Wallius Blueweld 272 ongelmaa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja iikka-, 20.1.2015.

 1. iikka-

  iikka- 3rd gear

  Täällä kun tuntuu olevan jonkunverran kokemusta noista koneista niin itellä on tollanen Hakas AW40 eli Wallius Blueweld 272. Kone on jonkun 5v vanha, ostin itse käyttämättömänä ja ensimmäisestä kelasta on jonkun puolet mennyt.

  Konetta on oikeestaan aina vaivannut ongelma että pystyyn tai ylöspäin hitsatessa valokaari ei sytytyksen jälkeen tahdo lähteä "räpättämään" vaan jää surisemaan ja sulattaa langasta vaan palloa. Jalkoasennossa pelaa ihan jees, tosin siinäkin tuntuu olevan paljon tarkempi säädöistään kun esim. kempit. Muutamasta huoltoliikkeestä kyselin niin kommentti oli lähinnä että et osaa säätää konetta. Tuota on kolmen levyseppähitsarin kanssa koitettu säätää ja ei sitä saa hyväksi. :D

  Huomionarvoista on myös että välillä, mutta harvoin lähtee palamaan kunnolla ylöspäinkin. Kellään mitään arvausta tähän? Äkkiähän voisi kuvitella että vika ei ole sähköpuolella koska ei kiukuttele jalkoa hitsatessa, mutta ainakin syöttölaitteen päässä lanka liikkuu tasasen näkösesti.
   
 2. Jülppü

  Jülppü 2nd gear

  Ootko koittanu eri pistoolin kanssa hitsata?
   
 3. iikka-

  iikka- 3rd gear

  Se olikin seuraavana kokeilulistalla, käytännössä uusihan tuo on mutta kai siinä silti voi vikaa olla.
   
 4. Jülppü

  Jülppü 2nd gear

  Joskus noissa on ollu väärän sorttinen langanjohdin jo tehtaalta lähtiessä, joka on sitte aiheuttanu sen ettei lanka vaan jostain syystä jossain asennoissa kulje johtimessa niinkuin kuuluu. Työmaalle tuli yks Vallius joka teki sillontällön kutakuinkin tommosta. Siihen vaihdettiin miltei jokaikinen sisuskalu, ennenkuin oikeankokoinen langanjohdin poisti kivut. Pers edellä puuhun mentiin.
   
 5. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Vaikuttaisi ettei lanka kulje kunnolla.
   
 6. Jülppü

  Jülppü 2nd gear

  Niin ja syöttölaitteen rissat kannattaa kattoa että on oikeen kokoselle langalle
  ettei lyö tyhjää.
   
 7. Steve McQueen

  Steve McQueen 2nd gear

  Jos letku on tiukalla mutkalla jossain kohtaa,
  saattaa lanka jumittaa? Koita letku suorana.
  Eihän letkun yli ole ajeltu autolla tms.? Lytyssä sisältä?
  Saattaa olla langan ohjausputki letkussa kulunut?
  Ja vetorullat voi putsata bräkleenillä, jos vaikka vaan
  sutii tyhjää. Onko kelassa "jarrua" sopivasti? Ei siis
  liian tiukalla tai löysällä (jolloin kela jää pyörimään).
   
 8. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Joskus ei auta vaikka vaihtaisi lanka spiraalin uuteen vaan pitää vaihtaa koko poltin. En muista onko noin pienissä koneissa lankarullan kireyden säätöä?? jos on niin sekin vaikuttaa.
   
 9. VilleTre

  VilleTre 3rd gear

  Osa koneistakin on ihan paskoja jo uutuuttaan.Eipä voi kehua työmaan Esabbia hyväksi,aina ollut ongelmana että kun kone lämpiää niin hitsauksen laatu alkaa huononemaan.. Ja on ratkottu kanssa porukalla ja kone on ollut jos jonkinlaisessa huollossa ongelmasta.
   
 10. fury poika

  fury poika 3rd gear

  Noista ne viat yleisimmin löytyykin, mitä tässä on kerrottu. Mutta mikä lanka 0.6 0.8 vai muu 0.6 on tarkka siitä että sillä on oikea langanjohdin. Yleensä kaikissa normikoneis hitsauslaatu heikkenee pitkään hitsattaessa, tai teho hiipuu. Teho ilmoitetaan 35% eli jos 10min vetää saumaa niin koneen tarttis huilata 20minsaa.
   
 11. VilleTre

  VilleTre 3rd gear

  Huvittavinta on kyllä että ko ongelmaa ei ole isäukon koneessa joka edustaa edellistä mallisarjaa.. Sama teho,täysin eri koneet..
   
 12. iikka-

  iikka- 3rd gear

  Kokeilin eilen toista poltinta, täsmälleen sama binzelin malli. Laitoin kiinni ja hain säätöjä eri vahvuisilla pelleillä. Aikani säädeltyäni totesin että näyttäisi pelaavan niinkun kuuluu eli vika olis ollu polttimessa. Vaihdoin vanhan takaisin mutta yllättäen pitkänkään kokeilun ja säätöjen räpläämisen jälkeen en saanut ongelmaa esiintymään. Ainoo mitä tein oli että käytin langanjohtimen irrallaan ja totesin silmämääräisesti ehjäksi.

  Eiköhän se taas enskerralla kiukuttele kun jotain pitäs oikeesti tehdä. :D
   

Kerro tästä muillekin!