Wallius-LKM350 vai Kemppi-Migger vai Esab-OrigoMag150

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja samip, 1.6.2006.

  1. samip

    samip 1st gear

    Hinta kaikissa lähes sama... mikä olisi paras valinta? Kempissä ei ole vaunua/pyöriä ja jännitesäätökin vain 4-asentoinen.
     
  2. hanekki

    hanekki 3rd gear

    miten olisi minarcmig 150 tai 180 otin kempin sivuilta tietoa kyseisistä koneista. www.kemppi.fi


    MinarcMig™ Adaptive 150 ja 180 on luotu liikuteltaviksi. Uudet MinarcMig™ Adaptive -virtalähteet vastaavat hitsauksellisiin haasteisiin. Helppokäyttöisyys tekee laitteista sopivat sekä ammattilaisille että harrastuskäyttöön.

    MinarcMig™ Adaptive -hitsauskone on jokamiehen työkalu, joka on luotu liikkumaan käyttäjän ja hitsaustarpeiden mukaan. MinarcMig™ Adaptive -koneissa on adaptiivinen säätö. Valitse levyn paksuus yhdestä säätimestä, paina pistoolin liipaisimesta ja hitsaa. Kone valitsee automaattisesti optimaaliset hitsausparametrit.


    Ominaisuudet



    kevyt ja kompakti rakenne
    Turvallinen ja luotettava
    Kaksi teholuokkaa:
    - 150A: Fe,. Fc
    - 180A: Fe, Fc, Ss ja Al
    Generaattorikäyttöön ja pitkille liitäntäkaapeleille
    LCD näyttö (MinarcMig™ Adaptive 180)


    Käyttökohteet

    Ohutlevyteollisuus
    Asennus ja kunnossapito
    Korjaushitsaus
    Autokorjaamot
    Täytelankahitsaukset
    Koti- ja harrastekäyttö
     
  3. blaz

    blaz 1st gear

    Kyllähän OIKEA hitsauskone on oranssi...
     
  4. VooDoo_

    VooDoo_ 1st gear

    kyllä se on melkein että oli kone esab, kemppi tai wallius, niin jälki on hitsarista kiinni :)

    Aina syytetään paskaa konetta kun jälki on huonoa, mutta toinen tekeekin iha samalla koneella hyvää jälkeä.. Säädöt kohalleen ja perusasiat kohalleen ni kaikki noista on täysverisiä hitsikoneita.
     
  5. samip

    samip 1st gear


    Ihan varmasti hieno peli, mutta epäilen että hinta karkaa jo tuossa sitten turhan kalliiksi.


    Siitä olen samaa mieltä, mutta lähinnä tuli mieleen että mikä noista on kestävin... tosin harrastekäytössä lyhytikäisinkin noista on varmaan melko pitkäikäinen... :)

    Harmi kun tuossa pikku Miggerissä ei ole vaunua eikä vissiin pullotelinettäkään...

    Walliuksessa ihmetytti että 10-propulla pärjäis kun muut pyytää 16Amppeerista...

    Esabin spekseistä taas näytti siltä että sillä ei pysty alumiinia hitsaamaan ollenkaan... tosin se nyt tuskin omalla kohdalla olisi ikinä ongelma kun lähinnä autopeltihommiin tuon ostan.
     
  6. hanekki

    hanekki 3rd gear

    muistaakseni minun työpaikalla oli 150:lle hinta n.800e
     
  7. samip

    samip 1st gear

    Jaa Walliukselle???

    Walliuksen sivuilla hinnaston mukaan 670Eur ja Esab 550Eur. Miggeri oli 540Eur kun kysyin.


    Edit: ei perkules... kyl tuo Wallius maksaakin sen 800eur. Ilmeisesti katsoin jostain ilman ALV:tä olevan hinnan tai sitten oon muuten vaan sekoillu.
     
  8. jussi34

    jussi34 1st gear

    Esab on hyvä kone kun toimii.. Pirun tarkka on säädöistään.. Elektroniikka vähän liian herkkää vioille.. Kuulemma kemppikin nykyään hiukka samanmoinen.. Itsellä on 302 wallius.. Säilytys kylmässä ja hieman kosteassa tallissa.. Ilman vikoja on toiminut jo kolme vuotta..
    Ääni walliukselle..
     
  9. Hervast

    Hervast 1st gear

    Itelläkin ollut samanmoinen 302 Wallius jo useamman vuoden ja on ollut kylmässä mut suht kuivassa tilassa suurimman osan elämäänsä. Eikä ole ollut mitään ongelmia. Eihän se mekaanisesti ole niin lujatekoinen kuin vastaavantehoinen Kemppi, mut en viitsi maksaa yli 3000 mk edelleenpäin jos Hakas/walliuksetkin ovat toimineet tähän asti tutuilla ja ittellä hyvin.

    Taannoin 20 vuotias kaverilta lainassa ollut 250A hakas migmag hämmästytti tehoillaan kun poltti nupit kaakossa 16A sulakkeen perässä ilman jäähdytystuulettimia 1.2 asentolankaa vaikka kuinka kauan yhteensoittoon. Olisin ostanut pois jos kaveri olisi innostunut sitä vaihtamaan mut "jouduin" sitten ostamaan uuden.
     
  10. oml

    oml Gearhead

    Päivällä käytiin kyselemässä Kemppien hintoja ja tuo minarcmig 150 maksoi 799€.
     
  11. samip

    samip 1st gear


    Aika paljon kalliimpi miggeriin verrattuna... mut kätevä keikkahommissa varmasti. Tallin nurkkaan kelpaa vähän kookkaampikin kone lojumaan.
     
  12. samip

    samip 1st gear

    minkähän hintainen toi super-miggeri on, pomppaako reilusti verrattuna miggeriin??
     
  13. cadymosse1

    cadymosse1 1st gear

    mulla wallius 401 ja ollu reilu 5vuotta ! ja sillä on hitsattu tosi paljon niin ammatin sekä harrastuksen takia (vanhat ruosteiset lintat) eikä oo
    tarvinnu käyttää kertaakaan korjaamolla ! ! ! esab 180 oli aikasemmin
    kaks kertaa vaihdettiin kortti ! toinen ääni walliukselle ! ! !
     
  14. VooDoo_

    VooDoo_ 1st gear

    yks juttu mistä kannattaa pitää huolta on ettei poltinkaapeli pääse sulaan mihinkä kuumaan rautaan, menee päävirtalinija ja liipasinlinija yhteen niin kortti palaa sillä hetkellä.

    Ja toinen mikä auttaa noitte vehkeiden kestävyydessä ihan järjettömästi ku välillä ottaa kuoret auki ja puhaltaa puhtaaks kunnolla.
     
  15. samip

    samip 1st gear

    Miggeri tuli paluukuormassa ja pikaisen kokeilun jälkeen aivan loistava peli. Hitsaustaidot kun ei ole kummoiset ja vanhalla sain lähinnä vaan reikiä aikaiseksi niin kyl täl on todella paljon helpompaa hitsata.

    Oli muuten aika vaikea päättää että otanko walliuksen vai tän kempin... teki myyjä nimittäin niin hyvän tarjouksen tuosta walliuksesta. Loppujen lopuksi päätös kempin hyväksi tuli sen koon ja painon vuoksi. Walliusta ei olisi kyllä ikinä tullut vietyä tallista mihinkään ja on niin pieni talli että se ei oikein olisi mahtunut siellä aina olemaan. Tosi jämäkän oloinen peli se kyllä oli. Ostin kempille nokkakärryn ja köytin sen siihen kiinni niin on tosi hyvä kuletella.
     
  16. JB

    JB 1st gear

    onko ostamasi kone nyt sitten MinarcMig™ Adaptive 150 ?
    saako tuohon pulloa kiinni vai poltaako pelkkää täytelankaa? entäpä alumiinin hitsaus?
    sillä kyselen kun tuollaista tarjotiin eikä hintakkaan ollu nnin hireveä.
     
  17. oml

    oml Gearhead

Kerro tästä muillekin!