"Yhden puolen" pistehitsi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Dataviilaaja, 8.8.2018.

  1. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Onko tämmöisestä kokemuksia?
    https://www.ebay.com/itm/Spot-Weld-...649913?hash=item23a6952e39:g:NZgAAMXQQJBQ8x2N
    Tuollahan saisi tehtyä lattiapellinkin vaihdon alkuperäisellä tavalla, kun ei tarvitse taustapuolelle yltää (kunhan saa pellit tiukasti toisiinsa kiinni.) Ja eihän tuo hinnankaan kiroissa ole, kun hitsasusmuuntaja löytyy jo ennestään.

    Tuo myyjä vain ei ulkomaaneläville lähettele, joten jostain muualta pitää löytää.
     
  2. voijaggeri

    voijaggeri Gearhead

  3. f34

    f34 Double Gearhead

    Tuohan voisi olla näppärä laite.
    Oon joskus tehnyt pistehitsin näköisiä poraamalla päällimmäiseen reiän, josta hitsaamaan reiästä alempaan kiinni ja hiomaan tasalle.
     
  4. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Varmastikin ihan hintansa väärti, toisin sanoen ei tee mitään.:D Hae työkalukaupasta parin euron talttaushiili ja kokeile sillä tartuuko pellit yhteen.
     
  5. Morbidelli

    Morbidelli 3rd gear

  6. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Talttaushiilihän tuossa taitaa olla elektrodina. Ympärillä oleva rinkula painaa pellit kiinni toisiinsa, ja liipasimella painetaan hiili kiinni peltiin, ja kun pelti on sulanut hiilen alta, laukaistaan irti. Lopetetaan painaminen, kun sula on jähmettynyt. Ei ihan tasan sama, kuin varsinainen pistehitsi (kun tässä lämpö tulee enimmäkseen toiselta puolelta), mutta teoriassa sama lopputulos. Kokemuksia tässä kyselinkin.

    Näillä varmaan jo tekeekin jotain:
    https://www.ebay.com/itm/240-Volt-S...t+weld+gun&_from=R40&rt=nc&_trksid=m570.l1313

    Ovipeltien remontointi odottaa, ovat pistehitseillä kiinni (ei siis taivutettu rungon päälle), ja tulppahitsaamalla tulee vähän liikaa lämpöä ja pisteitä on muutenkin sen verran, että ei oikein jaksaisi.
     

Kerro tästä muillekin!