Yhdenkäden epäkesko

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja paja1, 30.12.2009.

  1. paja1

    paja1 Double Gearhead

    onko kellää tietoa onko noita yhenkäden paineilmahiomakoneita mistään saatavilla "järkihintaan"? kun tommoista tekis mieli hankkia mutta viimeks kun kyselin pari vuotta sitte niin tais wurtin hinta olla lähemmäs 500e :eek: mirkan konekin taitaa maksaa jotain 300e ja sekin on ehkä tälleen harrastelukäytössä vielä vähän suolainen... onhan se tietty että köyhän ei kannata paskaa ostaa,mutta näitä ei vissii ole saatavilla mitään kiinan kopioitakaan?
     
  2. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    mä oon mirkan koneella päässyt päästelemään ja voin sanoa että on hyvä. kerta sijoituksenahan tuollainen on aika suolainen mutta...

    josko käytettynä löytäisi jostain?
     
  3. kime2

    kime2 Gearhead

    Sama juttu,hiottiin noilla aikanaan veneiden (yli 40jalkasten) pohjia ja yks ainoa kone saatiin 3 mieheen rikki ja sekin oli käytetty silloin kun mä menin sinne hommiin ja muakin se kesti sen liki 1,5v!

    Uskaltaisin väittää et parhaita on nuo Mirkan koneet,muitakin meillä oli mut ne tahtoi hukkua aina jonnekin kun ei niillä kukaan halunnut hioa :oops:

    Niin hyviä koneita ne on et sitten kun tuolta firmasta jäin pois niin oli pakko vaan käydä visalla vinguttamassa itellekin sellainen ja EI ole kirponut kertaakaan sen jälkeen eli et sä paja1 voi jäädä tuossa(kaan) mua huonommaksi :wink:
    Tuollasen kun ostat niin hioessa velatkin tuntuu saatavilta :lol:

    Alaspäin hiontaan oli kyllä muistaakseni joku shimanon kone hyvä juuri painonsa takia,mut ei sekään soveltuis oikein autohommiin/normiveneiden hiontaan.
     
  4. rapa-ripa

    rapa-ripa Gearhead

  5. Quest

    Quest Gearhead

    Kyllä merten takaa löytyy kiinan vehkeitä, hintaa jää reilusti alle satasen.
    Ihan ok toimivia, hinta laatu-suhde kohdillaan.
    Ittellä käytössä Shimano, ihan ok kone, Mirka erittäin hyvä ja kevyt.
     
  6. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

  7. rapa-ripa

    rapa-ripa Gearhead

    pömpelissä on niin paljon sähköjohtoja, käämejä, transsuja, nippeleitä, nappeleita, että muuttaa 230 volttia 22 voltiksi ja antaa hirmusti tehoa epäkeskoon.

    ja painaakin monta kiloa, siksi tohon koneeseen saa 10 metrisen jatkojohdon koneen ja muuntajan välille, muutamalla kympillä.

    hurja homma.
     
  8. mafo

    mafo 3rd gear

  9. Zuffenhaus

    Zuffenhaus 1st gear

    Jos tiedat merkin/mallin niin kantsii katsoa myos UKn nettikaupat. (ei tulleja yms) Mutta tietty ennen sita kysya Suomesta se viimeinen hinta.

    Itse tosin asunkin UKssa mutta taalta kun ostaa niin saasto tyokaluissa yleensa 20-30% verrattuna Suomen hintoihin (hitsivehkeet, maaliruiskut, paineilmavehkeet yms), valitettavasti. Useimmat noista kaupoista kylla postittaa Suomeen.
     
  10. Quest

    Quest Gearhead

    UK:sta tilattaessa kannattaa varmistaa rahti. Monen firman polittiikkana käyttää vain courier palveluita = pirun kallista.
    Royal mail taas jopa halvempi kuin paikallinen Vennamo
     
  11. Antti the Mato

    Antti the Mato Gearhead

    Mulla on tommonen yaman epäkesko makso jonkun 150,- nelisen vuotta sitten ja on sekin jo pari kolme autoa kestöny ja ihan hyvä tälleen harraste hommissa.
     
  12. -TH-

    -TH- Gearhead

    mulla on yama ilma "hiiri", se maksoi ikh diileriltä muistaakseni 140 tai 120e, se on ihan hyvä kone, hinta-laatu käypänen näin rahattoman harrastajan mielestä.

    kikkareella on hiottu autoa, venettä,osia, kaikensorttista kuituhimmeliä ja hyvin pelaa, ilmaa tuolanen kyllä kulutttaa.... 150L tankilla oleva 4kw farmikompura jenkasi tauotta kun kahdella ko. hiirellä hiottiin yhtaikaa.....
     
  13. delsol

    delsol 1st gear

    koe ajoin tuon mirkan sähkökoneen maahantuojan esittelyssä ja menin aika epäillen testaamaan laitetta. Mirkan paineilmalaitteen omistan ja se on tod.hyvä! voin sanoo että yllätyin sähkö Mirkan tehosta. ostaisin samantein sellaisen omaan talliin jos raskisin...se kyllä tulee hankittua kunhan saan ostettua hallilämmittimen ja ison kompuran.
    plussaa koneelle antaa hiljaisuus.kestävyys??? kysyin kestävyydestä ja varsinkin kosteuden kestävyydestä niin ovat kokeilleet että upottavat hiomakoneen vesiämpäriin ja puhaltavat kuivaksi...toimii moitteetta!!! aika uskomatonta mutta jos komponentit on suojattu niin miksi ei...
    teho oli uskomaton...vaikka kui painoit kämmenellä hiottavaa pintaa vasten niin ei hyytynyt.
    muuntaja oli aika iso mutta se oli pultattu imuriin kiinni ja imuri käynnisty aina kun hioi..eikä tullut pölyä.
    eiköhän hinnat luulisi laskevan pikkuhiljaa joten kannattaa kysellällä tarjouksia laitteesta.
    Ja tehosta vielä että tuota laitetta ei voi verrata mihinkään 50euron koneeseen.todella pieni ja kevyt ja kiertää ihan hulluna eli syö pintaa todella hyvin.
     
  14. rapa-ripa

    rapa-ripa Gearhead

    kuka on mirkan maahantuoja...
     
  15. delsol

    delsol 1st gear

    iisalmen k-Rauta Masassa oli esittelijä..nimeä ei tullut kysyttyä
     
  16. p.levonen

    p.levonen 1st gear

    eikös Mirka tuotemerkki ole suomalainen..tai ainakin tehdas on suomessa,,nuo koneet mirka ehkä ostaa ulkomailta, tuskin niitä suomessa tehdään
     
  17. pantera

    pantera Double Gearhead

    Jep, Jepualla on.
    Eikä ihan mikään pikku pänttäämö olekkaan..
    Tuotteita menee ympäri maailman, mm ameriikan marketeissa on Mirkan tuotteita, eri nimisinä....
     
  18. paja1

    paja1 Double Gearhead

    sellainen käsitys mulle on jääny jotta noista mirkan ja wurtin koneista kävis kaikki palikat keskenään että olis toistensa kopioita. tiedä sitte pitääkö kutinsa vai mitä legendaa lie... :odroll: tulihan tossa menneellä viikolla tolla wurtin järkälekoneella fleetsideen pohjia raavittua ja kovin ois mieli halajannut sitä kevyempää kojetta. pitää se ensiviikolla ottaa asiakseen ja käydä investoimassa :wink:
     
  19. Gutless

    Gutless Gearhead

    Onhan noita useampi merkki, jotka on ulkokuoreltaan Mirkan näköisiä, mikäs se yks R-alkuinen olikaan, hmmm...

    Tuntuu kyl aika huonolta hyötysuhteelta tuommoinen paineilmaepäkesko. 150l 3kW kompura huutaa vähän väliä leipää, 250W bosch sähköepäkesko käy omalla ottotehollaan tasaiseen tahtiin. Väittäisin hyötysuhdetta pikkusen paremmaksi.
     
  20. honsu

    honsu 1st gear

    Taitaa hyvässäkin ruuvikompurassa hyötysuhde olla sitä luokkaa että
    70-80% ottotehosta tulee suoraan lämpönä ulos.Sit jos on vanha lousku
    mäntäkone niin aina paranee.. :D
     

Kerro tästä muillekin!