Yleisen hintatason perseilyä

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Limite, 20.5.2020.

 1. teddy99

  teddy99 Gearhead

  litres tykkää tästä.
 2. litres

  litres 2nd gear

  Totta, elämmehän sosiaalidemokratiassa:D
   
 3. tapsah

  tapsah 2nd gear

  joo tiedän että olen toisten autojen hinnoittelijoita pitänyt alhaisina peräreikinä ja varsinkin sitä yhtä Kxxxx mutta sanattomaksi veti kun näin ton yhen pick-upin pyynnin 64 900 ja vielä jopa euroina..ei saatana..
   
 4. Petri R.

  Petri R. Gearhead

  Paljon hyvää keskustelua aiheesta. Muutamia näkemyksiä:

  - Jos muistellaan vuosituhannen alkua, on siitä jo 20 vuotta aikaa ja 90-luvun alun lamasta jo melkein 30 vuotta. Tulee muistaa, että rahan arvo on muuttunut selvästi jo 18 eurovuoden aikana, saatikka 90-luvun alusta, mutta on siinä muuttunut myös tässä kontekstissa tarkasteltavien autojen ikäkin aika rajusti. Vuosimallin 1970 auto oli 20 vuotias vuonna 1990, nyt se on 50 vuotta vanha. Sen ikäinen saatikka vielä vanhempi auto on aina säilymä, jonka hintakehityksen aallonpohja on takana päin; kulmakerroin voi toki malleitain vaihdella rajustikin. Tarkoittaa, että 80/90-lukujen taitteessa 60-luvun puolivälin nelioviset impalat oli sen ajan pilkkahintaisia "leppäjeeppejä" joista tehtiin laikka-avoja ja muita linttoja surutta, kun ei ne maksaneet silloin mitään. Tänä päivänä nelioviset '65 tolppa-Impalat alkaa tyyliin 10,000 eurosta, kun ne joskus maksoi 10,000 markkaa.

  - Neliovisuuden stigma lienee perua ajalta ennen tuontijenkkejä. Vanhat suomiautot perinteisesti olleet valtaosin neliovisia takseja ja edustusautoja. Kaksiovisuuden sporttisuus oli harvojen herkkua ja tämä ihanne tuntuu polveutuvan suoraan ja lyhentämättömänä lähes kaikille ensijenkkiään ostavalle (silloin minullekin). Ei väliä sillä, että neliovinen versio on voinut olla uutena kalliimpikin, saatikka vielä farmari. Toki tämä ei ole pelkästään kotimainen ilmiö, mutta voi korostua täällä mainitusta syystä.
   
  impala67, 12345678910, dart -66 ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 5. tapsah

  tapsah 2nd gear

  neliovisen smegmasta sen verran että en sanois että on pelekästään kotimainen ilmiö, siellä ihanassa maidon ja hunajan maassa, ameriikassa, taksikopalle nähdään kokolailla vaan vara-osa auton staattus. Tosi on sekin että itellekin iskostu ekasta (1/78) v8-magazinestä että 2d ht on sitä jotain, avosta nyt puhumattakaan.
   
  el borrachitos tykkää tästä.
 6. Petri R.

  Petri R. Gearhead

  Näin en sanonut minäkään. Suomalaisen jenkkiautoilun erikoisuuksia on veronkierto-pickupit, kovat takapenkit, korinvaihtoavot/hardtopit ja 2d-muunnokset joista osa on tehty niin huonostikin ettei niille voi laskea enää edes sitä neliovisen arvoa. Maailmalla kun on ollut valita harrastettavaksi suoraan se 2D, niin joku säilynyt vastaava 4D on muuttunut jo niin harvinaiseksi, että menee kaupaksi sellaisenaan kuriositeettina eikä enää varaosaluovuttajana.
   
  Stang_81 tykkää tästä.
 7. PPRCuda

  PPRCuda Gearhead

  Gary Grand tykkää tästä.
 8. Simon Templar

  Simon Templar Gearhead

 9. Cam69

  Cam69 2nd gear

  emil knievel tykkää tästä.
 10. tapsah

  tapsah 2nd gear

 11. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Kun suomikilpisen 2 ovisen classic chevyn saa alle kymppitonnin en pidä hintatasoa mahdottomana, vaikkakin oli ilman konetta ja laatikkoa
   
 12. PPRCuda

  PPRCuda Gearhead

  On meillä niitäkin. Ja mettää + oravannahkoja.

  Mutta tuo Calle olis kannattanut ostaa viime vuonna ruotsalaisilla kruunuilla. Olis tullut päiväpalkkaa ihan reilusti Ruotsin reissulle. Olettaen, että joku ton tolla hintaa Härmässä lunastaa. Autohan on ainakin kuviem mukaan todella hieno.
   
 13. -JJH-

  -JJH- Gearhead

  Pyynneissä saattaa myös heijastua se, että se hintataso tuppaa olemaan aika eläväinen myös maailmalla. Eihän noi amerikan hinnat suorana vaikuta meillä Härmässä, mutta välillisesti uskon niidenkin vaikuttavan hintatasoon, koska tuonti ei enää ole mikään ihmeellinen temppu. En tiedä miten tarkka työkalu mm. Hagertyn valuation tool on oikeasti, mutta oman GS:n hankkiessani Atlantin takaa 2014, muistan työkalun arvottavan sen 10000 taalaan (ja sen auto maksoi), nyt keväällä katoin uudelleen ja arvoa oli samassa kuntoluokassa (4) n. 12500 taalaa. Reilu 5 vuodessa +25% tai n. 4,5%/vuosi.
  Ja ei, vaikka Buick on ollut "hiljaisessa täsmämyynnissä hetken", niin se ei lähde pihasta vielä em. määrällä taaloja tai euroja.
  GS:ää harvinaisemmissa tai halutuimmissa malleissa (esim. Chevelle) kehityksen kulmakertoimen veikkaan olevan vielä jyrkemmän.

  Tämä kehitys johtaa väistämättä siihen, että aivan kämäisempiä malleja lukuunottamatta hinnat karkaa ylemmäs ja ylemmäs, samalla kun pelastettavia ja käyttökelpoisia yksilöitä on yhä vähemmän. Jos tässä harrasteessa haluaa olla mukana, on hyväksyttävä myös se, että todennäköisesti haluamaansa autoon ei pian enää pääse kiinni normijampan taskusta nopeasti löytyvällä tukulla käteistä, vaan harrasteeseen on otettava kohtalaisen kokoisia lainoja. Tämä puolestaan tarkoittaa sitä, että käytännössä harrastukseen vaadittava tulotaso nousee sekin.

  Sitten, kun vapaata paalua alkaa löytyä, ja ellei ole todellinen HC-jenkkifani, niin löytyy muitakin vaihtoehtoja. Kuten yksi kaveri, joka juuri katseli kesäautokseen Aston Martin DB9:iä.

  -JJ-
   
  Jori85, Ace66, Inlinee ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 14. Autoharrastus on siitä mukava laji, että harrasteaihioita löytyy jokaisen lompakolle sopivia. Toki jos se avohemichallengeri on ainoa vaihtoehto mikä kelpaa niin sitten se ongelma löytyy omasta päästä. Itseä ei ole ikinä kiinnostanut noi kaikkien suosikkimallit, joten ongelma on ennemminkin että sopivia autoja olis tarjolla enemmän kuin nurkkiin mahtuu ja on aikaa laitella
   
  Roberto, Gary Grand, maxvo2 ja 8 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 15. XJR

  XJR 2nd gear

  Älä vaan näytä tätä viedopätkää tälle DB9:n hamuajalle :) ttps://www.youtube.com/watch?v=pzmL2rl1j8Q&t=1112s . AM "korjasi vian " laittamalla pidemmän öljytikun....tai Ford.
   
 16. exchevelle

  exchevelle Gearhead

  Ainut mikä pistää silmään :rolleyes:... on tuo hivenen liian lyhyt maadoituskaapeli akun navalta moottoriin ja sen väri. Korjaus ei maksa juuri mitään, pikku juttu. Mitä upeammassa kunnossa laite on, niin sitä pienemmät yksityiskohdat nousevat esille.
   
 17. signet

  signet Gearhead

  On se ihan livenäkin hieno.
   
  cdv70 ja Qtti tykkäävät tästä.
 18. Qtti

  Qtti 2nd gear

  Väri on oikea (kuuluu olla noinkin "hienosti" maalattu koneen mukana) ja pituuskin on oikea. Ainoa että akun maa on väärällä puolella tuossa akussa. Näyttää kylläkin siinä kuvassa lyhyemmältä kuin onkaan :)
   
  cdv70 tykkää tästä.
 19. emil knievel

  emil knievel 2nd gear

  Tostahan puuttuu katto.

  Ymmärrän että se on halpa, mutta pitääkö sen olla noin ruma? Noh, kauneus on katsojan ....silmässä.
   
  litres tykkää tästä.
 20. exchevelle

  exchevelle Gearhead

  No sitten ei pidä korjata! Hyvä että korjasit tietämättömyyteni :oops:
   
  cdv70 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!