yli 40 vuotta vanhan auton vakuuttaminen?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja muhoksenmulli, 21.3.2013.

  1. muhoksenmulli

    muhoksenmulli 3rd gear

    On se p-kele kumma kun yhtiöt eivät myy osakaskoa yli 40 vuotta vanhoihin (nuoriin) autoihin. Kaskon saa ainoastaan jos auto sattuu olemaan museorekisterissä. Itsellä on A ford Hot Rod coupe vm. 1928 ja sitä ei saa enään mitenkään museorekisteriin. Olisi kuitenkin hyvä olla jonkinmoinen vakuutusturva liikennevakuutuksen lisäksi. Oliskos arvoisalla raatilla vinkkejä vakuuttamiseen?.
     
  2. Ponu

    Ponu 1st gear

    Kysy lähitapiolasta sieltä saa.
     
  3. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Muistaakseni saa Tapiolasta ihan tavan kaskonakin ettei tarvitse olla harrasteautovakuutus jos ei halua. Ainakin yli 40 vuotta vanhaan saa, noin vanhasta en tiedä.
    Olisi mielenkiintoista tietää miten käytännön tapauksessa katsovat arvon jos on tavallinen kasko. Itse otin sellaisen rekisteröinnin yhteydessä kun sai heti voimaan ilman mitään kuvia, jäänyt vertailematta että kannattaisiko siirtyä harrastevakuutukseen.
     
  4. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Tämä olisi yksi tärkeä asia, jota harrasteajoneuvojärjestö(t) voisivat ajaa. FHRA:ta ei taida kiinnostaa?
     
  5. v-v

    v-v Gearhead

    Pohjolalta saa ainakin harrasteajoneuvo vakuutuksen
     
  6. cuda69

    cuda69 Gearhead

    Mulla on -64 vallussa ja -71 furyssä osakaskot lähivakuutuksessa.
     
  7. Putte

    Putte 1st gear

    Toi Tapiolan harrastekasko on muuten FHRA:n 80-luvulla neuvottelema eli on asian eteen tehty jotain.
     
  8. C2.0

    C2.0 Gearhead

    Itse pyysin pohjolasta tarkastajan käymään ja sen jälkeen oli aakkosessa osakasko.
     
  9. finjale

    finjale 1st gear

    Joo Lähitapiolaa minäkin suosittelen, sieltä sain omaan 60 vuotta vanhaan autoon osakaskon haluamalleni korvaussummalle vaikka auto ei ollut silloin vielä edes Suomen kilvissä.
     
  10. MarkoT

    MarkoT 2nd gear

    Just joo ja Tapiola on myös jääny sinne 80 luvulle.

    Juu saa sielt kaskot ja vakuutukset mut yli puolet kalliimmalla, ja korvauksista saa tapella niitten kans ihan tosissaan!

    Netin ihmeellisessä maailmassa voi kilpailuttaa ja kysellä, ei oo kertaakaan tullu vastaan että ei tarjottais vanhaan autoon ainakin osakaskoa.
     
  11. Caideman

    Caideman 1st gear

    IFistä on pari kertaa tarjottu edullista liikennevakuutusta letukkaan, mut kaatuu aina siihen kaskoon. Pohjolassa tarkastaja vilkaisi autoa muutaman metrin päästä ja totesi, että kaikki ok ja vakuutukset kuntoon.
     
  12. muhoksenmulli

    muhoksenmulli 3rd gear

    No niin. Ottivat jopa lähivakuutuksesta yhteyttä ja aikoivat lähettää vakuutusasiamiehen paikalle. Olin kuitenkin pikkaisen haistavani että kaskon myyminen olisikin sivuseikka. Ainakin Trygg yhtiössa tuumasivat että kasko heltiää vain jos kaikki muutkin vakuutukset siirretään kyseiseen vakuutusyhtiöön. Mielenkiinnolla odotellaan...
     
  13. Porsas

    Porsas 3rd gear

    ifistä saa osakaskon jos olet yrittäjä, jos yksityishenkilö niin et saa mitään.

    mulla ollu aina vakuutukset ifissä kun mua ei ole noi kilpailutset kiinnostaneet kun muuta hommaa. viimeinen niitti ifin arkkuun oli se kun rakensin 200m2 autotallin niin kertoivat että ei voi olla tuon kokoista autollia ja sitten sain jonkun kerrostalon autohalliin viittaavan vakuutusksen mutta irtaimistolle korvaussumma max 5000 e vaikka mitä tekis....ja tämä on se naurettava juttu. koneita, laatikoita, jarru yms pilvin pimein irtokamana mutta kukaan ei korvaa ja etsintäänkin täytyy palkata virkavalla ulkopuolelta partio. Taas yksi iso rasti miksi minun pitäisi ymmärtää poistua suomesta ikuisesti. en haluaisi mutta harrastajaa suoraan sanoen häädetään maasta.
     
  14. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Mulla on IFin kotivakuutuksessa autojen varaosat erillisvakuutettu 10ke arvosta mitä piharakennuksessa on. Kun ei noita piharakennuksen autoja saanut kuin omilla kaskoilla niin jotain edes jos koko mökki palaa.
    Kyllähän tuo nyppii kun pitää olla yksi auto eri yhtiössä eli siellä tapiolassa kaskon takia, kun IFistä ei saa millään noin vanhaan, niin nyt on yhdet boonuksetkin "jumissa" siellä. Ja IFin kaskojakaan ei saa enää räätälöityä vaan kaikki lemmikkiturvat sun muut kuuluu ja hinta tuplaantui. Irtisanoin melkein kaikista autoista kaskot. Korvausasioissa IFin kanssa ollut vähiten ongelmia, Tapiolasta kuullut kanssa huonoja kokemuksia, Pohjolasta ei kokemusta.
     
  15. nalli2

    nalli2 1st gear

    Kannattaa kysyä Pohjantähdestä, itse otin vakuutukset n45v autoon.
    Kaikki asiat oli neuvoteltavissa mitään ei etukäteen pois suljettu.
    Pari kuvaa ja oma arvio auton arvosta+heidän asiantuntijan arvio.
    Todella joustavaa toimintaa.
     
  16. GeeTeeO

    GeeTeeO Gearhead

    Tätä aihetta on puitu jo aikaisemminkin, aika tapauskohtaista taitaa olla vakuutusyhtiöiden linja. Vanhoissa sopimuksissa on arvoa jota ei aina kilpailuttamalla saa. Itsellä ollut 15 vuotta täyskasko IFissä, kyseessä siis `69 GTO.

    Edellinen käyttis kolhittiin parkissa tuntemattoman törmäilijän toimesta ja täytyy kerrankin kehua vakuutusyhtiön toimintaa, noin vuotta aikaisemmin kauppasivat Opel-merkkivakuutusta jossa ehdot parantuivat ja hinta laski, vahingon sattuessa oli lunastusturva mikä lisäsi arvoon muistaakseni 30%. `96 vuoden Opel Astrasta sai sellaisen hinnan että olisi voinut paikalta karannutta törmäilijää vaikka halata jos olisi tavannut... Eka reaktio olisi saattanut tosin olla Alibin kannesta luettavaa jos olisin tavoittanut...

    Harraste peleistä ei varmasti ikinä voi odottaa vastaavaa, aika harva siinä tilanteessa kuitenkaan pelkästään rahaa ajattelisi vaikka korvaussumma olisikin ok.
     
  17. muhoksenmulli

    muhoksenmulli 3rd gear

    Joo, nyt näyttäis siltä että Lähitapiolan kautta voisi vakuuttaa yli 40 vuotta vanhan ei museorekisterissä olevan harrasteauton, jonka muutosprosentit jäävät alle 35%. Tämä kyllä kuulostaa tosi hyvälle! Yhtiöön pitää lähettää kuvat autosta ja täyttää lomakkeet. Laitankin tässä lähipäivien aikana prosessin eteenpäin ja jäädään odotteleen että paljonko tämä hupi maksaa.
     
  18. pas2

    pas2 Gearhead

    Ja sitten jos uskaltaisitte kertoa, mitä vakuutuksenne maksavat ja mitä korvaavat niin saa osviittaa. '55 sevin kävi Pohjolan mies arvioimassa joskus aikoinaan ja arvio oli ~15000 Mk persiillään, sekä osakaskon hinta tuntui kovalta. En ottanut ja nythän siis voisin säästetyillä vakuutusmaksuilla maalauttaa ja verhoilla auton...
     
  19. HooCee

    HooCee 1st gear

    Hep,
    Pop-vakuutuksen korvauspalvelun toimivuudesta ei ole kertynyt tietoa.
    Kuitenkin löysin itselleni vuosimalliin -62 ainoastaan kaksi yhtiötä, jotka tarjoavat puolikasta kaskoa.
    Näistä kahdesta tapiolan liikennevakuutus oli todella törkyhintainen.
    Päädyin siis pop-vakuutukseen, jossa osana hinnan määrettä on ajoneuvon tehot. Itselläni liikenteen vuosikustannukset(12kk) olisivat nolla-bonareilla luokkaa 500€, kun taas puolikas irtoaa alle 100€.
    Summa summarum: impala-62, 150kW, 6kk ajossa = ~500€/2+100€ ~350€/Vuosi.
    Noi pystyy laskemaan tuolla popin sivuilla ittelleen.
    Kaskon kanssa taitaa olla aika heikkoa, mikäli ei satu omistamaan museoajoneuvoa.
     
  20. Elno

    Elno 1st gear

    Pohjola on tarjonnut vuoden alusta saakka uutta vakuutusta harraste- ja museoautoille. Tuossa jotain speksejä: https://www.pohjola.fi/loso/1016141.pdf

    On niin uusi tuote, ettei vakuutusmyyjätkään ole siitä niin tietoisia..
     

Kerro tästä muillekin!