Webasto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja Anonymous, 15.12.2002.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mitä tehdä wanhalle webastolle (n.-83, joka ei toimi? Tulpan ajattelin vaihtaa, mutta onko muita huoltokohteita?
    Webasto rupeaa hurisemaan ja naksumaan, kun laittaa virrat päälle, mutta ei "sytytä" eli tuota lämpöä missään vaiheessa. Mikä voisi olla vikana? Sulake ok. Riittäisiköhän tulpan vaihto vai onko lisäksi jotain muuta???
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    mikä malli,,,dbw49...bbw49..??
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Hurina tarkoittanee, että puhallin toimii (kokeile kädellä tuleeko puhalluskanavista ja savukaasuputkesta ilmaa/ pakokaasua). Naksutus tulee pumpusta. Sen toiminnan voinet tarkistaa nostamalla polttoaineletkun tankista ja katsomalla imeekö pumppu. Oikeastaan muita tärkeitä osia ei käynnistyksen kannalta pitäisi olla, kuin tulppa?
     
  4. autoilija

    autoilija Gearhead

    Itse törmäsin vastaavaan ongelmaan jossain 89 mallisessa transitissa.Otin ja purin ja tarkastin kaikki osat,ostin uuden tulpan ja ei mitään vaikutusta.Tämä oli varustettuna kahdella eri syöttöjohdolla josta toinen syötti puhallinta ynnämuuta ja toinen ilmeisesti hehkutti tulppaa.Se piuha joka meni kai sinne hehkulle oli tukevampaa tekoa ja varustettuna huonolla liitoksella moottoritilassa,sen liitoksen korjauksen jälkeen ei siinä ole ollut ongelmia.Kyseinen liitos vaikutti päällipuolin ihan kelvolliselta,eli tarkasta että sinne tosiaankin menee virtaa ja kaikki liitokset ovat toimivia.
     
  5. makke

    makke 1st gear

    palopesä voi olla vaurioitunut. ei kovinkaan harvinainen vika nyky Webastoissa. Myös ohjainboksit paukkuu...
     
  6. mjo33400

    mjo33400 Gearhead

    Kerro tyyppi,niin voin lähettää suomenkielisen vianhakuohjeen,jos on sama.
     
  7. Hyytiäinen

    Hyytiäinen Gearhead

    Itse asensin juuri Kuplaan Eberin n. 30 vuotta vanhan lämmittimen. Syttyäkseen laite tarvitsee periaatteessa kaksi asiaa: kipinän/hehkua ja bensaa/löpöä. Tarkistus kannattaa aloittaa loppupäästä, eli tarkistaa kipinöikö/hehkuuko tulppa (siis mallista riippuen) ja tuleeko palotilaan polttoainetta. Itselläni oli muuten toimivassa laitteessa suutin tukossa ja ei sytyttänyt. Paineilma suuttimien läpi auttaa siihen. Jos tulppa ei pelitä, katso tuleeko siihen jännitettä. Jos tulee, vika on tulpassa, jos ei, vika on sähköissä. Sähkövika voi sitten olla missä vaiheessa vaan, mutta kannattaa tosiaankin tarkistaa kaikki johdotukset ja liitokset. Ainakin hehku vaatii virtaa paljon.

    Jos polttoainetta ei tule ja suutin on auki, tarkista toimiiko pumppu tai onko bensalinjassa tukosta.

    Sitten on mahdollista että esim hehku syttyy liian hitaasti ja laitteen asennosta johtuen ehtii kastua ennen syttymistään. Tätä torjuakseen on jotkut ainakin joskus asentaneet ajastimen joka kytkee bensapumpun toimintaan viiveellä.

    Ainakin vanha Eberi on todella yksinkertainen laite, viatkin on siis yksinkertaisia.
     
  8. 454SS

    454SS 3rd gear

    mulla diesel webasto piti käynnistää siten, että ensin puhaltamaan kylmää ja parin minuutin päästä kytkin lämmitysasentoon. ei syttynyt muuten. kuuluuko ominaisuuksiin? vai oliko jotain vikaa?
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    jos hehkutulpan vaihto ei auta ja pa-pumppu ja paloilmapuhallin toimivat on vika luultavimmin höyrystimessä. vanhoissa laitteissa hieman työläs vaihtaa, mutta ei ylitsepääsemätön. Höyrystinlevy on syöttöputken päässä palokammiossa ja se yleensä paalaa pois/murenee. keskimääräinen elinikä 5-10v vähän käytöstä riippuen. Osta samalla kaikki tarvittavat tiivisteet, ne yleensä menee rikki avattaessa.

    Jocke
     

Kerro tästä muillekin!