Webasto vesipumppu käy mutta lämmitys ei.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja Tapi, 15.12.2005.

  1. Tapi

    Tapi Gearhead

    Pari päivää on ollut seuraava ongelma: Kun Webaston starttaa kaukokäytön nappulasta, vesipumppu lähtee käyntiin ja kierrättää vettä (ainakin äänestä päätellen) noin 0,5-1 minuuttia. Tämän jälkeen hiljenee kokonaan. Tällä välillähän lämmityksen pitäisi alkaa mutta mitään ei tapahdu.

    Kokeilin nostaa akkujännitettä laturilla mutta ei auttanut. Kokeilin johtojen liitokset ja nitkuttelin niitä. Bensa ei haise. Kun vesipumppu pysähtyy, se ei lähde heti uudestaan päälle vaikka yrittäisikin, pitää joko irrottaa sulake hetkeksi tai odottaa melko pitkään.

    Kyseessä on bensawebasto vuodelta 1994.

    Mistäköhän kannattaa metsästää vikaa? Ja miten?
     
  2. lake ender

    lake ender Gearhead

    Ainakin uusissa Thermo topeissa lähtee ensin paloilmapuhallin päälle, jonka jälkeen menee n. 3 min ennenkun liekki palaa täysillä. Se on se mikä siellä surisee ,vaikka lämpöä ei tuliskaan. Kiertovesipumppu ei ainakaan uusissa pidä juuri minkäänlaista ääntä.
    Jokos noissa oli komponenttitesti -94? Kuulostaisi ihan siltä, kun lämppäri koittaisi lähteä käyntiin, mutta joku ei pelaa niinkun pitää ja laite sammuttaa itse itsensä. CO:t pielessä, ei saa polttoainetta, poltin finaalissa, hehku mäsänä.... vikoja voi olla monia.
     
  3. Mopo305

    Mopo305 1st gear

    Laita kellosta websu päälle,ja ota sitte sulakkeet 3kpl irti 30sekunniksi ja laita takaisin,kuittaantuu häiriöt,jos sellaisia on.Usein auttaa.mopo305
     
  4. Tapi

    Tapi Gearhead

    Kiitos vastauksista!

    Sulakkeiden kohdalla onnisti: Eilen tutkin sulakkeet hämärässä ja nyt valoisassa paljastui että yksi 15 A sulake oli "vähän" palanut eli kun auto oli lämmin, Webasto lähtikin käyntiin mutta jäähdyttyään kosketus katosi. Vaihdoin sulakkeen ja nyt ainakin näytti toimivan viileälläkin autolla.

    Sulake taisi olla hehkulle.
     
  5. meelisroden

    meelisroden 1st gear

    Kysymys muille asianosaisille/uhreille Webastosta/Eberistä.
    Taisi jollain olla samankaltaista.Tässä on erillinen p.a.pumppu.
    Onko Dodge Ram 96vm pu 5.9td ssä laitettava webastoon lisävesipumppu vai vaatiiko jotain erityisjärjestelyjä vedenkierron kanssa?Diagnoosi kun herjasi et voisi vesikierto olla parempikin mutta pitäisi riittää.

    Lakkasi 99vm 5kw Z/C Thermotop toimimasta auton vaihdon (seisoi lämpöisessä puol vuotta)yhteydessä eikä tunnu vikaa löytyvän mistään,eikä tosin vanhan ajan ammattimiehiäkään noiden korjaamiseen.Olen käynyt jo pajoilla joissa vaihdetaan osia vaan vika on säilynyt.Seokset säädetty,liekkivahti ja palopesä uusittu.480 tuntia käytetty.

    Kylmänä,moottori pysähdyksissä laite lähtee olevinaan käyntiin,kuuluu että vauhti kiihtyy,bensapumppu nakuttaa ja sit yhtäkkiä toiminta loppuu.. Kylmänä näyttäisi lähtevän jos naputtelee vesipumppua joka on tässä ulkopuolella laitteen.
    Moottori käynnissä taas näyttäisi lähtevän aina.Kun taas auton sammuttaa saattaa sammua ennenaikojaan.
    Onko ollut samoja ongelmia?
    Onko tietoa missäpäin on ram cumminsiin menestyksekkästi asennettu webasto tai joku muu p.a.lisälämmitin?
    Löytyykö jostain oikeita alan ammattimiehiä jotka pystyvät myös korjaamaan näitä vehkeitä,eivät siis vaihtamaan uusia osia kunnes on tullut kalliimmaksi kuin uusi laite?
    Kiitosta vaan jo etukäteen kommenteista.
     

Kerro tästä muillekin!