yhyy, ei onnistu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja twelve, 3.7.2009.

  1. twelve

    twelve 3rd gear

    :cry:

    Sain niin hyvän idean tehdä nivelbussista 1+8 matkailuauton, paljon pehmeitä sohvia, tunnelmallista puupanelia ja epäkäytännöllistä valetammiparkettia... ja katsastuskonttorin setä sanoi että 12 metrii max - 'unohda koko juttu'...

    Miks Suomessa pitää olla niin paljon sääntöjä, toikin vaikuttaa niin perusteettomalta...

    :wc:
     
  2. Riviera64

    Riviera64 1st gear

    yhyy, ei onnistu...

    Tarjoa tuoppi hyvästä ideasta.
    Osta briteistä vanha kaksikerrosbussi, ne on siellä ongelmajätettä.
    Niitä löytyy myös avomallisina jos convertiblen haluaa rakentaa.
    Jää alle 12 metrin ja tilaa piisaa yläkertaan vaikka poreammeelle, baaritiskille ja saunalle. Alas takaosaan tanssisalonki, keskelle makuuhuone ja eteen muutama matkustuspaikka.
    Ei tulis heti vastaan.

    en oo ottanu mitään, mutta kuuntelen kyllä progressiivista musiikkia tälä hetkellä !
     
  3. twelve

    twelve 3rd gear

    No sehän se idea olikin osittain, ettei tulis samanlaista heti vastaan.

    Tossa Vuolan autojousipajan lähellä oli tollane doubledecker aika kauan viime-toissavuonna... missäköhän se nykyisin menee vai onko siellä hallissa sisällä? hyvä idea, tuoppi tienattu.
     
  4. härpätin

    härpätin 1st gear

    Lehtimäen Timollahan tuollainen on, etuosassa majoitus-ym. tilat ja takana kulkee kalusto. Ja vielä korotettu.

    Kysyppä häneltä, mitä otteessa lukee. Eiköhän tuohon joku porsaanreikä löydy, rekkakortin ehkä tarvii.

    BTW., miten pitkä se bussi on, jos ottais palan pois...
     
  5. hara64

    hara64 1st gear

    tuli tossa päivällä ajettua tollasen kaks-kerros sighseeing bussin takana ja siella luki: max. 40km/h matkustajien kanssa ja max. 60km/h ilman matkustajia.
    otappa tuokin asia framille jos käyt leimatehtaalla taas kyselemässä.
     
  6. twelve

    twelve 3rd gear

    Joo, muistan itsekin hämärästi jostain tuon 60-rajoituksen.

    Mut siis, toi nivelbussi olis myynnissä ja haluaisin ostaa sen, ja rakentaa siihen kuskin taakse 4+4 pöydät tuoleineen. Ja koko loppuosa tulis puupaneleilla vuoratuks jne, 'asuntoautosisustus'.

    Kyllä siihen hätätapauksessa normaalikin bussi käy, mutta tuo nivelbussi olis a perfect match. Google, finlex jne ei paljon auta selvittämään asiaa.. täytyy nyt vähän kysellä ja sillai, kiitos vinkeistä.

    Ei noi kakskerroksiset nyt kovin halpoja ollu noilla uk-sivuilla.
     
  7. juko7

    juko7 Double Gearhead

    nivelbussi

    jotenkin muistelen että oisin nähny jollain kisatiimillä nivelbussi-huoltoauton, ehkä joku muistaa ja voisi neuvoa eteenpäin? ja mihinkähän tuo katsurin kommentti perustui, kun bussien pituus esim oheisen linkin mukaan on 13,5 m jäykkänä ja 18,75 m nivelellisenä? vai mikä rajaa asuntoauton pituuden? entäs jos yrittäis kääntää homman sellaiseksi että se nivelosuus on perävaunu, silloin ei ehkä saa olla suoraa yhteyttä? voisi tehdä suunnitelman ja selvittää mihin pykäliin vetoaa ja laittaa akelle menemään, ei ne konttorin sedät paljoa viitsi näitä miettiä. Ajokorttivaatimus tietysti saattaa olla rajoittava tekijä eri vaihtoehtoja miettiessä.

    toinen kysymys että mitä sillä autolla meinaa tehdä? yleensä näissä on automaatti ja kaupunkivälitykset niin voi mennä polttoainetta paljon pitempää matkaa ajaessa. Ja mikä akseli siinä vetää, joissain (oisko ollu Scanian? ) versioissa veto oli sieltä takimmaiselta akselilta ja aina tuuppaamassa linkkuun talvikeleillä

    edit: linkki unohtui,tossa:
    http://alk.tiehallinto.fi/thohje/pdf/21 ... utopys.pdf
     
  8. hara64

    hara64 1st gear

    just yx tuttu oli ostanut 12m bussin josta meinaa tehdä 30m2 yksiön.
    sano vaan että 12m menee ilman erikoislupaa.
    voisko saada erikoisluvalla sitten tollasen nivelen matkailu autoksi?
    kannattais varmaan akelta tai jostain hiukan kysellä.
     
  9. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Matkailuauto on henkilöauto, ei linja-auto.
    Henkilöauton maksimipituus taisi olla 12m, linja-autolla sitten jotain muuta.

    Ehkä sen takaosan voisi katsastaa keskiakseliperävaunuksi, niin sittenhän se saattaisi olla mahdollista. Tietenkään siellä ei sitten voisi ajon aikana matkustaa, mutta se ei varmaankaan olisi ongelma.
     
  10. eno

    eno Gearhead

  11. starcraft

    starcraft Gearhead

    Juuri kuorma-auto kortin ajaneena muistaisin että maksimi kuorma-auton pituus on myös 12 m. Elikkä ei taida saada haitari bussia katsastettua muuksi kun linja-autoksi joka vaatii taas paljon aakkosia korttiin.
     
  12. jone-70

    jone-70 2nd gear

    Mutta, saahan linja-autoa ajaa c-kortilla, jos matkustajia ei ole yli yhdeksää. Jollain jokkis porukalla on haitari-bussi huoltoautona, näin sen viime kesänä kemorassa. Pitääkö haitarilla ajamiseen olla CE-kortti?
     
  13. simppa

    simppa 1st gear

    Eikös se tää linja auton c kortilla ajo muuttunut ?
     
  14. the_spy

    the_spy 3rd gear

    korjatkaa jos olen väärässä mutta muistaakseni tyhjää bussia saa ajaa vaan e kortilla nykyään (207 e kuskina armeijassa) En kylläkään ole ihan sata varma
     
  15. mke77

    mke77 Gearhead

    eipäs saa enää....laki muttus tänä keväänä!! jollei sulla oo linjaautokorttia, ja rekisteri otteessa lukee linjaauto, niin sinä sitä autoa et tieliikenteessä aja!!! vaikka ei olis yhtään matkustajaa!!....paikkaluku olkoon vaikka 2kuljettajan lisäksi...mut jos siinä lukee linjaauto niin ei mennä enää :mad:

    arvaa vaan oiskos halpaa ajoo jos olis 9+1 linjaauto ja tavara tilaa loput...eli esim. 12t wiima ..... mut kun ei niin ei!!
     
  16. stw307

    stw307 1st gear

    Samaten poistui yhdistelmän "siirtoajo". Eli kytket bussin/kuorkin perään normi trailerin jonka päällä EI OLE autoa, se on laiton ajettava jos et omista DE/CE-luokan korttia. Esim Suburban kiskomassa TYHJÄÄ tai täyttä yli 750kg traileria vaatii siis vähintään "kevytrekkakortin" C1E.

    Hienoa hienoa :mad:
     
  17. jone-70

    jone-70 2nd gear

    Juu, samaa kiroilin itsekkin kun ajoin c-kortin. Aattelin että, nyt poistuu se ongelma ettei piisaa kortti kun vetää kärryä. Vitut, saan vetää pikkueellä henkilöautolla enemmän kuin kuorma-autolla. Itellä olis suburban haaveissa, sillä ois nätti vetää traileria ja hevoskärryä. Mutta, ensin pitää taas mennä autokouluun ja ajaa se C1 kortti. Tuli varmaan nukuttua autokoulussa tossa linja-autolla ajossa.
     

Kerro tästä muillekin!