Yli 6 tonnin auto?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja JKAVS, 5.7.2015.

  1. Mac

    Mac Gearhead

    Ainakin noita joitakin pikkukuorkeista (sprinter yms) mainostetaan saavan ajaa B-kortilla, vaikka paino reippaasti yli sen 3500kg.
    Onkohan niissä sitten joku poikkeuksen poikkeus?
     
  2. Jza

    Jza Double Gearhead

    Missäs semmoisia autoja on? Minusta on aika selkeät sävelet tuossa asiassa...: http://www.trafi.fi/autoilu/ajokortit/ajokorttiluokat

    Voihan niitä toki b-kortillakin ajaa, jos ei kiinni jää :D

     
  3. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Sulla on kortti ja linja-auto saat ajella

    Sun tytär tahtoo poikaystävänsä mukaan tarttet liikenneluvan
    tai vaimos haluaa veljensä mukaan ja taas tarvitaan liikennelupaa


    Jossain oli jopa kirjoitettu, et tarttee liikenneluvan jos oma äiti on matkassa kun se asuu toisella paikka kunnalla joten ei voida lukea samaan perheeseen
     
  4. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Meilläkin on kuorma-auto iveco jolla saa huristella b-kortilla ihan luvan perästä
    Se on nääs retkeilyauto

    Kaikkeista typerintä siinä taitaa olla et saisi pakettia kuljettaa sillä maksua vastaan ilman liikennelupaa, kunhan verot makselee :eek:
     
  5. Ck

    Ck Gearhead

    Kaikkia yli 3500kg kokonaispainoisia autoja ajetaan jollakin muulla kuin b kortilla. Jos Se On 4000 tai 16000kg niin Tarvitaan c. sillä ei oo merkitystä kunhan ajoneuvoluokka On m1,n2 tai n3. Jos kyseessä On m2 tai m3 niin tarvitaan d.

    Esim. 18000kg painoinen linja-auto On muutettu henkilöautoksi niin tarvitaan c eli kuorma-auto kortti.selkeää? :)

    Liikennelupaa Ei ihan heti tarvi. Ammattipätevyys kylläkin jo jossain vaiheessa.niistä ei taida kaikki virkavallan edustajatkaan olla perillä.
     
  6. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    a: se ei ole kuorma-auto

    b: virallisesti ei ole olemassa käsitettä retkeilyauto.

    Eli se on henkilöauto ja matkailuauto ja se painaa max 3500 kg.
     
  7. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

    etulin just norjasta,2600 km tuli mittariin,en ostanut norjasta en suomesta bensaa,700 litraa oli autossa lämmöt yöllä päällä ja generaattori hoitaa sähköt ruuan laitossa ja lämminvesi boilerissa.kumma kun nuo järki vehkeet jäi aina ylämäissä kauemmas,suoralla roikkuivat puskurissa kiinni ja jatkojohdon päässä rannalla :eek: generaattori,150 t€ laitteessa hahahahaa :eek:
     
  8. Jza

    Jza Double Gearhead

    700 litraa bensaa? Mikä hemmetin laitos sulla oikein on alla? :eek: Komiaa, sano.
     
  9. bandit_1

    bandit_1 Gearhead

    sittenku rojauttaa kolarin, niin on palokuormaa

    minulla ei fleetwoodissa ole kun 160l tankki
     
  10. moottorinlohko

    moottorinlohko Gearhead

     
  11. Porvoonlankku

    Porvoonlankku 3rd gear

    Liikennelupaa ei tarvitse, kuin luvanvaraista liikennettä harjoitettaessa eli käytännössä, jos otetaan rahaa kuljetuksesta.
    Sen sijaan ammattipätevyys pitää olla voimassa, jos linja-autolla kuljetetaan omaan ruokakuntaan kuulumattomia.
    Näin olen antanut viranomaisen itelleni kertoa.
    Itse olen D-kortillinen poikamies jolla ammattipätevyys vanheni joten saan ajaa itsekseni vaikka 17 metristä linjuria maailman tappiin mutta kyydissä ei saa olla ketään. :D
     
  12. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Noi pätevyys asiatkin on ihan miten itse pystyy perustelemaan. Kaveri ajaa suurteho imuria ilman ammattipätevyyttä. Asiaa tiedusteltiin ensin trafin herra iso herralta, ja se totesi ettei siinä myydä kuormaa eteenpäin joten saa ajaa. Sanoipa vielä että antaa poliisille hänen numeronsa jos tulee ongelmia. Ja että tota lakia on yritetty 3 maan kesken tulkita, ilman lopputulosta :)
     
  13. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Mites nyt kun on tietäjää aiheessa, niin kuis menee esimerkki tapaus

    Maasturille tarvii kuljettajan, palkkioksi saa hieman rahaa, pitäisi vetää trailerilla venettä joka on auton omistajan, trailerista en ole varma kenen se on
    Eli
    Ei oma maasturi
    Ei oma vene
    Ei oma traileri
    Hieman rahaa vaivasta
     
  14. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    jos kortti riittä ja kuorma laillinen niin aja pois, viimeseen asiaan viitaten, kukaan ei tule huutelemaan perään...
     
  15. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Mitä ymmärtäny niin toi raha asia sen ratkasee. Eli omaa sais kuljettaa esim, kaivinkonetta jos itse sillä kaivaa mut ei muut. MUTTA niinkuin toi trafin edustaja sanoi että sitä on yritetty 3 maan kanssa tulkita, ja että poliisit soittelee melkein päivittäin ja kysyy, miten asioita pitäis tulkita. Eli kait se on katottava niin, että on poliisista kiinni A: kiinnostaako sitä B: soittaako trafiin kysyäkseen C:mitä trafi vastaa D: vai heittääkö tuomion itse. Ja lopulta sit tietenkin oikeus ratkasee jos on tyytymätön. Vastausta tohon idioottimaiseen lakiin ei ole, ihan vaan senkin takia että se koskee muitakin kuin pelkästään k-autoja. Jos saat rahaa se katsotaan työksi mikä on tietenkin verolle pantavaa ja siksi tuomittavaa.
     
  16. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Onko tapaus tapahtunu vai oliko ns. Teoriittinen kysymys? Itse sanoisin et vene on just ostettu ja paperit tulee myöhemmin ja saahan lain mukaan lainata toisen traileria. Ja eihän tietenkään raha vaihda lompakkoa :) pakko kyllä sanoa, että tässä on helvetin hyvä esimerkki siitä, että suomessa on aivan liikaa päättäjiä.
     
  17. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Ja tossa suurteho imurissa se pointti oli just se, että vaikka autolla itsellään tehdään töitä ja siitä saa rahaa, niin itse lastihan on jätettä ja siitä ei saa rahaa vaan joutuu jopa maksamaan, kun se kippaa esim ämmässuolle. Mutta pitää muistaa, että toi oli vaan 1 trafin pampun näkemys, ja edelleen että poliisi edes soittaa trafille on aika herran hallussa.
     
  18. hzemax

    hzemax Double Gearhead

    Jos viä dumppa niinku lokapojat lastin ojaan ni ei tuu ees kustannuksia siitä.

    Vähän OT . Sorppa.
     
  19. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Tapaus on tapahtumassa ja ilmoituksessa oli kaikki tiedot

    Joku kateellinen sen on kuitenkin lukenut ja odottelee tilaisuutta ilmoittaa



    Mikähän järki siinäkin on, et tarttee liikenneluvan esim. jos joltain menee polttoaine jäähän talvella, niin et saa hinata sitä kuin lähimmälle P-paikalle ja sit soittelemaan hinuria lauantai yötävasten jossain Sallan perukoilla, oisko lähin hinuri oulussa vai rovaniemellä alá 300km :odroll:
    kun hinaajan lämmin halli ois siinä 10km päässä
     
  20. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Eikä tätä lainsäädäntöä ainakaan tulla jatkossa selkeyttämään, koska hallituksen tavoitteena on paikata valtion budjettia tuplaamalla liikenteestä kerättävät sakkotulot :eek: :mad:
     

Kerro tästä muillekin!