse ainakin nostan hattua aina kohdattaessa korkealle näille pellepelottomille, mutta eiväthän typerät nilkit osaa muuta kuin haukkua selän takana ja vähätellä toisten saavutuksia. Teillä ei muuta suurta ole kuin suunnitelmat... :lol:
   
 8. mese220b

  mese220b 1st gear

  Olen tällä hetkellä kallistumassa kempin kempomat 2100:een. Migatronic ei varmaankaan ole mikään paska, mutta Suomessa huoltojen ym. suhteen omasta mielestä arveluttavampi. Kuinkahan saa 20v päästä nykyisin myytäviin migatronicceihin osia ym... Eikä se niin paljoa esim kemppiä halvempi ole, että ottaisin riskin.
  Nämä siis omia fiiliksiä, kone edelleen ostamatta, mutta mahd. haen kempin.
   
 9. sami

  sami Gearhead

  Ja GM:lle, tekivät just päätöksen jossa päättivät käyttää migatronicin koneita.
   
 10. mese220b

  mese220b 1st gear

  Jatketaan vielä edellistä päätöksentekooni vaikuttanutta listaa...
  Kempistä pääsee näillä näkymin helpoimmin eroon, jos tekee mieli vaihtaa tai myydä. Kemppi tuntuu pitävän hintansa parhaiten ja olevan käytettynä kysytyin, eikäö kempiltä edes näy käytettyinä oikrin muita liikkeellä kuin niitä halppiskoneita. Hyvät koneet pysyvät käytössä ;)
   
 11. T.S

  T.S 1st gear

  Eikös tää keskustelu ollut Walliuksen koneista..
  Kai se kemppi voi olla, ja todennäköisesti onkin parempi niin mulla ainakin on rajallinen budejetti harratuksissa..

  Kempilta saa hinnat alkaen (n1000+e) valovirta koneen, sillä millä walliukselta saa voimavirta vehkeen. Jossa siis ainakin hitsausvirrat on paljon suuremmat.

  Säädöistä ym en tiedä kun tulisi myös ensi koneeksi..

  Tuo migatronic rupes kyllä kiinnostaan.. Onkohan sillä jälleenmyyjää varsinais-suomen alueella?
   
 12. mese220b

  mese220b 1st gear

  kempomat 2100 (200A, 3-vaihe , n.1100 tai alle.) Itselle tarjous lähempänä tonnia kuin 1100. Eli samaa hintaluokkaa kysellyn walliuksen kanssa. Katselin itsekin aluksi ko. walliusta, kun kuvittelin kempin olevan niin paljon kalliimpi, mutta hintaluokka onkin suunnilleen samaa tasoa.
   
 13. T.S

  T.S 1st gear

  Jaahas, mua on näköjään johdettu harhaan..
   
 14. mese220b

  mese220b 1st gear

  Lisätäänpä tähän. Tilasin juuri kempomat 2100:n + 20kg co2, lankaa, mittarin ym. sälää. Jonkun verran alle 1500 (sis. alv) Tarkkaa hintaa tai ostopaikkaa en viitsi mainita. Sain joitakin kymppejä alennusta "tutun" avulla. Vaikkakin kempin hinnoittelu on kuitenkin erittäin tiukka jo valmiiksi kauppiaan kannalta. Hintahaitari vastaavalla paketilla oli reilu 200€ eri kauppiaiden kesken.

  EDIT: typoja ;)
   
 15. jakulepi

  jakulepi Gearhead

  Siinä tapauksessa kauppias taisi toivottaa tervetulleeksi uudelleen :rotfl:
   
 16. mese220b

  mese220b 1st gear

  Korjasin jo... hehehe
   
 17. JPK

  JPK 1st gear

  pistäs mese sit kokemuksia koneestas, kun pääset hitsailemaan
   
 18. mese220b

  mese220b 1st gear

  Jep, varmaankin loppuviikosta tai ensiviikolla pääsee papattamaan. Kokemukset voi jättää sitten ihan omaan arvoonsa, koska kauheeta hitsauskokemusta ei löydy, eli vertailukohtia on jostakin esabin halppismigistä ja puikosta, sekä satunnaisia hitsauksia paremmilla 3-vaihe esabeilla.
   
 19. mese220b

  mese220b 1st gear

  Nonniin, nyt on kone haettu ja testipapatukset tehty. Kone on kaikin puolin laadukkaan oloinen. Säätäminen oli jopa minulle helppoa (ei pahemmin kokemusta) Langansyöttökoneisto on jämerä ja muutenkin asiallisen oloinen. Vetailukohtia ei juurikaan ole, mutta "laadun" toivottavasti huomaa sitten vasta ajan saatossa.
   
 20. amis

  amis 1st gear

  Onko 1, 2 vai 4 vetävää pyörää langansyötössä?
   

Kerro tästä muillekin!