Yle Teemalta mad max 1

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Lintta cruiser, 14.3.2015.

 1. Lintta cruiser

  Lintta cruiser Gearhead

 2. litres

  litres 2nd gear

  ja sen jälkeen challenger kaahaamista...ihan legenda pätkä!
   
 3. xp

  xp Gearhead

  90-luvun alussa kun venäjä vapautui, tuli sieltä Suomenkin puolelle monenlaista yrittäjää. Minulle kerrottiin tarina että Pohjois-Karjalassa auto viittilöitiin pysähdyksiin syrjäisellä tienpätkällä. Kuski kiihdytti uudestaan vauhtiin kun huomasi pysäyttäjät epäilyttäviksi. Yksi niistä huitoi ketjulla lähtevän auton kattotelineeseen, mutta auto pääsi karkuun. Myöhemmin huoltiksella huomattiin että ketju + irronnut käsi roikkui kattotelineessä.
  Ja tämä juttuhan on nyt siis kopioitu nimenomaan tuohon ensimmäiseen Mad Max elokuvaan. Vai miten päin se nyt meni???
  Katsottiin muuten tuo elokuva videolta jo 80-luvun alku/puolivälissä.
   
 4. Substitute

  Substitute Gearhead

  Kyllä noi klassikot aina silloin tällöin voi uudelleen kattoa kun televisiotekniikka on parantunut. Tuota ekaa Mad Maxia en ollut ennen nähnyt, se suorastaan yllätti positiivisesti erilaisuudellaan.
   
 5. jallu81

  jallu81 2nd gear

  mad max 1:en oli näyttökiellossa monta kymmentä vuotta. tainut joskus -80luvulla tulla viimeeks suomen televisiosta.
   
 6. st. vitus dance

  st. vitus dance 3rd gear

  Mad Max leffaa syyttäminen että aikanaan autoihin innostui.
  Kaverilla oli tuo eka leffa VHS:llä, ja meil talossa sattu olemaan siihen aikaa musta 70-luvun Toyota Celica ja 4dCommodore, jotka ainaki just koulun alottaneen silmissä muistutti riittävästi noita leffa-kulkineita. Niissä sitten pihalla leikittiin elokuvan tapahtumia. Toinen oli Big Bopper ja toinen Max,
  Oli mahtavaa.

  Hirvittää millasta tehoste -tuubaa tuleva Fury Road mahtaa olla.
   
 7. Putte

  Putte 1st gear

  Eipä ole tullut Mad Max 1 TV:stä aikaisemmin, vaikka kuika yritätte sitä muistella.
   
 8. ratrolla

  ratrolla 1st gear

  eilinen mad max1 tais olla ekaa kertaa suomiteksteillä?
   
 9. rebel58

  rebel58 Gearhead

  Ei ollut. Beta nauha ennen vhs nauhoja kaverilla oli textillä.
   
 10. z 900

  z 900 3rd gear

 11. oolanti

  oolanti 3rd gear

  Mikäköhän siihen oli syynä, että tämä tuli kotimaisilta kanavilta ensimmäisen kerran vasta 36 vuotta myöhemmin ilmestymisensä jälkeen. Onhan sitä tullut vuosikymenten aikana vaikka hyry mykky raaempiakin pätkiä tai sarjoja tuutista ulos. Ihan mukavaa nostalgiapläjäyshän tuo oli, muttei toki iskenyt enää siihen malliin kuin joskus 80-luvulla, kun ekaa kertaa näin, vaikka lapsenmielinen edelleen olen näin keski-iällä :wink: Heti perään tullut Vanishing Point iski kyllä taas kerran, vaikka on tullut vuosikymmenten aikana nähtyä yhden jos toisenkin kerran. Noissa 70-luvun leffoissa on sitä eräänlaista aitoutta, mitä ei näissä miljardibudjeteilla tehdyissä nykyleffoissa ole hitusen vertaa...
   
 12. Ei se näyttökielto väkivaltaisuuteen perustunut, vaan siihen, että epäselvyyksistä johtuen kukaan ei lopulta tiennyt kenelle rahat elokuvan näyttämisestä olisi pitänyt maksaa, ts. ei tiedetty keneltä televisiokanava olisi ostanut näyttöoikeudet elokuvan tv-levitykseen.
   
 13. Holley

  Holley Gearhead

  Mad Max I eikös tässä ollut kielikysymys: australainenglannista elokuva piti dubbata amerikanenglanniksi, koska USA:ssa eivät ymmärtäneet kieltä (?!) eikä sitä haluttu täällä näyttää dubbattuna...? Kuka pystyy tarkemmin kertomaan tämän todenperäisyyttä?

  II-osa tullut nähtyä monia kertoja ja tätä olen odottanut pitkään. Jotenkin rujo, hyvällä tavalla, oli tuo pätkä, tykkäsin!
   
 14. buick71

  buick71 2nd gear

  Alku ja loppu tuli katottuu,reilu tunti siinä välissä untenmailla.
   
 15. Putte

  Putte 1st gear

  Tulikatsottua, eikä tuo kyllä kummoisesti sykähdyttänyt.
   
 16. Substitute

  Substitute Gearhead

  Tuossa oli minun mielestä sellaista vanhan hyvän ajan rehtiä henkeä. Tehosteita ei ollu hifistelty liikaa mutta tyyliä oli senkin edestä.
  Tykkäsin.
   
 17. z 900

  z 900 3rd gear

  Jep
  Eihän tää video ole mitään tään päivän hajabusa videoihin verrattuna,mutta kyllä
  tuossa mennään oikeasti tuolla kawalla aika haipakkaa,jos mittari on mailimittari
  niin se on tuolla rungolla ihan kunnon rutistus.

  https://www.youtube.com/watch?v=M3ikAQ_cvP4
   
 18. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Erittäin hieno elokuva. Ja hieman yllättävää, että tuli Yle Teemalta. Mutta se oli vain hyväksi, sillä en pysty katsomaan elokuvia niiltä kanavilta joissa tulee mainoskatkoja 10 minuutin välein.

  Itse ihmettelin jo 80-luvulla, kun tätä ykköstä ei näy TV ruudussa. Eikä sitä löytynyt mistään videovuokraamostakaan, kuten löytyi jälkituotannot 2 ja 3. Ja tämä ykkönen on ehdottomasti paras. Tietyllä tapaa realistisen oloinen kertomus. Nyt on tulossa Mad Max 4, jota kohtaan koen niin vahvoja ennakkoluuloja, etten aio sitä käsiini etsiä...

  Heti kun pääsin internetin ihmemaailmaan vuoden 2000 paikkeilla, piti laittaa Altavistaan hakusanaksi "Mad Max 1" (Googlea ei tuolloin vielä juuri kukaan tuntenut :D ) Jostain Jenkkiverkkokaupasta löytyi tämä DVD ja silloin oli vielä melko säätö miten sen sai tilattua Suomeen. Mutta sain kuin sainkin. Samalla kertaa tuli tilattua H.B Halickin koko tuotanto, joita ei varmasti ole Suomen TV:ssä nähty. Älkää vaan saa***a kysykö kuka se Halicki on.
   
 19. rebel58

  rebel58 Gearhead

  Ei ollut guuglea, mutta oli altavista mitä käytettiin kun suoritin tietokoneen ajokortin 1998. HUOM! Tämä leffa tulee pikauusintana tiistaina 17.3. eli jo huomenna. Pakko se on taas katsottava kun ei ole videoita enää..
   
 20. impala67

  impala67 Gearhead

  ajokohtaukset oli todella vakuuttavia, mutta olihan tää pölkkypäämotoristijengi aika surkuhupaisa kuvaus. ihme resupekkoja, josta selkeästi näkyy kyllä otetun vaikutteet hollywood-tuotantoihin.
  elokuvallisesti siis aika pimee ja mielummin katselisin uudestaan niitä kymmeniä kertoja uusittuja hollywoodversioita kuin tuota, sopii hyvin aikakauteensa, jotenkin kellopeliappelsiini ja jotkut gilliamin ohjailut tuli mieleen.
   

Kerro tästä muillekin!