webasto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja chevy 4ever, 22.1.2007.

  1. chevy 4ever

    chevy 4ever 1st gear

    lähtee käymään, mutta sammuu muutaman minuutin kuluttua? tämä siis ,jos auto ei ole käymässä. auton käydessä toimii moitteettomasti... missä vika?
     
  2. Häkä

    Häkä 3rd gear

    kuinka vanha asennus?
    Polttoaineen saanti ongelmia. Vesi pumppu ei pumppaa ja sensori antaa käskyn sammua.
    Tos ny pari yleisintä.
     
  3. GT-Racing

    GT-Racing 1st gear

    mikä on akun kunto? voi koneen käydessä akku jännite olla riittävä mutta sammuksissa jännite putoaa niin alas että myös webasto sammuu.
     
  4. chevy 4ever

    chevy 4ever 1st gear

    auto on -04 jos akut olisi huonot, sen huomaisi jo perälaudasta (siis kuorma-auto)! lataus jännitekin noin 28v. polttoainepumppu lähtee pumppaamaan kun laittaa webaston päälle, mutta ei kuule kumpi sammuu ensin pumppu vai poltin!
     
  5. lotvonen

    lotvonen 1st gear

    Ettei vaan oli webaston pumppu? Ei jaksa kierrättää sammuksissa, käydessä auton pumppu auttaa pikkusen. Tällöin pumppu on usein ulkopuoleltakin märkä.
    Ollut tyyppivikana noissa uusissa ka-webastoissa, ainakin Volvon alkuperäisasennuksissa.
     
  6. kojo

    kojo Gearhead

    Täältä myös ääni sille weban kiertovesimpumpulle
     
  7. ZYN-5

    ZYN-5 Gearhead

    Siispä....Lähteekös se het käyntiin kun moottorin on startannut? (siis kun auton käynnistyksen jälkeen kokeilee)
    Kuinka lähellä konetta tuo webasto on?

    Voi olla ihan sattumaakin tuo että lähtee juur sillon toimiin.

    Usein jos webasto "muka" lähtee päälle eli liekki syttyy mutta sammuu suht nopeasti käynnistyksen jälkeen eikä webastosta hörinää saati savua tupruta niin vikana hehkusauva tai/ja liekkivahti. Puhallin vikaa ilmoittaa näytöllä jos sellainen on, ehkäpä tais olla vika F08...en muista tarkkaan.

    Siispä kannattaa aukaista poltin ja PUHDISTAA hyvin se...rapsutella paikat puhtaaksi,mutta jos haluaa tämän jälkeen testata niin kannattaa varoa särkemästä herkkää liekkivahtia joka katkeaa herkästi.
    Joissain malleissa on hehkusauvan Vieressä het sellainen reikä joka pitää puhdistaa kanssa, reikä kokoa 1mm.

    Harvoin polttoainepumppu vikaa, pumppuhan yleensä omana joten tuskin vaikuttaa auton käynti.
    Miksei kiertovesipumppukin voi vikaa antaa jollei starttaa ajallaan.

    Taikka sitten on vielä yksi mahdollisuus, Sisätilapuhaltimen ohjausrele sökö. siis webaston ohjaama rele. Tätä ei kaikissa malleissa ole joten kannattaa tutkia. Tekee samaa hommaa että ei anna lähteä tuon webaston päälle kun totee ettei sisätilapuhallin kytkeydy. Siis samasta releestä tulee käskyä itse webastollekkin.


    Tässä näitä vikoja. Poimikaa siittä ken haluaa.
     
  8. kojo

    kojo Gearhead

    heitetääs lisää kyssäriä peliin kaverin puolesta, Webasto ei lähe kovalla pakkaselle käyntiin vaan antaa vikakoodin F01, sitten kun auto on käyny pari minsaa niin saa sen webastonkin heräämään, tosin kovan savun saattelemana.
    Tietääksenihän tuo F01 merkkaa yksinkertasuudessaan sitä ettei liekki syty, mut mikäs siihen voi vaikuttaa, eli mitä kannattas yrittää tehdä ongelman korjaamiseksi?
     
  9. ZYN-5

    ZYN-5 Gearhead

    Tähän siis lisäyksenä se että palopesä on täynnä karstaa ja siksi ei syty tai syttyy joskus vahingossa mutta savuttaa tosiaan julmetusti.

    Eli purkakaa ja putsatkaa. Ehkäpä kannattaa uusia myös liekkivahtia ja hehkusauvaa samalla jos kone ollut kauan käytössä eikä huoltoja tehty.
    Ja se reikä kannattaa muistaa avata jos sellainen on. AirTop:ssa sitä ei tainnut olla mutta 90:sissä ainakin on.

    Maksavat suurinpiirtein 50- 80e riippuen mallista. Nyt siis Webasto kyseessä.

    Ja kun huolto tehty ja kaikki kasassa niin annatte käydä sen webaston pitkän aikaa...ei siis ainoastaan 10min. Tupruttaa varmasti aikas kauan mutta pitäisi loppua.
    Webastoahan ei saisi käyttää vain 5-10 minuuttia vaan aina pidempi aika kerralla.
     
  10. Tero.Rutanen

    Tero.Rutanen Gearhead

    Kannattaa myös tarkistaa pakoputken ja mahdollisen äänenvaimentajan kunto. Sankkaa savua tulee pitkän aikaa karstaisesta putkistosta, vaikka olisi ihan uusi lämmitin. Kuumailmapuhaltimella voi "kuivattaa" putket, kun ne ottaa irti, änkkärissä on kait villaa sisällä, ja jos se vettyy, niin huono homma.

    Asennusohjeissa sanotaan, että pakoputkeen pitää porata esim. 3mm reikä johonkin alimpaan kohtaan, ettei se pääse täyttymään polttoaineesta, ja ettei sitä valu äänenvaimentimeen.

    Lisäksi pitkä putki imupuolella vähentää käyntiääntä.
     
  11. mordenenuf

    mordenenuf 1st gear

    Yritä resetointia, Webaston oma ohje. Konehuoneessa on lämppärin oma sulakeboxi, jossa kolme sulaketta. Irroita keskimmäinen, pääsulake, viideksi sekunnuksi, laita takaisin. Prosessori on nollattu ja ollaan tehdasasetuksissa. Itselläni 5.2 kW: ThermoTop v.2000 Voyagerissa ollut jo viisi vuotta ja tällä tavoin toiminut hyvin. Oli tuo sama vika, lähti nakutellen alkuun ja sammui hetken kuluttua. Edelliset kommentit akun kunnosta ja latauksen tehosta kannattaa ottaa myös huomioon. Tässä englanninkielinen opas vikatilan purkuun: www.wohlfuehlklima.de/download/en/manua ... 14b_en.pdf
     
  12. ZYN-5

    ZYN-5 Gearhead

    Voipi olla aikas karstanen palopesä sulla Voyagerissa jos 5 vuotta ollu eikä avattu kertaakaan.

    Varmasti tulee lisääntymään häiriöt lähiaikoina.
    Kyseinen vekotin ei turhaan monesti herjaa vikoja ja jos tosiaan käryttää ja syttyy huonosti niin se on merkki karstottumisesta tai hehkuviasta.
    Lykkää raakaa naftaa ympäriinsä ja sitä on sit pakoputkessakin.

    Nollaa kyllä viat aina tuo sulakkeen irroitus mutta tulee ne viat takas jollei korjausta tee.
     
  13. roubeu

    roubeu 1st gear

    Mikähän on vikana webastossa kun lähtee käymään hyvin, mutta sammuu noin vartin päästä käynnistämisestä, ja puhaltaa sisään vain kylmää ilmaa? Auton normaali lämmitys toimii hyvin auton käydessä, mutta keskimmäisistä tuulettimen aukoista ei tule muuta kuin kylmää? Mikähän on vialla?
     
  14. Mopo305

    Mopo305 1st gear

    Pumppu sökö,ei kierrätä nestettä.Lämpövahti katkasee .
     
  15. roubeu

    roubeu 1st gear

    Eli mitä pitäisi tehdä että saa toimimaan? Ne letkut kyllä kuumenee webaston käydessä mutta ei tuu sisälle muuta kun kylmää ilmaa...
     
  16. ZYN-5

    ZYN-5 Gearhead

    ota pumppu irti ja mee lähimpään webastoa myyvään liikkeeseen ja tilaa uusi. Helpoin ja paras tapa sekä varmistat että saat oikean.
    Josain malleissa saa pelkän pumpun irti, möhkäle johon letkut tulee mutta josain joutuu hommaamaan hieman isomman osan.
     
  17. mke77

    mke77 Gearhead

    en viittiny alottaa uutta topiccia.... sori!

    mul olis kytkentä vaikeuksia omassa! eli pelkkä lämpöpuhallin eli ei vesikiertoa ja malli hl18diesel

    maihtaisko jollain/kellään olla kytkentä kaaviota moiseen? kaveri ketä oli irrottanu omasta tämän oli merkannu niin v...tun hyvin eikä muista mikä kuulus mihin... ett sillai!

    paikallinen asennus firman päkkäri on lomalla tän viikon ja itse asentaja on sairaana koton :(

    kone oli viel lokakuus viel kunnos kun oli pösössä kiine ja nyt ei lhe edes puhallin pyörimään!! voise tietyten olla et se meni rikki kun oli kiine moisen autos mutt, mut....
     
  18. Gummisti

    Gummisti Gearhead


    Jos virtaa on niin vähä et webaska sammuu niin ei kyllä autokaan starttaa :soosoo:
     
  19. Hd-hippi

    Hd-hippi Gearhead



    Kyllä se vaan niin on että noi lämmittimet on sen verran viksuja että akkuvalvonta katkaisee webaston toiminnan (useimmiten... :wink: ) ennen kuin akku on niin tyhjä ettei auto enää starttaa.

    Oli eilen viimeksi moinen vika yhdessä autossa, uusi akku ja kaikki toimii nyt normaalisti.
     
  20. roubeu

    roubeu 1st gear

    Paljonko se pumppu suunnilleen maksaa?
     

Kerro tästä muillekin!