xbox Vaniin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja OldsLord, 13.5.2008.

  1. OldsLord

    OldsLord 3rd gear

    Jep,

    Kesälomaklsi olisi tarkoitus asennella ylimääräinen Xbox sekä littee monitori vaniin, jotta naperot saavat pelailla ja isäntä saa ajaa rauhassa.

    Lähinnä mietiskelen mistä muuntaja 12V - 220/230 V. Eli akusta käypäseksi.

    Neuvokaa pöljää..

    OL
     
  2. OldsLord

    OldsLord 3rd gear

    Nähtävästi esim tällaisella invertterillä...?

    Tuote: 45-5554 Invertteri 12V--230V max 300W

    Riittääkö tuo wattimäärä? Ei ainakaan hiustenkuivaajalle...haha

    OL
     
  3. Lintta cruiser

    Lintta cruiser Gearhead

    Pistä vaikka motonetin hakuun invertteri niin johan löytyy monen hintaista ja tehoista.

    Osta mieluummin liian iso kuin liian pieni.
     
  4. OldsLord

    OldsLord 3rd gear

    Eli jos laitan jääkaapin ja xboxin. jääkaappi on ihan snadi, semmoinen mihin menee 20 kaljaa...

    monitori tulee eri virtalähteesä.

    riittääkö 300 wattia vai...? kannattaako jollekin asennella oma akku?

    OL
     
  5. Teba

    Teba 3rd gear

    Xboxin virran kulutus on ainakin jotain 70wattia päällä ollessaan ja n.7wattia kun ei ole päällä.
     
  6. BlueVan

    BlueVan 1st gear

    neuvokaa sitten vielä viisaammat, että minkälainen invertteri ei aiheuta häiriötä kuvaan; ainakin putkitelkkariin tekee jotkut sellasta inhottavaa pärinää
     
  7. santtuv

    santtuv Gearhead

    itse ostin laukun, jossa tuli xboxiin tarkoitettu monitori ja inventteri eli siihen saa ihan omankin sarjan ja ei varmasti lopu virta tai särise.
    saa varmaan ihan noista pelikaupoistakin.
     
  8. KaapoLöllö

    KaapoLöllö 1st gear

    Miulla on kannettava tietomakone ja 15,4" näyttö 300Wattisen invertterin perässä eikä oo ollu mitn ropleemia, miulla on myös tietysti invertterille ja vahvareille otettu virta erilliseltä akulta..
     
  9. WSE

    WSE 1st gear

    Nuo perusmallin eli halvimmat invertterit tuottaa "modifioitua siniaaltoa" eli lähinnä porrastettua kanttiaaltoa ja kalliimmat myyntinimeltäänkin siniaaltoinvertterit puhdasta siniaaltoa eli sitä mitä verkkovirtakin on parhaimmillaan. Kaikki laitteet eivät välttämättä tahdo aivan 100% toimia kanttiaaltoinvertterin kanssa, useimmat hakkurivirtalähteiset kylläkin aivan hyvin. saattavat toki lämmetä normaalia enemmän. Tehojakaan ei voi aivan suoraan vertailla, yleissäännöksi riittänee kuitenkin että kanttiaalto invertterin nimellistehon tulee olla noin neljänneksen suurempi kuin käytettävän laitteen ottoteho, siniaaltoinvertterillä riittää likimain 1:1 joskaan se ei koskaan ole suositeltavaa, aina on parempi mitä suurempi invertteri on, paitsi tyhjäkäyntivirran suhteen, suurempitehoinen invertteri kun syö akkua nopeammin ollessaan päällä myös ilman kuormaa kuin pienempitehoinen, kuorman kulutus ylittää kuitenkin lepovirran useimmiten niin selkeästi ettei sillä enää ole merkitystä kuorman lisänä.
    Kanttiaaltoinvertteri voi aiheuttaa myös näkyvää häiriötä ääni tai kuvalaitteisiin, sen sijaan yhtään suoranaisesti siitä rikkoutunutta laitetta en ole tavannut. Tommosen 150W invertterin taas näemmä saa kyllä pimeäksi P4 kannettavan powerilla... myös porakoneista/vast. ei saa aivan täyttä tehoa kantti-invertterillä (&lämpenevät enempi) mutta toimivat kyllä. Myös roikkaloistelamput toimivat vaikka kantti invertterin ohjekirja väittää muuta. puhdasta siniaaltoa tuottavan invertterin ainoa huono puoli on sen kanttiaalto(modifioitu sini) invertteriin nähden noin kolminkertainen hinta.
    Esimerkkinä 600W "kantti" 60€, 600W puhdas sini 180€.
    Tuota 150W transistorinsa polttanutta lukuunottamatta ovat olleet varsin kestäviä laitteita. Kestää ylikuormaa (testattu on moneen kertaan), hälyttää & katkaisee alijännitteestä etc, nämä ominaisuudet melkein kaikissa. Erillinen akku olisi hyvä, suurivirtareleellä erotettu lataus, jos invertteri unohtuu päälle... Alijännitekatkaisu huolehtii kyllä sen ettei se ainoakaan akku pilalle mene mutta ei se takaa käynnistyvyyttä.
     

Kerro tästä muillekin!