Wallius BlueWeld 270, kokemuksia?

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Anssi, 28.10.2005.

 1. mese220b

  mese220b 1st gear

  Ööh, taitaa olla 2. Niissä vähän suuremman luokan koneissa oli muistaakseni jo "telit". Langansyöttökoneiston runko on jotakin metallivalua ja rullat ovat sellaiset nylon-rattaiset suurehkot rullat, jotka vaikuttavat erittäin järeältä. Kempin siviulla kempomatin esitteessä on hyvä kuva ko. langansyöttökoneistosta.
   
 2. JPK

  JPK 1st gear

  Onko tullut jo paljonkin hitsailtua? Jokos oot saanut punat poskelle
  8)
   
 3. mese220b

  mese220b 1st gear

  Ei oo vielä, ollut niin paljon työkiireitä, ettei projekti ole edennyt. Pitää ensin aloittaa pohjan putsaamisella ja katiskan purkamisella. Sen jälkeen alkaa vasta papattamaan kunnolla. ;)
   
 4. JPK

  JPK 1st gear

  varo vaan jäät koukkuun... 1 auton oon hitsannut ja toista alottelin tänään... Hitsaaminen on hauskinta mitä voit tehdä housut jalassa
   
 5. T.S

  T.S 1st gear

  Jaa.. voisin kuvitella keksiväni monta hauskempaa asiaa kuin nallien ampumisen.
   
 6. orlovi

  orlovi 1st gear

  Alkuperäiseen aiheeseen liittyen... Ostin tuollaisen Walliuksen 270A hitsauskoneen muutama viikko sitten,tosin Hakas Aw40 merkkisenä kun sai halvemmalla saman laitteen. Toistaiseksi ei mitään valitettavaa. Testailin vähän ohuempaankin peltiin ja hyvin tiristi. Hitsailin tänään kasaan traktorin perälevyä jossa 8-15mm plootua ja hyvin poltti. Varmaan hyvä yleiskone autonpellistä vähän paksumpaankin rautaan. Jos ei yli 6mm rautaa tarvi hitsata riittää kyllä hyvin pienempikin kone.
   
 7. Anssi

  Anssi Gearhead

  Kiitokset, olitkin ensimmäinen joka vastasi itse kysymykseen. Mulla olisi aina silloin tällöin tarvetta liimailla vähän alumiinipulikoitakin, joten sen takia juuri tuo malli kiinnostaa. Ei noiden ac/dc tigien hinta oikeen houkuta.. Ei ole kokemusta alumiinista tuolla koneella?
   
 8. orlovi

  orlovi 1st gear

  Ei ole alumiinia tullu (vielä) kokeiltua. Tarvis varmaan vaihtaa tuo langanjohdinputki teflonpinnoitteiseen että luistaisi paremmin kun alumiinilangalla hitsaa. Voi olla että syöttöpyörät sutivat vähän herkemmin kun alumiini on sen verran pehmeämpää. Kannattaa varmaan pitää kaapeli mahdollisimman suorassa kun hitsailee alumiinilangalla. Voisihan tuota alumiinin hitsaustakin kokeilla, mutta juuri nyt ei ole tarvetta.
   
 9. hot wheels

  hot wheels 1st gear

  Minul on melkein sama kone tosin -90 luvun lopusta ,mutta pelaa erittäin hyvin...

  [​IMG]
   
 10. T.S

  T.S 1st gear

  Tulipahan sitten ostettua tuollainen aiemmin mainitsema wallius bw222. Eli ensikoneeksi tämä tuli. Ensi viikonloppuna vois päästä kokeilemaan jos tarkenee.. Auto kun on kylmässä hallissa.
   

Kerro tästä muillekin!