Yli 130 km/h kulkevat ajoneuvot kiellettävä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja INVICTA, 30.11.2015.

 1. Yorcci

  Yorcci Gearhead

  Juu, ei ole harmaa eikä ehkä edes kovin yleinen myyntitilastojen malli, mutta silti...

  Normaali katuauto = perusharmaa Avensis / teinibimmeri? Vai auto, jolla ajetaan 'päivittäin' kauppaan tai kauemmas?
   
 2. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  En tiedä mutta väittäisin, et corvette suomessa ei ole se joka kolmas vastaan tuleva auto joka päiväisessä liikenteessä

  Ja näillä jokapäiväisillä esim. toyota varis ei taida vartille loppunopeus mahdottomasti yli 130 olla?

  Mutta puheessa oli ihan maantie ajelu radalle sit eriasetukset
   
 3. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Niin ohan sitä kilvissä kaikennäköstä värkkiä ja osa varmaan ajaakin ympäri vuoden mutta tosiaan aika kaukaa haettua.


  Nykyään tosin suorituskykykeskiarvo vähän parantunut uusien autojen myötä vaan on niitäkin laiskoja.
   
 4. Turbiini

  Turbiini Gearhead

  Pikaisesti googletettuna uus korinen 1.5 koneella 17.6 sekunttia @ 126km/h
   
 5. T.hilter

  T.hilter 3rd gear

  Mikä lie tehottomin nykyauto? Ehtiihän mannelavetillakin ohi jos on tarpeeksi pitkä tyhjä suora mutta kun niitä ei ole (paitsi Kilpisjärven tiellä missä taas ei tarvitse ohittaa).
   
 6. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  Jaa niin laiskin vai ihan vaan tehottomin?

  518D BMW ja 116i BMW on ainakin tosi laiskoja, mutta varmaan joku noistakin laiskempi tojota/VW löytyy korjaamaan potin?

  TEhottomin varmaan on joku Suzuki ALto tai citroen C1?
   
 7. Anza

  Anza Gearhead

  Ohituksissa auttaa kun pitää vähän turvaväliä, jolloin laiskemmin kiihtyvällä pääsee ns. heittämällä ohi, hyvän paikan tullen.
  Se on nimeltään ennakointia. Puskuri puskuria vasten -tilanteesta kun lähtee ohittamaan, niin pitää olla jo vähän voimaa että maantienopeuksilla nousee nopeus ohittamiseen sopivaksi muutamassa sekunnissa.
  Jos kihnuttaa rekan tai pakettiauton perässä, ei oikeestaan ees näe edessä olevaa tietä tai vastaantulijoita ja ohitusmahdollisuudet tulee yllätyksinä.

  Siinä mielessä vähän suhteetonta vertailla jotain pappamallien kiihtyvyys eroja, kun kyse on ennemmin kuskin pelisilmästä.

  nimimerkillä: kulkee se -84 fiestakin, kuha ei tarvii pysähdellä. :)
   
 8. T.hilter

  T.hilter 3rd gear

  Aikanaan oli 740 Volvo turbottomalla dieselillä ja se oli muuten hyvä mutta toivottoman laiska kiihtymään (katsastusasetuksilla lähes ajokelvoton). Ei päästy rekasta ohi kun ohituskaista oli loivassa ylämäessä, olikohan VT10 Forssa-hämeenlinna väli.
  Pyhäselässä etelään päin VT6:lla on myös ohituskaista mäessä, transporterilla ei päästy ohi, kaistan pituus 1,5km joka ei riitä laiskemmalla autolla tai jos tekee laillisen ohituksen. Jostain syystä ohitettavissa ei ilmene tehottomuutta :eek: vaikka muuten ei kulkisikaan kuin 70km/h.
   
 9. juhapih

  juhapih Double Gearhead

  405 pösö 1600 koneella kanssa aika paska kiihtymään. jäi muutama ohitus kesken...
   
 10. Yorcci

  Yorcci Gearhead

  Ei ole kovin yleinen, enkä sitä väittänytkään(?). Mutta aiemmin oli puhetta -vain- normaalista katuautosta eikä sen kummempaa. Pidän tuota omaa autoani sellaisena, joka täyttää katuauton määritelmän (miten sitten kukakin tahtoo katuauton määritellä).

  Jos ei rajoituta Vetelyksiin, niin Porscheja näkyy ihan päivittäisessä liikenteessä ja varmaan niilläkin pääsee lujempaa kuin sen 130 :wink:

  Mutta jos halutaan rajoittaa esimerkit myyntitilastojen perusteella tai hitaimpiin autoihin, niin ei siinä mitään. Pitäis vaan kertoa ne reunaehdot heti alussa... Kun ainakaan minä en osaa lukea ajatuksia. Rivien välitkin tuottavat jo vaikeuksia.
   
 11. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Varmaan perus käyttiksenä voi pitää sellaista noin 30k€ ja alle maksavaa, mitä voi lainata puolisolle, et käys kaupassa vaikka 5cm lunta onkin maassa ja talvi gummit on perheen toiseen autoon menossa alle
  tai lainata myös jälkeläisen kumppanille

  Jotain 911 porshe;a ei ihan helpolla varmaan tyttären uudelle poikaystävälle lainalle anna, et voivat käydä mökillä
   

Kerro tästä muillekin!