Yleismittarin käytöstä.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Anonymous, 11.11.2005.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  ELi ongelma on että kun auto seisoo pari päivää niin se ei enää tykkää lähteä käyntiin omalla virralla. Miten voin mitata yleismittarilla syökö jokin laite turhaa sähköä?Eli miten kytken sen?Vai voiko huonokuntoinen akku tehdä sen itsekekseen että se ei enää parin päivän jälkeen jaksa pyörittää tarpeeksi?
   
 2. Anonymous

  Anonymous Guest

  Jos akku on finiitto niin näin käy!

  Useimmilla yleismittarilla on mahdollista mitata virtaa, tarkista ensin mittarin max virta muuten palaa mittarin sulake, ota akun napan irti ja laita mittari akun navan ja kaapelin väliin. 'Viisari' heilahtaa jos joku laite nappaa sähköa. Tietyt laitteet vie aina sähköä, radio, kello, elektroniikka jne, mutta virran määrä on mitätön. Nyt alat irrottaa eri laitteita auton virtapiirista kunnes virran määrä pienenee.
  Toinen tapa on mitata jännite akun navoista. Kun virtaa syövä laite on irrotetu virtapiirista akun jännite kasvaa.
   
 3. Jussi289

  Jussi289 Double Gearhead

  Huono akku tosiaan tulee ekana mieleen, mutta ihan vinkkinä:
  Jotkut vuotovirtaa generoivat viat ovat sellaisia, että vika poistuu, jos
  akunkengän käyttää irti mittarin kytkemisen aikana. Mittaus pitää tehdä
  joko tilapäisen pääkytkimen yli tai muuten katsoa että virtamittarin johdot
  ovat kiinni akun navassa ja kengässä irrotuksenkin aikana.
   
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  tollasen vian voi aiheuttaa esim hapettuneet\muuten huonokuntoiset akkukaapelit tai kengät jos ne näyttää hyvältä on sun akkus paskana tai joku syö virtaa sieltä mittaamalla se sit selviää jossei selviä katon akunnavasta kuinka vanha se akku on siinä pitäs olla lyöty leima ainaka täälläpäin sen siihe lyövät sit vaa viet akun liikkeesee ja ne kattoo kestääkö se akku kuormaa jossei kestä sieltä joku kenno luultavasti pimeenä
   
 5. Aako

  Aako 1st gear

  akku voi antaa ihan normaalin kuormitustuloksen,vaikka onkin sökö.
  Seisoessaan vaan jää sellaiseen tilaan että ei tuu virtaa ulos,vaikka on sitä täynnä Akku ns.nukkuu:D
   
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  Voi olla että laturi syö sulta sähköt.tarkistuta se sähkö korjaajalla.
   
 7. Anonymous

  Anonymous Guest

  voihan tuon tarkastaa ittekki: johdot irti laturista ja mittaa sen jälkeen sen edellämainitun mittauksen,eli - johto akusta irti ja ampeerimittari väliin
   
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  ota akun kenkä irti, ja laita takaisin.
  jos löi hiukan kipinää niin joku laite kuluttaa akusta virtaa.

  kuinka vanha akkusi on, 5 vuottako???
  Tarkistitko akkuvedestä kuinka täysi akku on veden määrältään ja lataukseltaan? Akunlataus 1 vrk - 2vrk varmistaa että akku on täysi.

  niin voitahan laittaa yleismittarin ampeeri mittaukselle ja johdot akun miinus navan ja rungon välille. tämän teet tietenkin ilman, että laitat mitään laitetta päälle saati konetta käyntiin.

  sulakkeita yksitellen irrotellen ja kokeillen saat selville viallisen piirin johon kuluttava laite kuuluu.


  ei saisi olla 100 mA enempää kulutusta(kello yms.). tuosta määrästä tietysti joku voi olla muuta mieltä.

  tuo jännittenmittaus ei kerro paljoa, paitsi jos sinulla on ajovalot päällä tai vastaava tai joku laite pahasti oikosulussa runkoon.

  tai sun laturis on mennyt niin huonoon kuntoon, että virta vuotaa laturin kautta runkoon. tai laturi ei lataa lainkaan.
   
 9. ipe

  ipe Gearhead

  Hyvä keino akun purkauman tutkimiseen on virtakynä, kun laittaa akun maakaapelin ja akun navan väliin, jos lamppu hehkuu niin purkaa liikaa .Sitten rupee vaan ottaa kulutuslaitteita irti piiristä. Toki saman voi tehdä myös amppeerimittarilla.
   
 10. Belvedereman

  Belvedereman 1st gear

  Tätä keinoa mäkin olen käyttänyt. Mulla nyt mikään ei syö virtaa mutta jos vaikkapa ovi on jäänyt auki eli akun ollessa kytkettynä sisävalo palaisi mutta nyt akunnavan ollessa irti virtakynän lamppu palaa iloisesti.
   

Kerro tästä muillekin!