Webasto tietäjiä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja Erppa, 19.10.2009.

  1. Erppa

    Erppa Gearhead

    Malli taitaa olla thermo top tms (voin tarkistaa) ja
    Onkelmana on sellanen , että se käy n. 20-30min ja sammuu.Uudelleen käynnistäessä se savuttaa mutta ei syty uudestaan.

    Oisko jollain suora tieto siihen , että mikä sitä vaivaa kun kaveri ainakin sano että noi on aika yksinkertasta tekniikkaa.

    Tällä kelillä saakin jo puoleen tuntiin padan lämpimäks , mutta kait näissä suomen talvissa saattaa pakkastakin esiintyä?
     
  2. sbf

    sbf Gearhead

    no ilman plugin kytkemistä ja datan katsomista voin heittää veikkauksena että liekkivahti/hehkutulppa on paskana ja antaa lämpösenä väärää tietoa.noissa uudemmissa se on yks ja sama osa.loppuunkulunut höyrystin oireilee yleensä kylmänä.
     
  3. rasse

    rasse 1st gear

    Ettei vain olis yksinkertaisesti vain niin nokinen että alkaa kakomaan kun lämpenee. Tuo alun pölläyttely saattaa jossain tapauksissa kertoa puhdistus tarpeesta.
    Jos siinä on mahdollista että on tai pystyy olemaan ns. taukotoiminto elikkäs käynnystyy ihan pikkuhetkeksi jos lämmöt laskenut riittävästi niin kannattaa kytkee pois. Tuo mahdollinen toiminto nimenomaan nokeaa pannua ja aiheutaa turhia ongelmia.
     
  4. sibe70

    sibe70 Gearhead

    höyrystimen vaihto
     
  5. Erppa

    Erppa Gearhead

    Heh heh , kaikki eri mieltä.

    Täytyy ottaa se auki kun joutaa
     
  6. ZYN-5

    ZYN-5 Gearhead

    sanosin että pura ja putsaa. Mittaat liekkivahdin ja hehkun ja lompsit johonkin puljuun joka niit korjaa ja kysyt ne vastus arvot... tai voin itsekin töissä tsekata jos muistan. Hehku useasti syyllinen, mutta useammin se tekee niin ettei kylmänä pelaa, kun lämpiää niin alkaa toimia.
     
  7. Toke

    Toke Gearhead

    mulla oireili samalla tavalla ja hehku oli kaput...
     
  8. Hd-hippi

    Hd-hippi Gearhead

    Onkos tämä ollut ongelmana nyt viime päivinä?
    Vika on varmaan siinä että on yksinkertaisesti vielä liian lämmintä ulkona.

    Niissä on termostaatti joka lyö lämmityksen poikki kun on tarpeeksi lämmintä ulkona ja ei lähde käyntiin kyllä millään sen jälkeen vähään aikaan.
     
  9. sibe70

    sibe70 Gearhead

    Eli siis höyrystimen vaihto.
    Thermo toppiin ei saa erikseen hehkua/liekkivahtia.
    Yleensä pesä on niin karstanen ettei syty/pala aina kunnolla.
    Ja ikävä kyllä jos haluaa oikeasti kuntoon ainoa konsti on höyrystimen vaihto ja sen jälkeen co:n mittaus sekä kenties säätö jotta toimisi jatkossakin.
    Luonnollisesti eka kannattas käyttää testerissä kiinni jolla näkee mitä siellä tapahtuu.
    Eli noihinhan ei saa erillisiä korjaus osia vain paketteina.(höyrystin,aivo-osa ja vesipuoli)
     
  10. Helldorado

    Helldorado 1st gear

    Tarkasta samalla paisuntasäiliöstä että on nestettä tarpeeksi ja sellanen vaihtoehto voi olla myös että se ei saa jostain syystä polttoainetta jossain vaiheessa ja sammua pätkähtää.
     
  11. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    Udellaas nyt ku on kerran kerätty webasto tietäjiä tän alle,

    Miulla ois käsissäin DBW46 ja on tuumailtu tuossa kaverloitten kanssa notta oisko mahotonkii homma tehä siitä pensiini käyttöinen, ainakaan käyttöohjeesta löytäny mitää ihme eroja niitten penssa/diisseli vepastojen välillä :odroll:
     
  12. p.levonen

    p.levonen 1st gear

    D liittimen 6 navasta pitää poistaa maadoitus (dieselissä on muistaakseni maissa) niin pumpun taajuus muuttuu, lisäksi höyrystimen huopa on erilainen, eli siellä polttimen päässä on sellainen metalli klipsi joka pitää päätyä kiinni, sen kun avaat niin sen alla on huopa, bensa ja diesel malleissa ne on erilaiset
     
  13. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    No näin myö kanssa tuumattiin, ettei se voi mitään ydinfysiikkaa olla kun isän diesel mersusta purettiin alkuperäinen BBW46 webasto, joka nyt kuitenkin toimii diiselillä. Onko se höyrystimen huopa varmasti vaihdettava? Käyn kyllä tänään paikallisia varaosa myyjiä häiriköimässä asian tiimoilta, mutta jos ei oikean laista löydy.. :odroll:

    Edit: Kävinkin tuossa äsken nappaamassa sen huovan pois ja oli reiällinen elikkäs dieselin malli. Tuommosta huopaa luulis kyllä saavan myös jostain itse leikattavaksi jos ei varaosamyyjältä löyry moista "osaa" webaston listasta :lol:

    Edit2: Huopa löytyy tilaamalla ja oli arvatenkin kallis, kuitenkin sen tuolta tilasin kun tulipahan vaan mieleeni ettei normaali huopa varmaan palotilassa pitkin viihdy :odroll:
     
  14. p.levonen

    p.levonen 1st gear

    niin ei kai se ihan tavallista huopaa ole , mutta huovasta aina puhutaan, en tiedä kuinka tärkeää sen vaihto on ,,kai bensan ja dieselin höyrystymisessä eroa on kun erilaisia huopia on,
     
  15. TeuvoSlam

    TeuvoSlam Gearhead

    Mulla ois yks ylimääränen webaston hehku, liekkivahti paketti. uusi ja melko uuteen malliin. voin laittaa kuvan jos kiinnostuneita..
     
  16. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    Diesselin huovassa on iso reikä keskellä ja bensiinin huopa on umpinainen...noin niiku näkyvänä erona jos se jotai siulle kertoopi? Ja huopana se lukee käyttöohjeessakin :odroll: Mut kiitokset kuitenkin tuosta "muunto" prosessin ohjeesta :wink: Huomenna testaamaan.
     
  17. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    Mikäs tuossa wepastossa mahtais olla vikana ku se ei tarttaile. Pöhäyttelee savut ja puutuu...yheks vinkiks sain että ois nokeentunu tulppa ja saattais helpottaa jos laittaa ilmanottoo kuumailmapuhaltimella lämpöstä ja tän meinasin testatakkin kuhan tuo moottori ehtii kunnolla jäähtyä. :odroll:
     
  18. sibe70

    sibe70 Gearhead

    jos thermo top malli niin höyrystimen vaihto jos hyvän haluaa.
     
  19. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    Njaa, ne koittivat miulle semmosta tarjotella ku kävin höyrystimeen huopaa hakemassa, mut en sitte tyhmyyksissäni tajunnu kysyy ees hintaa...pitää nyt ensi koittaa lämmittämällä ja sitte käyä utelemassa sen höyrystimen hintaa! Kiitokset taas nopeesta vastauksesta :wink:
     
  20. MJF

    MJF Double Gearhead

    Audin Webastosta oli paloilmapuhallin kyrvähtänyt. Ei kellään sattus oleen ehjää tilalle? DBW46 siis malli.
     

Kerro tästä muillekin!