Yhdenkäden epäkesko

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja paja1, 30.12.2009.

  1. GBS

    GBS 3rd gear

    Festoolilla on vissiin kans joku sähkökone. Mitä noi sähköset on kustantanu?
     
  2. 1300TI

    1300TI 2nd gear

    Olen ajanut loppuun kolme Bosch Pex400ae:ta autojen, hai-veneen ja talon entisöintiharrastuksessa, jokainen on kestänyt viiden vuoden takuuajan loppuun ennen laakereiden hirttämistä tai kollektorin kärähdystä. Sellainen maksoi 140 euroa, ihan hyvä laite ja makuuni tarpeeksi raskas, uudemmat Boschit vaikuttavat ihan leluilta. Em. oli vielä Scintillan Sveitsissä tekemiä ja varaosapalvelu toimii Boschilla poikkeuksellisen hyvin vaikka 80-luvun jyrsimeenkin. Nyt minulla on vene- ja lattiahommiin jemmassa vielä vanhempi Metabo epäkesko, jossa käytetään tavallista rullapaperia, talla on suorakaiteen muotoinen ja pysähtyy kulmiin hienosti.

    Laadusta - Ostin kaksi vuotta sitten uusia Metaboja halpiskoneiden tilallenparilla tonnilla ja täytyy sanoa, että laadullisesti ne ovat olleet melkoinen pettymys. 400 euron akkuporakone syttyi palamaan ensimmäisenä iltana kun ruuvasin 20 kpl 100mm ruuveja kakkosneloseen, maahantuoja suostui vain huoltamaan koneen "väärän käytön takia, hyvää hyvyyttään" ja sain siis takaisin saman kuoriltaan sulaneen laitteen. Metabon rakennussirkkeli ravistaan itsensä osiin ja kaupan kallein liukujiirisaha alkaa olla aivan loppu jo puolivälissä kattoprojektia. Luulin ostavani parasta, mutta...

    Feston koneista minulla on vain hyviä kokemuksia 16 vuoden ajalta, koneet ovat osiensa laadulta samaa ikuista tasoa kuin mainitsemani vanhat Boschit, loppuun asti mietittyjä ja kaikki tarvikkeet saat hyllystä vielä monen vuoden jälkeenkin, mallit kun eivät juuri muutu, kuin sähkökoneiden Jaguar XJ6. Ne systainerit ovat tietysti sikakallita ja kömpelöitä muovilaatikoita, jotka kannattaa vaikka myydä eteenpäin. Feston koneiden huonot puolet ovat lähinnä yksityiselle kovat hinnat ja monesti halvempia pienempi nimellisteho, mutta parhaita koneita silti.

    Wurthin koneists en ole uusimpia päässyt käyttämään mutta ainakin 2000-luvun alussa valikoimassa oli vain Lidl-laatuisia, painavia ja nimensä takia sikakalliita tekeleitä. En ostaisi, varmaan lähinnä menee niille firmoille, joilla kaikki on hankittu samasta paikasta.

    Nykyisessä työpaikassani puutyöverstaalla käytämme päivittäin Mirkan pari vuotta vanhaa 150mm epäkeskoa 3:n vibralla ja se on kyllä eri veto vaikka liimalevyjen hiontaan, maalinpoistoon jne. Hiljainen ja aika pölytön, mutta tietysti se muuntaja on aika viritys ja monet muoviosat aika halvan oloisia, virtajohto ei oikein pysy muuntajan päässä kiinni yms. Uudemmassa mallissa se muuntaja on rakennettu hiomakoneeseen aika kömpelösti, missä menetetään paineilmakoneen kaltainen kämmenote ja koneen paino tuntui olevan väärässä päässä. Siksi tilasimme viikko sitten toisen vanhan mallisen kun vielä sai sekä Feston imurit, kuumentuvien ja meluisten Kärcherien sijaan.

    Omalle verstaalle pitäisi hankkia epäkesko ja varmaan vielä kallistun perinteisemmän oloiseen Festoon, sopivan 125mm koneen saisi 200-400 eurolla eli toisaalta korkeintaan vanhemman Mirkan hinnalla. Imuriksi meinaan viritellä letkun puruimuriin. Paineilmaepäkesko olisi hyvä ja hinta-laatusuhde useimmissa halvoissakin kohdillaan, mutta pienessä tallitilassa jatkuvasti hakkaavan 50l kompressorin melu ei innosta yhtään.
     
  3. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Jos jotain millä aikoo jotain tehdäkkin ja on vaarana et joku muu käyttää ja pudottaa pöydältä, niin festool

    On muuten ainoo laite joka kestää tippua työpöydältä betonilattialle ja 4krt saman viikon aikana, kuoret halkesi vähän, mutta kone pörisee

    Paikan työnjohtajan kanssa oli puhetta, niin joku ammattikäyttöön tarkoitettu merkkituote merkki kesti vuoden ja festoolit vieläkin
    Festit maksaa aavistuksen enemmän, mutta jos vuosittain vaihdetaan merkkituotetta tai festiin tilataan hiontalätkä 5v päästä
     
  4. MikkoV

    MikkoV Gearhead

    Mulle saivat myytyä pari vuotta sitten Mirkan sijaan Dynabraden paineilmakoneen Cora putiikista, oon ollut tuohon tyytyväinen.250e luokkaa muistaakseni hinnaltaan.
     

Kerro tästä muillekin!